Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

20.10.2010 Franco Zanovello

Kære Vinvenner,
Franco Zanovello
Den gode Franco Zanovello har været hurtig med at sende sin knippelgode Cabernet Veneto IgT (cabernet franc/carmenere) 2008. Derfor gentages tilbuddet fra sidste mail nu her med besked om, at vinen er på lager og kan bestilles/afhentes.

Det er den første flaske til venstre på billedet ovenfor: prisen uændret: 75,- kr. Franco Zanovello sponsorerer fragten ved køb af en kasse med 12 flasker.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ZANO” i Emne/Subject. Pris ved 12 ens flasker: 900,- kr. Fragt: 0,- kr. overalt i landet.

Herefter en lille forklaring, således at alle er klar over meningen med sponsoratet af fragten. Franco Zanovellos (og min) interesse er at udbrede kendskabet til vinen til så mange (nye) vinvenner som muligt. (Og denne 2008 fortjener det!) Det er derfor kun den første karton, der sendes med gratis fragt. Hvis den samme vinven bestiller flere flasker, sendes de overskydende flasker udover de første tolv til almindelig fragtpris.

Så, hvis I bestiller på vegne af nogle venner og kollegaer, så er det mest praktisk at lade kollegaerne bestille selv og nyde godt af den gratis 12-flaskers levering. På den måde har jeg de enkelte fakturaer, der skal til, for at få fragten refunderet af producenten og kollegaens navn og e-mail for mailservice om ønsket.

Reglen kan snildt omgås, hvis I vil gøre brug af det gode engros-tilbud, der starter ved minimum 120 flasker (à 59,- kr.). Engros prisen forudsætter afhentning fra lageret, Skovlytoften 1 i 2840 Holte. Eller fragt efter fragttabellen: for 120 flasker er fragten 275,- kr.

ET PAR LÆKKERIER fra Franco Zanovello:

“A’ CENGIA” Moscato Secco 2008 Veneto IgT

Jeg ved godt, at det næsten er vinter og at italiensk hvidvin ikke rangerer højt i jeres vinprioriteter. Derfor har jeg kun bestilt ethundredeogtyve flasker af denne hvide “A’ Cengia”. Der er mere hvor den kommer fra, selv om produktionen kun er på circa femtusind flasker om året: hvis I holdt af jer selv, så ville I skynde jer at bestille et par prøveflasker.

Prisen skræmmer ikke nogen (69,- kr.), men smagen ville måske åbne et par horisonter eller tre. Navnet “cengia” er venetiansk dialekt og betyder “terrasse”. Vinmarken, hvor denne hvidvin dyrkes, er nemlig bygget op i lange smalle terrasser, der bryder bakkens profil i en højde af ca. 200 m over havets overflade.

Vinen dufter af de to druer, som den fremstilles af: moscato bianco og moscato fior d’arancio (“appelsinblomst”-moscato). En fascinerende aromatisk duft der åbner for en tør og elegant smag, som gør vinen særdeles anvendelig.
Fra velkomstdrik, bydevin, solo til de mere vovede kombinationer: æggekager, let røgede oste, let røgede fisk, fiskeretter med fede saucer. Da prøven kom, blev den serveret til grillstegte grønne og hvide asparges, og vinen aflivede endnu engang myten om, at man ikke kan servere vin til asparges.

Man kan ikke smage vinens styrke, da procenterne er velintegrerede i vinens struktur, men denne Moscatos 14,5% gjorde det sådan, at vinen også klarede et stykke ældre gorgonzola-ost, der havde overlevet en uge
i vort køleskab, med bravour.

Den aktuelle årgang 2008 kan nydes nu og de næstre fire-fem år, hvilket i sig selv er noget interessant for en hvidvin. Det er flasken til højre på billedet. De små kruseduller på Zanovellos etiket er nogle helleristninger, som man har fundet i de Euganeiske Bakker (Colli Euganei), hvor klimaet er så mildt og naturen så frodig, at mennesket har valgt at bosætte sig der helt siden forhistorisk tid. Tegnene betyder noget i stil med “Hold k...den smager p...godt denne vin”, men der er, blandt arkæologerne, uenigheder om dele af teksten.

SASSONERO 2007  Merlot Colli Euganei DOC Magnum 1,5 liter

Bakkerne Colli Euganei består til dels af forhistorisk havbund til dels af vulkanisk jordbund; selve bakkerne er udslukkede vulkaner. Kombinationen af terrænet, den gode dræning fra de stejle bakker og den gode ventilation giver optimale forhold for vindyrkning. Francos erfaring, omhu og dygtighed gør resten. Han producerer vine, hvis fællesnævner kan resumeres med ordet “intensitet”. Derfor er det ingen overraskelse, at hans vine, både hvide og røde, billige og dyre, modtager ros og præmier allevegne. Det er også tilfældet med denne Sassonero 2007, som kun med få points undgik at gentage årgang 2005’s bedrift med tre glas i Gambero. 2007eren har “kun” to røde glas: de tildeles den vin, der var kommet med i den endelige vurdering for tildeling af tre glas. Intensiteten skyldes ikke mindst det lave udbytte af druer, som er basis for vinene: for denne sassonero 6.500 kg pr. hektar, hvilket er ret lavt både i vinverdenen og i de frodige Colli Euganei (i tilfælde af spiritus- eller italienskprøve: “Kolli E-u-gar–næj”).

En anden af Francos “kæpheste” er det altid fornuftige forhold mellem pris og kvalitet, men det er ikke kun mig, der siger det. Jeg har købt 25 magnum af denne saftige, klassiske, bløde og kraftige merlot. Er I til vine med rund og varm smag? Er I til no-nonsense rødt kød såsom T-bone steak, fiorentina, tournedos? Er I til veltstegt hårvildt? Hvis ja, så er det denne vin I skal bruge. Kan nydes nu efter behørig dekantering og vil holde sig i god merlot-form frem til 2016-17.

Prisen er 275,- kr.

Jeg har importeret p.t. 25 magnum og hvis der er nogen blandt jer, der kan bruge Sassonero som firmagave o.lign. kan jeg garantere, at både gavegiveren og jeg vil gøre en god figur. Jeg kan også garantere en pris på 6.000,- kr. (svarende til 240,- kr. MG) ved køb af hente partiet, afhentet.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “FRANCO” i Emne/Subject og skriv hvilke vine I ønsker at bestille og hvor mange.

Husk venligst at der også kan betales direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen på forsiden af min hjemmeside:

http://www.carlomerolli.dk/onlinebetaling/paymentform.htm


Ciao,
CarloÅBNINGSTIDERNE
på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i  2840 Holte:

                     I DAG:  Onsdag den 20. oktober: 14:00 til 17:00
                              
      Torsdag den 21. oktober: 14:00 til 17:00
                              
      Fredag den 22. oktober: 14:00 til 16:45 OBS! OBS! OBS!
                              
      Lørdag den 23. oktober: LUKKET
                              
      Søndag den 24. oktober: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP