Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

04.05.2011 La Traviata

Kære Vinvenner,

Hvad gør man, når man ikke har de flasker i huset, som man skal bruge fotografering til ugemailen? Man tager nogle gamle flasker og lader dem være stand-in for de flasker, som man ville fortælle lidt om. Og der er en del at fortælle. Vi starter med det nemme:

BAROLO di Serralunga 2007 DOCG Cascina Cucco

Kort, rammende beskrivelse og fem stjerner ud af fem på vinavisen.dk i søndags: “Denne rødvin er bare god hele vejen igennem - en herlig duft, en harmonisk og kompleks smag og en lang eftersmag. Drikkemoden nu, men kan også godt ligge i endnu nogle år. “ Pris 149,- kr. Kan det passe, at det er den samme vin, som koster 105,- kr. engros? Jeps, det kan det da, men så skal man også købe tres flasker! (*)

Også vinhulen.dk har været glad for vinen og skriver blandt andet (min fremhævelse):
“ Det fantastiske ved denne vin er, at selv om  den er billig, så har den unægteligt flere  lag af nuancer, end mange andre udgaver af  samme vintype og så en flot balance.

Endnu bedre farede, samme sted, enkeltmarken CERRATI 2006 fra samme producent. “Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen”: Næppe sandsynligt at du kan finde noget Barolo, der er bedre i den prisklasse eller endda et stykke over. 2 solide glas uden vaklen. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen. Drik 2011-2017.”

Jammen, jammen......
Cerrati og mange andre cru vil I kunne finde ved hjælp af: KORTET over BAROLOs officielle crus (enkeltmarker).

Netop udkommet. Uundværligt for Barolo-nørder, Barolo-elskere, Barolo-rejsende. På engelsk og meget detaljeret. Pris 50,- kr.

Og så til det lidt mere eksotiske: SICILIEN.

Lidt senere idag  modtager jeg en sending fra Sicilien.
Det er Tenuta dell’Abate, der sender NERO D’AVOLA (75,-) og to nye frembringelser: den hvide mousserende tørre GRECANICO (100,-) og den lyserøde ROSATO (75,-).

Her er der et godt forslag til de vinnysgerrige og de vinlystne: en prøvekasse med fire flasker Nero d’Avola, én flaske Rosato og én flaske Grecanico: pris i alt 475,-. Luigi Romano, producenten, ønsker at gøre sin Grecanico kendt, derfor er han med til at sponsorere noget af fragten: 75,- kr.

For at bestille sådan en kasse send blot en svarmail til mailto: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SICILIA” i Emne/Subject. Pris i alt 550,- kr.

HVAD ER GRECANICO ?? og ROSATO’EN?

Grecanico er en af de mest plantede sicilianske grønne druer, på store arealer især på Vestsicilien. Årsagen til, at man ikke hører så meget om den, er at den sjældent bliver fremstillet solo. Som regel optræder den i blandinger med grillo og catarratto, når den ikke ligefrem bruges som basisvin for vermouth og mousserende vine. Druen skulle stamme, som meget andet på Sicilien, fra Grækenland i oldtiden.

Tenuta dell’Abates ROSATO fremstilles af nero d’avola: de pressede druer er i kontakt med mosten i kun elleve timer. Duften og smagen skulle minde om skovbær. Jeg skriver “skulle”, fordi jeg ikke endnu har smagt på vinen men glæder mig at gøre det i morgen lige frisk fra eksportvognen. Så vil jeg referere om de tre vine med behørigt billede i søndagsmailen.

Jeg kan allerede høre nogen, der undrer sig: “Har du købt en vin uden at smage den først”? Sammen med bemærkningen om “det fordyrende mellemled” er det med vareprøverne én af de mest sejlivede myter i vinbranchen. Gennem næsten fyrre års aktivitet har jeg kun oplevet to gange, at de vine jeg har modtaget ikke levede op til forventningerne. Men om det gerne en anden gang, efter at jeg har..... smagt på de nye sicilianske vine fra Luigi Romano, Tenuta dell’Abate.

LA TRAVIATA??

Hvad skal I lave den 29. juli kl 21.00??
Ved I det ikke endnu? Hvis I er opera interesseret og vinder den quiz, som jeg har forberedt (kommer nu på søndag), er der fire gratis billetter på højkant til sommerens La Traviata i Opera Hedeland netop den 29. juli kl. 21.00. Men først skal jeg have lidt hjælp med et sprogligt problem: La Traviata bliver almindeligvis oversat med “Den vildfarne”. En oversættelse som rent etymologisk er korrekt: tra-via = vild-fare. Men på italiensk er La Traviata én som har været bragt på den forkerte vej  af en anden, eller af andre, mens på dansk ligner “en vildfaren” mig én, der har bragt sig selv ud af kurs eller har mistet orienteringen, også i overført betydning. Hvem kan komme med en mere præcis oversættelse?
Eller opfatter jeg det forkert?

Uden i øvrigt at drage upassende sammenligninger, minder historien om denne opera lidt om visse af mine vines skæbne: total fiasko i starten og så stor succes bagefter. Ved uropførslen i 1853 blev La Traviata pebet ud og der skulle gå et helt år, før den blev sat op igen og vinde den berømmelse, der følger den stadigvæk verden over. Nåh, sådan kan det gå også for de bedste! Mens I funderer på endnu en kærlighedshistorie fra dengang rigtige kvinder skulle kradse af før deres følelser blev taget seriøst, kan I smugkigge på http://www.operahedeland.dk.

Ciao, Carlo

(*) Barolo: for nogen er en flaske for meget og seks flasker for...lidt. Mit upartiske og uinteresserede råd er: find ligesindede Barolo-glade mennesker på job, på metro, ved stoppestederne på facebook og scoresiderne og bestil rigeligt af denne enkeltmark Cerrati-2006-fremragende-til pris-and-all-that. Hvor meget er “rigeligt” ? Engros starter fra 60 flasker og andre vin til  ENGROS kan I nu finde i webshoppen

Åbningstidernepå lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.

I DAG: onsdag den 4. maj: 14:00 til 17:00
torsdag den 5. maj: 14:00 til 17:00
fredag den 6. maj: 14:00 til 17:00
lørdag den 7. maj: LUKKET
søndag den 8. maj: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP