Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

04.08.2010 SCOOP: Libenter 2005 Rosso Piceno

Kære Vinvenner,
libenter.jpg
Kan I huske LIBENTER?? Jeg præsenterede den første gang i november 2006. Det var årgang 2003. Det var et scoop. Scoopværdigheden har Libenter bevaret i alle de følgende årgange, 2004 (udsolgt) og den aktuelle 2005.

NØGLERNE

Da jeg besøgte gården sidst i maj, smagte og købte jeg en del vine, som nu er på lager: Verdicchio, den præmierede Misco, den gode Tavignano, den dejlige unge Castel Rosino. “Er jeg ikke en god kunde?” spurgte jeg ejeren, ingegner Aymerich, “kan jeg få en bedre pris?” (det er ikke kun jer, der spørger om det).

Ingegner Aymerich er en af disse stille romere af den ældre generation, der betragter verdenen med en vis ironisk distance, en form for kærlig kynisme, drysset tit med humor og selvironi. Han kiggede på mig uden at sige noget. Så kiggede han på sin niece, som også producerer vin, trak et dyb suk og stak hånden i sin højre lomme, hvorfra han tog et bundt nøgler: “Her” sagde han, mens han rakte dem til mig, “her er nøglerne til gården: De kan lige så godt få den med. Har de set den pris, som vi har forhandlet Libenter 2005 ned til?

OK: det, som jeg kalder “smertetærsklen”, var nået. Hans. Jeg måtte insistere lidt, men da jeg igen så på den pris, som jeg havde skriblet ned ved siden af smagenotaterne, kunne jeg se, at jeg havde noget ret epokegørende at skrive hjem om.

LIBENTER fremstilles af 70% montepulciano, 25% sangiovese og 5% cabernet sauvignon. Det er en varm, fyldig vin, der holder mere end den lover: den åbner sig i duften med lette noter af roser og små bær, som støttes af en meget tiltalende drueduft. Smagen er tør men blød og afrundet på sådan en måde, at vinen er nem at drikke. Smagen bliver ved med at folde sig ud og vinen vokser i glasset: efter en halv time har I en komplet vin, som vil kunne klare alt rødt kød, især ovnstegte retter med svampe og den vanskelige parring som for eksempel den traditionelle danske julemad: gås, and, flæskesteg. Ret fuldent vin, som også er dejlig solo. Drik nu og de næste to til tre år.

Libenter står og vipper lige på grænsen til storheden og alligevel har den næsten menneskelig varme og drikbarhed, der kendetegner de bedste Rosso Piceno. Vinen har lagret fjorten måneder på barriques og på større egetræsfade.
Libenter betyder "Gerne", "Med glæde" og det er det, Libenter er: en generøs vin, som I vil nyde gerne og med glæde og som I ikke bør gå glip af. Fuld Scoop-værdighed. Til prisen 85,- har Libenter altid givet maxivaluta for pengene.

EN GOD HANDEL

Nu kiggede jeg igen på mine notater og så, at jeg havde beregnet den danske pris lidt hurtigt: “detail ca. tres kr.”.
På købmandsdansk ville det være 59,95, men som hos mig er 59,- kr.!

For at bestille en kasse med seks flasker LIBENTER 2005 Rosso Piceno DOC send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
med teksten “SCOOP 05” i Emne/Subject. Pris: 354,- kr. (6 x 59,-). Fragt fra 1 til 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet.

Ved køb af mindst 42 flasker er fragten 0,- kr. overalt i landet.

MONTEVERTINE

Jeg har netop modtaget den årlige tildeling af Montevertines elegante røde.
Hvis tildelingen var større, var disse vine på den permanente Scoop-liste!:

(A) Pian del Ciampolo 2008 Toscana IgT  115,- kr. Ved køb af mindst seks ens: 99,- kr.

(B) Montevertine 2007 Toscana IgT  195,- kr. Ved køb af mindst seks ens: 185,- kr.

(C) Pergole Torte 2008 Toscana IgT  440,- kr. Ved køb af mindst seks ens: 415,- kr.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “MONTEVERTINE” fulgt af
bogstaverne og af antallet på de vine, I ønsker at bestille.
Fragt fra 1 til 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet.

For andre årgange og størrelser af Montevertine se venligst:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=montevertine


Ciao,
Carlo

PS

Atter en svensker. Denne gang om Barolo 2006 enkeltmark Ceratti:
http://vinare.blogspot.com/

Sjovt nok samme positive vurdering som den danske:

http://piu-rosso.blogspot.com/
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP