Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

06.10.2010 Den ædle bastflaske

Kære Vinvenner,
Den ædle bastflaske
“Ecco il fiasco”: “Værsgo’: bastflasken”.  Julebasten©.

For at give jer nogle solide argumenter for at jorde dem blandt jeres venner og bekendte (efterhånden forhåbentlig få), der stadigvæk tror, at bastflasken bla bla bla, skal I blot lave lidt “name dropping” og henvise til, at folk som Leonardo Da Vinci, prinsen Lorenzo de’ Medici, maleren Antonio del Pollaiolo, maleren Caravaggio, maleren Guido Reni, videnskabsmanden Galileo Galilei, Boccaccio, atomfysikeren Enrico Fermi og mange andre berømtheder har rost og benyttet sig af bastflasken. I kan også lige nævne, at det kun er DOC og DOCG vine, der kan tappes på bastflaske. Hvis franskmændene havde haft fantasi nok til at opfinde bastflasken, ville I i dag købe Château Haut-Brion, Comtessen og alle de fine cru-vine på bast. Og “naturellement” også prinsens Cahors-vine....

Legenden ville, at det var selveste Leonardo da Vinci, som foreslog glaspusterne at vikle bast (sala, bredbladet dunhammer/typha latifolia) omkring deres “flasker” for at undgå, at de gik i stykker. Men det er nok kun en legende, selvom området Val di Piana omkring Firenze er spækket med glasværk. Og selve navnet “fiasco” skulle være kommet fra en glaspuster, der havde pustet for meget luft i røret og kom til at lave en fiasco i stedet for den vase han var i gang med. Siden da er noget, der ikke lykkes, ja, en fiasco, også på italiensk.

Det, der er ikke er en fiasko, er årgangen 2007 i Riserva udgave, som Fattoria di Luiano har fyldt i årets julebast.
F-o-r-b-l-ø-f-f-e-n-d-e godt! Hvad er fidusen? Fidusen er at komme rigtig god vin i bastflasken. Bast(a).

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “JULEBAST” i Emne/Subject. Pris 245,- kr.
Ved køb af en kasse med seks bastflasker er prisen 1.470,- (6 x 245,-) og fragten 0,- kr. overalt i landet.

Skulle der ske det uheldige, at I begynder at forgribe jer på vinen langt før den søde tid, vil I opleve, at Riserva 2007 er en fyldig og harmonisk Chianti Classico fra en meget vellykket årgang. I vil også opleve, at Riserva 2007 er særdeles velegnet til rødt kød, hårvildt, og fuglevildt. Men husk at der ikke er mere, hvor den kommer fra: 750 bastflasker er alt det, der er, og hurtig bestilling tilrådes.

(I år bliver det ikke den gode Pietro Majnoni, der leverer julebasten. Hans 2008 er glimrende og den findes på bast (139,- kr. for 1,5 liter): en ægte old world Chianti, som I jubler over, når I får den serveret i Italien. Den har dog ikke den bløde fyldighed, der udover at smage godt også ville spænde godt af med de klassiske danske juleretter.)

OGSÅ I ALMINDELIGE BORDEAUX-FLASKER

Samme vin som i bast findes også i almindelige trekvartliters flasker, bordeauxflasker. Prisen er 115,- kr. flasken. Bastflasken har den fordel, at vinen vil holde lidt længere (2007 til 2015-17), mens flasken vil holde lidt .... kortere, især hvis I er to om den. En anden fordel er, at I kan nøjes med at købe én flaske eller to for at smage på vinen, før I kaster jer hensynsløst over denne dejlighed.

Vælger I at berige jeres kælder og jeres vinliv med denne klassiske Classico Riserva, er der fri fragt ved køb af 12 ens flasker.

NU KAN DET SIGES:  97 points til LIBENTER 2005 Rosso Piceno DOC


Vinredaktøren på bladet “Gymnasieskolen” har givet en opsigtsvækkende anmeldelse og et ret høj pointtal på en ethundrede skala (97 pts) til vor ydmydige vin, “der holder mere end den lover”. Til prisen 59,- kr. flasken er der al mulig grund til at genlæse præsentationen fra august i år: http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=666&Itemid=93

CASCINA BARICCHI


Natale Simonetta vil besøge os (igen) for at præsentere sine nye årgange af Barbaresco, Nebbiolo, Dolcetto og Moscato. Det sker den 17. november. Sæt kryds i kalenderen. Nærmere indbydelse følger.

Jeg har også overtalt Natale til at lade være med at lægge sine syrah vinmarker brak eller at konvertere dem til nebbiolo. Han vil hvert år fremstille tolv hundrede flasker kun til os. Årgangene 2006 og 2007 hviler p.t. og vil blive frigivet engang i marts-april 2011. På lager er der topårgangen 2004, som holder prisen: 115,- kr., mens de nye årgange vil blive holdt under de hundrede kroner.

Ciao,
Carlo


Husk venligst at der også kan betales direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen på forsiden af min hjemmeside:

http://www.carlomerolli.dk/onlinebetaling/paymentform.htmÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i  2840 Holte:

                     I DAG:  Onsdag den 6. oktober: Lukket pga. smagning
                                    Torsdag den 7. oktober: 14:00 til 17:00
                                    Fredag den 8. oktober: 14:00 til 17:00
                                    Lørdag den 9. oktober: LUKKET
                                    Søndag den 10. oktober: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP