Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

02.06.2010 Kvinden fra Parma

Kære Vinvenner,
kvindenfraparma1.jpg
Båden, der skulle sejle os langs Po-floden, havde allerede kastet af og var godt halvtreds meter fra molen, da vi hørte en mand om bord  bande og svovle og råbe til en kvinde, der stod og lavede fagter på kajen. Da han var færdig med at skælde ud, satte han sig opgivende ned, og modtog medpassagerernes trøst og solidaritet.

“Det er ikke første gang.....” sagde han halvt undskyldende og halvt bebrejdende “...og sikkert heller ikke den sidste” var der nogen, der tilføjede. Han satte sig lige foran mig og jeg sagde: “Så får du en times fred.” Så længe varede den korte sejlads fra Borrettos havn til Enza-flodens udmunding i Po.

Men nix: madammen havde skabt sig og påstået, at hun havde fået at vide at skibet først skulle sejle kl. 16:15. Derfor var hun i god tid. Det var ikke hendes skyld, at alle de andre omkring halvtreds passagerer havde forstået kl. 16:00.
Der stod også kl. 16.00 på billetten og i programmet, men det var ikke det, hun havde fået at vide.

Da skibet ikke bevægede sig fremad, men begyndte at bakke for at lægge an til kajen, gættede vi på, at konen havde fået/ havde ret og at kaptajnen udover at være en meget flink mand var sikkert selv gift. Konen, det er hende i lilla kjole midt i billedet, smiler, fordi alle klappede af hende, da hun kom op på soldækket. Det gjorde jeg også mens flere sagde til manden, “Frikvarter slut”.

Der siges, at en dansk minister ( hej Ritt!)  fik en færge til at vente på sig: intet match for denne ukendte kvinde fra Parma,  som fik båden til at sejle tilbage. Det var godt nok ikke en rutebåd, der skulle overholde planen, bare en turistbåd, og det var i øvrigt dagens eneste sejlads. Men alligevel. Respekt også for kaptajnen, der svarede “måske”, da jeg spurgte,  om han også ville have sejlet tilbage, hvis det var kvindens mand, der var kommet for sent.


I skal til gengæld sørge for ikke at komme for sent med bestillingerne til roseén
kvindenfraparma2.jpg
CORALLO 2009 Lazio IgT .

Det er første gang, at producenten Ronci di Nepi fremstiller denne vin, og produktionen har derfor været “forsigtig” : kun totusind flasker. De tohundrede og fyrre kommer til Holte i morgen, torsdag. Den portion rosé, der mangler i flasken, har ledsaget en spaghetti med kødsauce, som vor mor laver den. Mmmmm.!

Corallo, som fremstilles af sangiovese-druer, byder på nuancer af kirsebær, viol og hyben både i duften og smagen. Tør, med noget krydderi men også med en rund finish. Serveres en god dansk sommeraften og I er i paradis. Ikke mindst på grund af prisen: 59,- kr.

Hvis I er til.... andet end rosé, kan I slå til med en NEPI-prøvekasse, som indeholder :

6 x Sangiovese Lazio 2009 IgT á 49,-  Det lyder som en floskel, men vinen er : “Et fund for pengene”!
2 x Corallo 2009 Lazio IgT á 59,-
2 x Argento 2009 Lazio IgT á 59,- Ikke fadlagret chardonnay
2 x Veste Porpora 2008 á 85,-

For at bestille sådan en kasse send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten
NEPI-TEST i Emne/Subject. Pris: 700,- kr.  Fragt: under mit besøg har jeg plæderet for det fornuftige ved fragtsponsorat.
Derfor: delvis sponsoreret fragt: 80,- kr overalt i landet.

Naturligvis kan I også vælge en anden sammensætning. Send blot en svarmail og skriv hvilke vine I ønsker. Fragt fra 1 til 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet.

Om VESTE PORPORA 2008 skrev jeg, at her er der tale om rigtig valuta for pengene og en smag, der på mange måder er “dyrere” end vinens pris: sangiovese spiller godt sammen med cabernet sauvignon og selv om det på papiret er en vin, som jeg ikke ville binde an med, må jeg give mig: en glimrende vin som flere af jer har købt og genbestilt.

Årgang 2008 har en dejlig rubindrød farve. Duftbouquetten, som var noget tillukket i de tidligere årgange, er nu åben og veldefineret.
Cabernettens solbær blandes med toner af kirsebær og en sund mineralitet. Vinen fremstår fyldig og robust men venlig med en blød, næsten cremet smag: masser af solbær og kun et drys af rustikke nuancer. Frugtsyre, som giver vinen karakter, smelter perfekt sammen med tanninerne. En nærmest vibrerende vin, hvis smag varer længe i munden.

Hvis I kun er til rødvine, er min anbefaling en kasse indeholdende 6 x Sangiovese og 6 x Veste Porpora.
For at bestille sådan en kasse send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “NEPI” i Emne/Subject.
Pris: 804,- kr. (6 x 49,-= 294) + (6 x 85,- = 510,-) Fragt: under mit besøg har jeg plæderet for det fornuftige ved fragtsponsorat.
Derfor: delvis sponsoreret fragt: 80,-kr. overalt i landet.

Ciao,

Carlo

3 KORTE BESKEDER:

(A) Kortet over Barolo-kommunen LA MORRA er lige kommet.

Der er følgende kort på lager: Barolo-kommunerne: Barolo, Monforte, Castiglione Falletto, La Morra og Serralunga
samt over Barbaresco-kommunerne : Barbaresco, Treiso, Neive
Pris 50,- kr./kortet + evt. postforsendelse . Kan kortet/kortene  sendes sammen med vin uden at papiret bliver ødelagt,
er forsendelsen naturligvis gratis.

(B) Flere spørger, om de er Friadgangist eller ej.
Hvis I modtager mails, hvor der staår “Kære Friadgangister” i stedet for “Kære Vinvenner” så er I med.
Ellers check blot her:
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=258&Itemid=140

(C) Check Huset Ronci di Nepi før det bliver rigtig kendt og dets priser ... dyrere:
Vinene Sangiovese 2008, Argento 2008 og Veste Porpora 2006 er nævnt i Gambero Rossos
særlige publikation “Bere bene low cost 2010”:
http://www.roncidinepi.com/vini.asp


ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

       I DAG:
Onsdag den 2. juni  14:00 til 17:00 Tillykke Italia!
                        Torsdag den 3. juni 14:00 til 17:00
                        Fredag den 4. juni 14:00 til 17:00
                        Lørdag den 5. juni: LUKKET
                        Søndag den 6. juni: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP