Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

24.11.2010 Dyst

Kære Vinvenner,
Dyst
For en vinproducent er det meget rart med de landsdækkende og de internationale præmier fra Parker, Wine Spectator, Gambero Rosso og alle de andre vinguider. Det er også rart med gode omtaler i de forskellige vinblogs.
Det der dog er mest kærkomment for en vinbonde er de lokale successer. De præmier man vinder i knivskarpe konkurrencer mod vennerne, naboerne og rivalerne den anden side af vejen. Sådanne arrangementer er vinens Italien spækket med. Deltagelse er åben for alle, uanset størrelse, ry og formåen. Deltids- og weekendvinbønder der kæler for mikroproduktioner, giver tit etablerede navne tørt på. Vinder de kendte navne, bruges sejren som bekræftigelse på husets øvrige kvalitet. En kamp til sidste flaske som, hvis vundet, giver prale- og håneret søndag formiddag ved baren, når aperitiffen indtages, hele året, til næste konkurrence finder sted.

Det er sådan en lokal dyst Ioppa brødrene har vundet: il Calice d'Oro , "Den gyldne Kalk", med deres 2004 Ghemme DOCG enkeltmark Santa Fé.

Det kommer sikkert ikke bag på de vinvenner, der har givet passende respons, da vi præsenterede vinen. Der er mere, hvor den kommer fra, og for især Barolo-elskere er det nærmest et must at smage denne enkeltmarks Ghemme fra topårgangen 2004, da Santa Fé har banket langt mere kendte og dyrere Barolo på plads:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/17-piemonte/1063-2004-ghemme-bricco-santa-fe-docg-/


DYSTEN


Den dyst, jeg vil foreslå Jer i dag er ikke lokal. Der er en sammenligning mellem to vine, der tilhører to forskellige verdner.  I det ene hjørne; Ioppas 2007 Nebbiolo DOC Colline Novaresi. I modsatte hjørne; Aglianico Sannio 2007 DOC fra Corte Normanna. To ærkeitalienske druer, nebbiolo og aglianico, to vine fra kølige bakker, begge fra en god, rigtig god endda, årgang: 2007. To vine, der hver på sin måde spiller på toner af elegance, finesse og solidt, omhyggeligt håndværk.

Aglianico vil også kunne tiltale dem blandt vinnyderne, der gerne vil have en vin at “tygge” lidt på. Sydens sol fornægter sig ikke, og aglianico præsterer fyldige 14% uden at vinen fremstår som en basse eller en bamse. Alkohostyrken er veldistribueret og perfekt integreret med vinens frugt. Ved den seneste smagning klarede vinen sig meget fint og fik megen ros, selv om vi havde placeret den efter en række Barolo 2004 og 2006. Drik nu og de næste tre til fire år.
Vinen er en allrounder med forkærlighed for simremad og mellemlagrede oste.

Nebbiolo byder på en overraskende blød smag, som dog understøttes af mineralitet og af en delikat men vedvarende duft. Alkoholstyrken er 13% og tilstrækkelig til at “omfatte” alle vinens komponenter. Den traditionelle lagring i store træfade afrunder vinen, men efterlader intet spor af træsmagen - hvilket gør denne Nebbiolo smidig og anvendelig til en hel række lejligheder: fra charcuteri, til buffetter, til fjerkræ og til hvidt kød. Udmærket til unge og mellemlagrede oste. Uden at være en decideret gemmevin, har vinen en fin holdbarhed: 2007 til 2015-16.

To dejlige vine med klar landbrugsidentitet og fin profil til en overkommelig pris.

Både Ioppa og Corte Normanna er interesseret i at få deres vine kendte og går sammen om et sponsorat af fragten.

For at bestille en kasse indeholdende 6 x Nebbiolo 2007 DOC Colline Novaresi Ioppa og 6 x Aglianico Sannio 2007 DOC Corte Normanna, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “DYST” i Emne/Subject. Ptisen er 900,- kr ( 12 x 75,-). Fragten 0,- kr. overalt i landet.

Kassens sammensætning kan ændres: i så fald almindelig fragt.

Ciao,
Carlo


Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen oppe til højre

ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i  2840 Holte:

                     I DAG:  OBS!!! Onsdag den 24. november: 14:00 til 16:30 OBS!!!
                           
Torsdag den 25. november: 14:00 til 17:00
                            
Fredag den 26. november: 14:00 til 17:00
                            
Lørdag den 27. november: LUKKET
                            
Søndag den  28. november: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP