Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

05.09.2010 Kan man det?

Jo, hvis man holder meget stille med det og helst ikke anbefaler det til nogen...
kanmandet.jpg
Kære Vinvenner,

Jeg er ikke bange for at prøve nye kombinationer af mad og vin og har på min samvittighed menneskefjendtlige og i vennekredsen berygtede opskrifter som “Sildelasagna” og “Kylling Nescafé”.

Og selv om vinen havde været trukket op fra aftenen før, kunne jeg ikke finde nogen form for kommunikation mellem krebsene og den ædle Brunello 2004, som havde smagt suverænt godt til ovnstegte kyllingelår med blomme, rosmarin og rønnebærsauce (åh, “you don’t want to know”).

Dill og sangiovese? Det søde, nærmest honningsmagende skaldyrskød skulle have haft en Pinot Grigio, en sprød lettere aromatisk Grillo Viognier, måske en Argento Chardonnay fra Lazio men ikke den fyldige elegante noget strenge og altoverdækkende Brunello.

Nå, så ved I det. Og det ved jeg også: det var en god anledning dog til at gensmage denne dejlige Brunello di Montalcino fra topårgangen 2004. (OK: i Montalcino lidt mindre topårgang end i Piemonte).

Vinen fra producenten med det mundrette navn Quercecchio viser intet tegn på alder endnu. Farven er en sund rubinrød med granatrødt skær: lige den farvetone, der signalerer klasse og klassisk vin. Duften, lige som smagen, skal have lidt tid for at udfolde sig. Jeg skænkede et halvt glas, lige som det på billedet og lod det stå, mens kyllingelårene simrede. En trekvarters penge. Lidt tålmodighed der blev rigeligt belønnet af en super sangiovese smag og en bredde af nuancer og smagsindtryk, som vil gøre alle Brunello elskere glade. Især dem, der lige som jeg selv mener, at barrique, merlot, cabernet, tør is, omvendt osmose og tykke blåbærfarvede vine intet har med druen brunello aka sangiovese grosso at gøre.
Amen.

Quercecchio har altid været fornuftig med sine prissætninger og 155,- kr. er en anstændig pris for en Brunello, der vinder ved nærmere kendskab og vil blive ved med at udvikle sig gunstigt de næste seks til otte år. Sammenligninger er velkomne.

For at bestille en kasse med seks flasker Brunello di Montalcino 2004 DOCG Quercecchio send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “KREBS” i Emne/Subject. Prisen er: 930,- kr. Fragt fra 1 til 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet.

Der er naturligvis intet minimumkøb. Begrænset beholdning.


Ciao,
Carlo


PS: Krebsevenlige vine:


Argento 2009 Chardonnay Lazio IgT, Ronci di Nepi  59,

Corallo Rosato 2009 Lazio IgT Ronci di Nepi  59,-


Pinot Grigio 2008 Collio DOC Villa Martina  75,


Grillo Viognier 2008 Sicilia IgT Tenuta Abate  85,-
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP