Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

21.07.2010 Gang i salaten

Kære Vinvenner,
gangisalaten.jpg
Der er få fødevarer i verden, der er og har været så vigtige som olivenolie.
Standardværket på dansk er Rie Bobergs “Olivenolie” som udkom i 2004. Hun bor i Italien, er selv oliebonde og ved, hvad hun snakker om. Om olien får jeg tit spørgsmål, som jeg gerne besvarer i mine mails. Det spørgsmål som de fleste vinvenner, som er jo ikke græsk-katolske, oftest stiller er “Hvordan kan man være EXTRA jomfru ?” For hos den rationelle lettere lutheranske måde at se tingene på, er man enten jomfru eller ikke jomfru.

Svaret er enkelt, især hvis man kender til den lovmæssige EU-inddeling af olivenolier. Groft sagt er der en pyramide, hvor basen dannes af en olie, der udvindes af resterne af produktionen og spidsen er “olio di oliva vergine”, altså: jomfruolien. Herefter findes der en højere kvalitet af jomfruolien, således at “extra” refererer til “kvaliteten” og ikke som skrevet til det jomfruelige. Titlen skulle forstås som “olio di oliva vergine di qualitá extra”: en lang smørre (altså: lang olie) som bliver til “extravergine”.

Når dette er sagt, vil jeg gerne præsentere fire extrajomfruer til jeres sommersalater.
Jeg køber olie fra de vinleverandører, som også har olivenlunde. Fra venstre :

(1) Marco Carpineti, Cori, Lazio, 0,75 liters øko: 169,- kr.

(2) Le Ragose, Negrar, Veneto 0,75 liter: 155,- kr.


(3) Erik Banti, Scansano, Toscana 0,75 liter: 135,-kr.


(4) Majnoni, Vico d’Elsa, Toscana, 0,75 liter, øko: 169,- kr.


Olierne (1) og (2) hører til de mildere og blidere, mens (3) og især (4) hører til de mere krydrede den slags “grønnere” toskanske olie, der kilder lidt på ganen og som kan forvandle et stykke ristet brød med lidt salt til et herligt måltid. Alle olier er fra sidste høst (2009) og har som “smagerbedst”-dato juni 2011.

Det sidste, det med “smagerbedst” er noget vås, når det gælder extrajomfru olivenolie og visse andre gode landbrugsprodukter, men EU-loven sætter atten måneder som max. for salgbarhed, og med lov skal landet bygges. At denne lov ender med at gavne fødevareindustrien, producenternes og sælgernes lommer og meget lidt forbrugernes lommer og smagsløg, bliver jeg nødt til at skrive et par meninger og fakta om snart. Lige nu giver jeg en salatvenlig pris til gourmeterne og til de olienysgerrige blandt jer :

For at bestille en kasse med én af hver af ovenstående olivenolier send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “JOMFRU” i Emne/Subject. Pris 590,- kr. Fragt : 0,- kr overalt i landet.

SANGIOVESE

Den nye netbutik (“webshoppen”) er ved at få de sidste detaljer på plads. Allerede nu er det et godt redskab til at finde ud af, hvad der gemmes af ting og sager på lageret. Der er flere nyttige detaljer, der er sågar et forum, hvor I kan skrive, hvad I har lyst til, så længe det har med italiensk vin at gøre. Jeg har leget lidt med søgefunktionerne for at se, hvad jeg havde af for eksempel ren sangiovese vine. Det var ikke så lidt: ti vine/årgange. Et oplagt emne for et sangiovese-tilbud.

Klik jer hertil på: http://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=sangiovese

Se, om det er noget for Jer, og nyd godt af denne introduktionsrabat, hvis formål blandt andet er at gøre webshoppen kendt:

For at bestille en kasse med ti diverse sangiovese vine send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SANGIOVESE” i Emne/Subject. Alm. pris 878,-  ny webshop-rabat 155,- Tilbudspris: 723,- kr. Fragt: 125,- kr. overalt i landet.

OBS! Ved at kombinere olie- & vintilbud er fragten 75,- kr. overalt i landet.

Og så til stranden!


Ciao,
Carlo


ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i  2840 Holte:

 OBS!  I  DAG:
Onsdag den 21. juli: 14:00 til 17:00
            Torsdag den 22. juli: 14:00 til 17:00
                Fredag den 23. juli: 14:00 til 17:00
                    Lørdag den 24. juli: LUKKET
                        Søndag den 25. juli: 13:00 til 15:00
                            Mandag den 26. juli LUKKET Tillykke Mathilde !
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP