Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

06.12.2010 En julevin

Kære Vinvenner
En julevin
I fredags sendte jeg en mail til Friadgangisterne om en oplagt julevin. Hvorfor ikke til alle Vinvennerne? Fordi der ikke var flasker nok af den. I går aftes smagte jeg CANNETO 2006 og Viskelæderet (*), der havde læst mailen og smagt på den tidligere julevin, sagde “Dejlig! Denne vin smager ligefrem af Jul!...”

Nu skal vi først blive enige om, hvad julevin er for en størrelse. Ifølge de fleste er det den vin, der passer fint til gåsestegen, andestegen, flæskestegen og ikke mindst til dræbertilbehøret: brunede kartofler og rødkål med eddike og sukker.

Italien byder på Amarone, som er perfekt til formålet og mange af jer har også opdaget vores Jubilæum tilbud fra Le Ragose (**). Dog er det til Syditalien, at man skal vende blikket for vine, der er både kraftige og syrefattige. Dagens CANNETO 2006, en Basilicata IgT fra Donato D’Angelo, er et særdeles godt valg. Den har kraften, da julevinen ikke skal være let, den har saften og den bløde smag, som alle ved bordet venter på og forlanger. Den slutter med et godt spark af kanel, kardemomme og appelsinskal. Canneto vil tilfredstille både de familiemedlemmer, der venter på en blød rund vin (nu er det anden gang i løbet af samme uge, at jeg skriver: blød og rund, men sådan er det) og middagsgæsterne, der har forstand på vin. Prisen: av! av! Jeg har velegnede julevine, vine som er dyrere, men I må finde jer i, at CANNETO 2006 koster KUN 96,- kr.

Vinen blev produceret første gang i 1985. Donato D’Angelos idé var at præsentere en 100% aglianico-baseret vin, som kunne bevare de traditionelt lagrede Aglianico DOC’s kompleksitet, aromatiske profil og vedvarenhed men kombinere den med beherskede, afrundede og modne tanniner. Med et kommercielt øje til de udenlandske markeder brugte han – som den første i Syditalien - barrique-lagring for at mildne aglianicos garvesyre: for at klare barriquelagringen valgte han druer fra gamle vinplanter, der gav mere koncentreret og mindre syreholdig most. I stedet for druerne fra de køligere og mere stejle bakker, valgte han en lavtliggende vinmark med løsere jordbund:
Canneto betyder nemlig “rørskov”, “sivmark”.

Resultatet af hans vision er blevet en klassiker, som netop takket være den mesterlige tæmning af tanninerne  og den følgende “sødme” er ideel (også) som julevin.
        
For at bestille en kasse med 12 Canneto 2006 Basilicata IgT send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CANNETO” i Emne/Subject. Pris 12 x 96,- = 1.152,-. Fragt 1 til 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet.


CRU KORT: BARBARESCO

Jeg har lige modtaget en sending cru kort over hele BARBARESCO-distriktet. Her kan I finde notits om alle de bedste vinmarker og producenter i de tre Barbaresco-kommuner: Neive, Treiso og selve Barbaresco. Prisen er 50,- kr. Plus evt. forsendelse. Både nyttigt og flot at se på. En god gaveidé til en, der holder af italiensk vin.


SEKSHUNDREDENITINIOGNITIFEM (699,95)


“Pudsigt nok” ser jeg i disse dage en masse annoncer for diverse vintilbud, der alle koster 699,95. Syvhundrede kroner er det max. beløb, som firmaerne kan trække fra i skat for (jule)gaver til medarbejderne. Gaven behøver ikke koste så meget for at smage godt, men skriv til mig på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. og spørg mig, hvad vi kan tilbyde for netop jeres vinbudget.
 

FACEBOOK

Nej, vi er ikke på facebook. Får I ikke nok? To mails om ugen plus mails til Friadgangisterne plus en Extra-mail i ny og næ? En italiensk ven har skrevet en bog om “Fare business con facebook”. Der er en sætning, som har fanget min opmærksomhed: “Betragt ikke facebook som et sted, hvor man kan læsse indholdet af fra hjemmesiden og gentage det.” Da jeg er i den lykkelige situation, at alt det jeg har at sige, det gider I læse i ugemailene og på hjemmesiden,
kan jeg undgå den faldgrube.


Ciao,
Carlo(*) (Viskelæderet = min kone, sådan kaldes hun, når hun læser korrektur på mine mails. Altså: hvis der er fejl, er det hendes skyld....)

(**)
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=691&Itemid=93

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen på forsiden af min hjemmeside:
http://www.carlomerolli.dk/onlinebetaling/paymentform.htm

 ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:
 
                                    Søndag den 5. december: 13:00 til 15:00
                              
    Mandag den 6. december: LUKKET
                              
    Tirsdag den 7. december: 14:00 til 17:00
                        OBS!!!
Onsdag den 8. december: 14:00 til 16:30 OBS!!!
                              
     Torsdag den 9. december: 14:00 til 17:00
                              
      Fredag den 10. december: 14:00 til 17:00
                              
      Lørdag den 11. december: LUKKET
                              
     Søndag den 12. december: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP