Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

01.05.2011 Basics: Valpolicella 2009 og 2010

Kære Vinvenner,

Paolo Galli, producenten fra Le Ragose, siger “Carlo é una limonata....”.
Hmmm: citronsaft! hvormed han mener, at hans Valpolicella Classico årgang 2010 endnu er for ung. “Men Paolo, hvis den er OK for dine stamkunder i Verona, så er den også OK for mig. I hvert fald, send mig halvdelen af 2010 og halvdelen af 2009, så er der ingen, der bliver skuffet.”

I går aftes smagte jeg den netop ankomne 2010 “straight from the lorry” og ringede til Paolo for at meddele ham, at jeg var yderst tilfreds med hans “citronsaft”, og at han gerne måtte gemme lidt mere til mig. Når alt kommer til alt, når Parker er gået i seng, når bloggerne hviler og Jamie skal have det godt, så er vi “back to basics”: spaghetti, Valpolicella og blomster, hvor blomsterne står for alt det gode i livet, alt det I kan lide, “say no more say no more”.

2010 er en klassisk Classico, en vin som besidder den samme skønhed som primtallene, enkel og ligetil i starten og med en forbløffende længde i sin langsomme åbning: ret kompleks af en citronsaft at være! Jeg vil nyde den nu og hele sommeren, måske lidt køligere end i går aftes, når jeg vil være in the mood for expres vinkærlighed og velvære. Hvis I hører til de vinelskere, der holder af holdbarhed, velkommen: 2010 til 2015 intet problem. Foretrækker I en Valpolicella, der er en smule, blot en smule, mere udviklet, kan I bestille 2009. Begge vine koster 85,- kr.

ZANOVELLO 2008 IgT Veneto

På tirsdag er der lovet den sidste portion af jeres favorit Zanovello 2008 IgT Veneto Cabernet. EN CABERNET!!!!! ABC: Anything But Cabernet! Anything But Chardonnay! Anything But Carlo!

OK. Bortset fra: a) at denne Zanovello officielt er en cabernet franc men i sin DNA en carmenere,

  • b) bortset fra at dyrkningsområdet er Colli Euganei (Æv- ga- næj), bakkerne ved Padua,
  • c) bortset fra at producenten er en af de dygtigste og mest dedikerede vinbønder i Italien, Franco Zanovello,
  • d) bortset fra at vinplanterne kommer fra jord af vulkansk oprindelse, bortset fra ...
    nej: hvis I ikke kender vinen, lad det blive an “act of faith”: bestil et par flasker, så kan vi snakke om den igen.

Prisen er 75,- kr. Ved tolv flasker sendes den med 0,- kr. i fragt og naturligvis er der en følsom engros-pris på 59,- kr. ved køb af mindst 60 flasker afhentet.

Mit forslag for denne uge er en fornuftig kasse indeholdende:

  • 4 x Valpolicella Classico 2009 DOC Le Ragose à 85,-
  • 4 x Valpolicella Classico 2010 DOC Le Ragose à 85,-
  • 4 x Zanovello 2008 IgT Veneto à 75,-

I alt: 980,- kr. Fragt: 0,- kr. overalt i landet.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “BASICS” i Emne/Subject.

Kassens sammensætning kan ændres: i så fald almindelige fragtrater.

Ciao, Carlo

PS: SPAGHETTI

Pakken på ovenstående foto er 1 kilo Spaghetti Martelli. Af mange “cognoscenti” betragtes den som Italiens absolut bedste spaghetti. Den importeres af butikken af samme navn http://www.spaghetti-martelli.dk/ som sender overalt i Norden.
Hvad er det, der gør en spaghetti eller pasta til den bedste af slagsen? Vandet? Melet? Bronzestandsningsformen? Nej: disse er alle vigtige ingredienser, men det vigtigste er lige som for skinken, nemlig tørringens tid, -tempi og -temperatur. Spaghetti Martelli i landsbyen Lari ved Pisa er et familiefirma i ordets bogstaveligste forstand og producerer max 25.000 kg om måneden. De kunne sagtens producere mere, men det er netop tørringstiden og tørringstempi og deres indflydelse på pasta’ens gluten, der afgør mængden. Check selv: http://www.famigliamartelli.it/

ENGROS

Seksogtyve af de tredive vine, der sælges til charmerende engros-priser, kan I nu finde i webshoppen på: http://shop.carlomerolli.dk/produkter/33---engros/ mens den komplette liste og salgsbetingelserne kan rekvireres ved at sende mig en mail med teksen “LISTEN” i Emne/Subject.

Åbningstiderne på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.

I DAG: Søndag den 1. maj:   13:00 til 15:00
mandag den 2. maj: 14:00 til 17:00
tirsdag den 3. maj: 14:00 til 17:00
onsdag den 4. maj: 14:00 til 17:00
torsdag den 5. maj: 14:00 til 17:00
fredag den 6. maj: 14:00 til 17:00
lørdag den 7. maj: LUKKET
søndag den 8. maj: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP