Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

19.01.2011 Vine jeg ka li

Kære Vinvenner,

Vine jeg ka li

Sådan. I går aftes havde jeg en af døtrene på besøg med sin mand og deres to børn. En hurtig maccheroni al sugo di pomodoro, en salat, is til børnene, espresso til de voksne og så hjem igen. Er man i bedstefar alderen, må det være tilladt engang imellem at bruge en almindelig mandag aften til at dele fyraftenen og et par glas af den vin man kan li´med ens kære.

Vinvalget faldt på De Tarczals HUSAR. Den skrev jeg om i begyndelsen af december ifjor, men vinen forsvandt midt i julevinshalløjet. Jeg havde stadigvæk flasken fra fotograferingen i huset og ville checke, om mit første indtryk var det rigtige. Jeg havde jo skrevet:
“Her har producenten overgået sig selv og fremstillet en vin, der forener fylde, styrke og smag med en harmonisk, adræt krop i en, for tiderne, moderat alkoholstyrke, 13%. Vinen lagrer for tolv måneder i store egetræsfade og seks måneder på flaske. 2007eren er klar nu og vil holde sig i god form de næste to-tre år.” Det stemmer. Hvor er det rart med disse vine, der er varme uden at være tunge, runde uden at være anonyme og bløde uden at være kønsløse!

Da jeg præsenterede vinen, var jeg lidt i tvivl om den var 115,- kroner værd. Ethundredogfemten kroner er en del penge, men i går blev jeg klar over, at prisen var i lige så stor balance som vinen. Det fik jeg bekræftet EFTER at have nydt vinen. Som regel skriver vinanmelderne og bloggers om den vin, som de netop har smagt. Undertiden
kan man ikke være hurtig nok med at skyde sine indtryk og domme lige fra hoften. Jeg har dannet mig den overbevisning, at vinen først rigtig er smagt, når den har lagt sig i maven og sjælen og kroppen har haft tid til at reagere på den. Bekommer vinen vort indre, lige så meget som den bekommer vore ganer? Det gjorde aftenens Husar.


HUSAR


“Det er en DOC Trentino Superiore Marzemino di Isera fra den gyldne årgang 2007. Alle kan være med, vineksperter såvel som jeres kones veninder på besøg. Og jeres kone, hvis hun er til stede. Drik nu til hvad I vil: ren drikkeglæde i glasset. En af disse pragtfulde vine, fra små distrikter, som Italien er så rig på. Prisen er uændret 115,- kr.”

Også ovenstående udsagn kan bekræftes.

“Husar”’en, der pryder etiketten, er Ruggero De Tarczals tipoldefar, som tjente netop som husar  dengang Trentino tilhørte Østrig-Ungarn (1867-1918). Jeg har aftalt med tipoldebarnet,  at han sponsorerer en flaske af en anden vin, som I fortjener at stifte bekendtskab med og nyde:
 Moscato Giallo Trentino 2009 DOC. En gratis flaske for hver tolv flasker Husar. Moscato Giallo  er en af de vine, som jeg nyder året rundt, tør, aromatisk og meget anvendelig.  Holder sig godt et par dage i køleskabet (skruelåg) og jeg lover jer, at I vil blive ret glade for den.  Kan også købes særskilt og prisen er 75,- kr.

For at bestille en kasse med 12 Husar 2007 send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
med teksten “HUSAR” i Emne/Subject. Pris 1.380,- (12 x 115,-).
Bonus: 1 flaske Moscato Giallo 2009 DOC De Tarczal (alm. pris. 75,-kr.).
Fragt: medsponsoriseres af Ruggero De Tarczal: 75,- overalt i landet.

LUI: igen en 2007
Vine jeg ka li
En anden vin, som jeg havde lovet mig selv, at jeg skulle skrive om, er Fattoria di Luianos LUI 2007. Jeg smagte den i juledagene og tænkte, at denne her må være den bedste vin for pengene og det mest oversete klenodie i mit sortiment. Tanker om vinens stil gik i retning af Brunello og jeg måtte kigge engang til på beskrivelsen for at forvisse mig om, at her var der ikke en dråbe sangiovese:

LUI fremstilles af cabernet sauvignon, merlot og colorino toscano. Også ved denne vin er det balancen, der rammer en med en nærmest hørbar musikalsk klang. Det er naturligvis den gudsbenådede årgang 2007, men alderen på gårdens cabernet sauvignon og merlot, tyve år i snit, spiller også en stor rolle. Den tredje drue: colorino toscano bidrager med den dybe rubinrøde farve, der straks signalerer “klasse!”.

Derfor må jeg have tænkt på Brunello: den brede smag, den omfattende vifte af frugtindtryk med blomme og skovbær velintegreret i den nænsomme fadlagring. Hvilken harmoni! Jeg blev nødt til at ringe til Alessandro Palombo, producenten:
“Ciao Alessandro, jeg ringer fordi jeg netop har smagt jeres LUI 2007: jeg kunne ikke huske, at den smagte SÅ godt...” “Tja, det må være en fejl....”, svarede Alessandro med sin toskanske-neapolitanske- schweiziske humor, “men
der er andre, der må have opdaget det, fordi vi har ikke mere af den. Vi er gået over til 2008. Jeg sender et par prøver....” Så snakkede vi om det barn, som han lige har fået, om hans holds, Fiorentina’s, genvordigheder før jeg sluttede med at spørge ham om colorino-druen: “Hvordan kan det være, at I stadigvæk har den? Den var næsten forsvundet
fra de toskanske vinmarker....”

“Antonio, min far, fandt et par hektar af den på godset og beholdt den til brug i den rødvin, som vi fremstillede til familiens eget brug. En noget kradsbørstig sag som han var meget glad for: vi drak den fra store balloner, fremragende til grillstegt kød og bistecca fiorentina. På det tidspunkt var colorino-druen på retur og de fleste vinbønder erstattede den med cabernet sauvignon i vinmarkerne. Colorino giver stort set kun farve og noget sukker til vinene, men de gamle planter viser nu en finesse, som vi er ret overraskede over: den balancerer og kompletterer cabernet og merlot på en forbløffende elegant måde...”.

Se: bare man spørger nok, så får man alle forklaringer. Ved optællingen den 3. januar var der 219 flasker og hvis jeg kender jer, bliver der ballade med dem af jer, der bestiller om ti dage, når vinen er udsolgt.

LUI koster 115,- kr. og kommer i kasser à seks flasker. LUI kan bestilles sammen med Husar og ved køb af mindst tolv flasker er der stadigvæk en bonusflaske Moscato Giallo. Mit forslag:

for at bestille en kasse bestående af 6 x Husar 2007 + 6 x Lui 2007, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “LUI” i Emne/Subject. Fragt for 12 flasker: 75,- kr. overalt i landet. Pris: 1.455,- kr. Bonusflaske: Moscato Giallo 2009 De Tarczal.


Ciao,
Carlo

Smagningen den 24. ds: der er i skrivende stund plads til ca. 25-30 deltagere mere.

PS

Promotionen på Donato D’Angelos vine fortsætter, men Canneto 2006 er udsolgt. Den erstattes af en af de andre vine efter jeres eget valg. Forlang listen ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ARVESTRID”
i Emne/Subject.

PPS

RYD-OP dagene lakker mod enden (den 31.ds.). Forlang den opdaterede liste og læs, hvad en vinven skrev om nogle af vinene: “Saracco og 97-Status er måske nok ved enden af boulevarden, men der er sandelig smukt derude!
Og Aruca er et glimrende frikvarter fra de slanke piemontesere. Så jeg håber der er nok til en rask lille genbestilling.” For den opdaterede liste send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “RYD OP” i Emne/Subject.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen oppe til højre

Åbningstiderne på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte

Søndagsåbning 13 til 15 starter igen med søndag den 30. januar. MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den
kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget
i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.

I DAG: OBS!!! onsdag den 19. januar: 14:00 til 16:30 OBS!!!
torsdag den 20. januar: 14:00 til 17:00
fredag den 21. januar: 14:00 til 17:00
lørdag den 22. januar: LUKKET
søndag den 23. januar: LUKKET
mandag den 24. januar: LUKKET pga smagning.
Fra og med tirsdag den 25. til og med fredag den 28. januar: 14:00 til 17:00
lørdag den 29. januar: LUKKET
søndag den 30. januar: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP