Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

08.08.2010 Verdicchio og skaldyr

Kære Vinvenner,
verdicchio.jpg
Nå, men jeg havde ikke prøvet krabatterne før og nu kan jeg kun anbefale dem. Så må vi senere finde ud hvor de kom fra. Det er de to store rejer i billedet ovenfor, jeg taler om. Det andet fisk på tallerken er sandarten: det blev pandestegt med lidt olie, peber og en håndfuld kapers. Mere behøver den ikke: en storartet ret og fiskehandlerens kone kiggede lidt mærkeligt på mig da jeg spurgte hvor fisken kom fra. Det må være min accent men jeg havde det klare indtryk at hendes første svar ville have været “fra havet, din torsk”. Hun råbte dog ind til baglokalet og en stemme fra dybet sagde  “oppefra, Hvide Sande eller Hanstholm”.

I ugens løb havde jeg  læst bogen “SKALDYR” færdig(*) og fik lyst til noget fisk. Det må være det man kalder “inspiration”. Det blev til to filetter sandart, de sidste to hos fiskehandleren og to flotte Madagaskar-rejer. Jeg havde mine betænkeligheder ved de sidste: hvem var de ? hvor kom de fra ? fanget i den indiske ocean eller opdrættet i et eller andet megavandpyt ? hvorfor skal man bo i Spanien eller Italien for at få glæde af de store kødfulde jomfruhummere fra de kolde danske farvande ?

Mens retten passede sig selv, åbnede jeg køleskabet for at se om der var en hvidvin der var “velegnet til” som man ofte skriver. Den eneste hvide på køl var billedets VERDICCHIO Classico dei Castelli di Jesi 2009 fra Tavignano. Jeg havde stillet den i køleskab i tirsdags da sendingen kom fra Italien og er jeg ikke glad for at jeg gjorde det ? Et par sjatter kom i retten og et glas blev der nippet til mens sandarten og megarejerne stegte færdig. En perfekt hvidvin!

Nu skal man altid vogte sig lidt når vinhandleren skamroser sine vine men denne gang slip bremserne, sænk paraderne og belav jer på italiensk vinharmoni i højeste enhed: nyd uden tøven! Så kan vi snakke om den bagefter. Fuld tilfredshed eller penge tilbage. I bliver i øvrigt ikke fattige: vine koster kun 65,- kr flasken. Alt for lidt for en supersaftig hvid der byder på  mineralitet, citrus, mandler, djævlen og pumpestokken, det hele pakket ind i en sprød “ah-skænk-mig-et glas-til”-væsen.

For at bestille en kasse med 12 flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “VERDICCHIO” i Emne/Subject. Pris  730,- (12 x 65,- )  Ved køb af tolv
flasker er fragten 0,- kr. overalt i landet.

Gratis fragt kan jeg også tilbyde til de vinnysgerrige der har lyst til at prøve en kasse indeholdende to af hver af de øvrige gode vine fra Tavignano:

2 x Castel Rosino Rosso Piceno 2009 DOC à 55,-

2 x Tavignano Rosso Piceno 2008  DOC à 65,-


2 x Libenter Rosso Piceno 2005 DOC á 59,- (SCOOP fra mailen i onsdags)


2 x Verdicchio Classico 2009 DOC à 65,-


2 x Misco Verdicchio Classico 2009 DOC à 85,-


2 x Misco Riserva Verdicchio Classico DOC á 105,-


For at bestille en kasse indeholdende to af hver ovenstående vine send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “TAVIGNANO” i Emne/Subject. Pris: 868,- kr. Fragt: 0,- kr overalt
i landet.

SMAGNING AF vine fra Ioppa (Piemonte), Pojer & Sandri (Trentino)  og af andre nyanskaffelser.

Venligst sæt kryds på kalenderet:  onsdag den 25. august.
Nærmere, detalieret  indbydelse indløber senere på ugen.


ENGROS

Takket være min medarbejders insisterende væsen og arbejdsdiciplin, har vi nu noget der begynder at ligne en regulær webshop. Langt fra perfekt men brugbar:  http://shop.carlomerolli.dk/

I shoppens prisangivelser vil I efterhånden finde også de engros priser som indtil nu vi har sendt særskilt til de vinvenner der var interesseret i at købe større portioner. Det er naturligvis ikke alle vine vi har nok af for at sælge dem engros men der vil komme nogle hen ad vejen. I dag starter vi med en nyhed fra Dolomiternes brede vifte af druer og druesammensætninger:
verdicchio1.jpg
CAPRIOLO (*) Dolomiti Rosso 2008 IgT 12,5%
H. Lentsch, Bolzano. Pris ved 1 flaske:   55,- kr.
Druer: 70% lagrein 30% merlot

Engros pris ved køb af minimum 60 flasker :  38,37 inkl. moms/30,70 ex. moms
Engros pris ved køb af minimum 120 fl.:  35,82 inkl. moms / 28,65 ex. moms
Vinen er tør, fyldig, har en god bouquet og en god, blød smag. Ideel som bedre hverdagsvin, vin til receptioner. Kan også serveres kølig (16-18 grader)
Drikkes nu og frem til ultimo 2012-primo 2013. Capriolo betyder rådyr, råbuk, som trives i bjergerne omkring Bolzano

For at bestille eller høre nærmere om vinen,  send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .


Ciao,
Carlo(*) SKALDYR af Katrine Klinken, Politikens Forlag.
En af disse specialiserede bøger som har den evne at henvende sig til alle. En bog som er rart at have ved hånden når man lige skal genopfriske hvordan er det nu med muslingerne eller lær fra bunden hvordan man behandler sine østers, taskekrabber og alt det gode som havet omkring Danmark,leverer ti vore borde. Opskrifterne kommer godt rundt omkring de danske traditioner og resten af verden. Den føste jeg checkede var naturligvis “spaghetti alle vongole”  (med hjertemuslinger og urter) og blev ikke skuffet. Så dvælede jeg lidt ved klassikeren “Stjerneskud” og lovede mig selv at næste ganmg vil prøve en “Gumbo” med skaldyr. Der er masser af opskrifterne, klart forklaret og med levende fortællende illustrationer. SKALDYR er den slags bog der vil ikke se forkert ud på en coffee-table men dets liv er som arbejdsredskab på køkkenets bogreol, tre skridt fra komfuret. Fiskerne, ikke kun  dem “oppefra, Hvide Sande eller Hanstholm” og fiskehandlerne
burde præmiere bogen.

ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i  2840 Holte:

 OBS!  I  DAG:  Søndag den 8. august: 13:00 til 15:00
    Mandag den 9. august: LUKKET
    Fra og med tirsdag den 10. august til og med fredag den 13.august: 14:00 til 17:00
    Lørdag den 14. august: LUKKET
    Søndag den 8. august: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP