Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

10.11.2010 NOVELLO

Kære Vinvenner,

NOVELLO
Under lidt researcharbejde om den folkekære fynske maler Johannes Larsen(*) er jeg stødt på en episode, som refereres af barnebarnet Ane Talbot i bogen: “Johannes Larsens hjem":

".......at han en dag gik ind i en lille købmandsbutik for at købe en flaske rødvin. Købmanden sagde, at det havde han da og hentede en flaske uden etikette. Så åbnede han en skuffe under disken og spurgte, om det skulle være Bourgogne eller Bordeaux. Ja, det skulle helst være Bordeaux, hvorpå købmanden satte den ønskede etikette på."

Herlige tider!

Det var før internettet, Parker og vores oplyste vinalder. Herlige tider: ikke fordi vinhandlerens gerning var det store ta’ selv bord, men herlige for Johannes Larsens afslappede attitude over for vin: bare den smagte godt!

Og det gjorde den, helt sikkert. Måske blev den serveret til kvieyver, en ret som selv den berømte maler og andre fine folk ikke var bange for at spise:

"Kvieyveret blev tilberedt hos slagteren; yveret var skåret i strimler på 5 x 5 x 15 cm, derefter saltet og røget. Man skar selv sine skiver af strimlerne ved bordet og spiste dem på smurt rugbrød med friskmalet peber."

Hvis ikke en eller anden ny nordisk kok allerede er gået i lag med retten, må det være min bror Maurizio, der senest der har tilberedt kvieyver her på dansk jord. Det var for cirka tredive år siden. Min bror er en glimrende kok.
Sådan til familie og vennerne. Om retten vil jeg kun sige, at alle dem, der var med til at spise den, stadigvæk er i live.

HOLD DA HELT FERIE! ......


Selv om I har hørt eller oplevet nok så meget nedsættende om årets nye vine, kan jeg garantere jer ikke blot overlevelse men også en salig tilstand af velbehag, efter at I har smagt Corte Normannas Novello 2010: det ene glas vil
trække det andet med sig og pludselig vil I være på den bacchiske glidebane! Denne vin vil overraske jer og gøre jer glade, lige så meget som den har overrasket og gjort mig glad!

Jeg var hos producenten sidst i september og så de fuldmodne druer hænge på vinstokkene. Det var husets øvrige, “seriøse”vine, jeg var kommet for at smage: Aglianico, Riserva’en Tre Pietre, som skulle være yderst vellykkede i årgangene 2006 og 2007, men af almindelig takt og tone bestilte jeg også noget af årets nye vin. Jeg vidste ikke, hvordan den ville være (katten i sækken!), men Corte Normanna er en kvalitetsproducent og det var lang tid siden, at jeg havde smagt eller importeret en novello.

Nu ærgrer jeg mig, at jeg ikke har bestilt flere end de trehundredeogtres flasker, der netop er kommet på lageret i går! Den første flaske er smagt i aftes, stadigvæk kølig fra eksportvognen (den perfekte naturlige temperatur: 13-15 grader).

Sikke en vin! Årets nye vin, ja men med fremhævelse af ordet “vin”.

Fra fakturaen vidste jeg, at den hed NOVELLO 2010 Beneventano IgT og at alkoholstyrken er på 12,5%, men druerne? Det kunne ikke være aglianico, da den høstes senere. Så måtte det være de andre druer, som Corte Normanna også har nogle af. Jeg ringede til producenten og “... kan du ikke huske, at jeg viste dig de små parceller plantet med andre druer?...” Det er rigtigt: årets nye vin fremstilles af godsets barbera, sangiovese, montepulciano og en lille smule cabernet sauvignon. Stadigvæk på planten i uge 38, tappet den 2. november, allerede i Danmark den 9. november og allerede nydebar, komplet og forbløffende velsmagende!..... “jeg glemte at lade dig smage den”, sluttede Alfredo, producenten, med at sige, “men vi har gemt nogle flasker Novello fra i fjor og den smager stadigvæk godt!”

Prisen er 75,- kr. og I kan bestille NOVELLO særskilt eller som en del af CORTE NORMANNAS intro-kasse.
Hvis I har planer om at ringe og invitere jeres venner til en aften med ristede kastanjer og andet mundgodt, skal I ikke tøve med at købe tolv flasker: I får tak fra jeres venner, gratis fragt og en af årets gode vinoplevelser.
For at bestille en kasse med 12 flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “NOVELLO” i Emne/Subject. Pris: 900,- kr (12 x 75,-). Fragt: 0,- kr. overalt i landet.
Hvis I ønsker at smage lidt mere af Corte Normannas vine, er her et tilbud med delvis sponsoreret fragt:

5 x Aglianico del Sannio 2007 à 75,-
5 x “Tre Pietre”Aglianico del Sannio 2006 à 115,-
2 x Novello 2010 à 75,-

I alt: 985,-kr. Fragt: 75,- overalt i landet.
Corte Normanna sponsorerer fragten for de første femogtyve karton.
Bonus: én gratis prøveflaske (10 cl.) af Corte Normannas olivenolie af oliventypen ortolana (værdi 31,-).

For at bestille en introduktionskasse fra CORTE NORMANNA send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CORTE” i Emne/Subject. Pris 1.060,- kr.

Producentes flagskib i den gyldne årgang 2006 haves også som magnum i original trækasse. Pris 295,- kr.


LE PERGOLE TORTE 2007 TOSCANA IGt Montevertine
NOVELLO
Det er én af de fineste sangiovese vine, eller “vine” i det hele taget, burde jeg skrive. Martino Manetti, producenten, melder udsolgt. Vi har stadigvæk 90 flasker. Om vinen, ja: hvad skal man skrive? Beholdningen af superlativer er tom. L’Espresso vinguide gav den max. karakter 19,5/20, andre har svunget sig op til de høje halvfems-lag. Elegancen og harmonien i rendyrket, eksemplarisk form. Kompleksitet, længde, dybde, alt lige efter den bedste bog om “Vinens vej til perfektionen”. Holdbarheden? “Forget about it”: har I en datter eller en søn, der er født i 2007, kan I bruge vinen til hendes/hans konfirmation, studenterhue, tyve års fødselsdag og måske også, når jeres barn fra den toskanske topårgang 2007 runder de femogtyve.

Det er sjældent, at jeg har vine, der er så dyre, men her må vi bøje os for kunsthåndværket. Smil og glæd jer mens I stikker hånden i lommen til det dybe greb: Stykpris v/1 stk.: 440,00 DKK. Stykpris v/6 stk.: 415,00 DKK.
 

INDBYDELSEN & BAROLO

Det er i dag, at vi modtager de præmierede Barolo fra fru Schiavenza. Der er plads til en tyve, femogtyve deltagere til smagningen den 17. ds. og så lukker vi for tilmeldingerne.

En god vinven og deltager gjorde mig opmærksom på, at man kan købe Barolo til 49,75. Ikke her, men i Irma. Vinens navn er DEVOTO. På italiensk betyder det “hengiven”. Vinen smager sikkert godt. Der resterer bare at forstå, hvem denne Barolo er “Hengiven” til. Men det er også underordnet: I kunne aldrig drømme om at købe en Barolo til 49,75 vel?

Ciao,
Carlo


(*) Årsagen til det, vender jeg tilbage til, når den første sne falder.

Husk venligst at der også kan betales direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen oppe til højre

ÅBNINGSTIDERNE
på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i  2840 Holte:

                     I DAG: Onsdag den 10. november: 14:00 til 17:00
                              
      Torsdag den 11. november: 14:00 til 17:00
                              
      Fredag den 12. november: 14:00 til 17:00
                              
      Lørdag den 13. november: LUKKET
                              
      Søndag den 14. november: 13:00 til 15:00
                              
      Mandag den 15. november: LUKKET
                              
      Tirsdag den 16. november: 14:00 til 17:00
                              
      Onsdag den 17. november: LUKKET pga. smagning
                              
      Torsdag den 18. november: 14:00 til 17:00
                              
      Fredag den 19. november: 14:00 til 17:00
                              
      Lørdag den 20. november: LUKKET
                              
      Søndag den 21. november: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP