Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.05.2011 Parmigiano & Co.

Kære Vinvenner,

Der var virkelig mange, der gættede, at stedet var Launceston, Cornwall GB.

Den hurtigste på ..... Google var vinvennen Kim Lauritzen, som kan forsøde sine grillaftener med en magnumflaske Barolo fra Cascina Cucco. Han skal dog vente lidt på at modtage vinen, fordi in the meantime har vi solgt ud af den! I er lige som hunde efter Cascina Cuccos gode Barolo. Hvilket glæder mig i den grad: det betyder, at det ikke er alle, der falder for de Barolo på rulleskøjter, som besynges “Barolo til halv pris!” (“Og til halv smag”, tænker jeg ved mig selv.) Nå: Kim Lauritzen vil modtage vinen, såsnart som den er på lager, lige til Sankt Hans.

LAUNCESTON

Stedet er landsbyen Launceston, indgangsdøren til det smukke Cornwall, hvor min moster Bruna og min fætter Steve lever og har det godt. Vinscenen er båp båp på de kanter, domineret af et udbud af industrivine: det plager dog ikke den lokale befolkning, da øllet og cider sjældent kommer i glas, der indeholder mindre end halv liter, og smagen er prima. Stroferne var fra digteren Charles Causley, der blev født og stort set levede hele sit liv i Launceston i et hus få skridt fra Kensey floden, som verset refererer til. Nu er jeg tilbage bag skærmen og sender denne søndagsmail allerede i dag, da der sikkert er mange, der ønsker at bestille vinene til Kristi Himmelfarts weekenden. I lighed med Skærtorsdag, Langfredag og Pinse er Kristi Himmelfart (l’Ascensione) helligdag i Danmark men ikke i det katolske Italien, hvor festdagen egentlig “stammer fra”. Mine italienske leverandører synes, at det er lidt sjovt. Det har sikkert noget at gøre med, at man har villet bevare disse feriedage for at give folk fri i den gode årstid. Eller hur?

PARMIGIANO

Fortroppen, de første hundrede stykker, er nu i kølerummet på Skovlytoften 1 i Holte. De er fra min leverandør, mejerikooperativet Matilde, hvor Pino Tirelli har gode kontakter og for mig vælger den kvalitet, som jeg og han kan lide. For dem, der skulle være landet fra Mars i dette øjeblik, lidt fakta: PARMIGIANO-REGGIANO er en ost, der fremstilles af komælk, salt og osteløbe. Vores er lagret i mindst 24 måneder. Den opbevares i køleskab max. +8 grader. Det parti jeg har købt, har holdbarhed til den 26. september 2011. Stykken, klumpene, kilerne er à cirka et kilo og vakuumpakket. Nettovægten fremgår af etiketten og kilopris: 250,- kr./kilo. Prisangivelsen på etiketten er i euro, fordi vægten på mejeriet ikke kan indstilles til kroner, derfor er det: 1 € = 1 krone. Hvis Parmigiano kan sendes med vinen, er fragten 0,- kr. for Parmigiano. Ellers almindelig fragtrate. Og til at ledsage Parmigiano har jeg smagt og valgt nogle norditalienske flasker, der fortjener jeres opmærksomhed:

VINENE, fra venstre af i ovenstående billede:

  1. Amarone Classico 2002 DOC Le Ragose 245,-
    Begynder at optræde på auktionssiderne. Jeg har sikret mig en halv palle af den og er jeg glad for det?!
  2. Rebo 2007 DOC Trentino San Michele 95,-
    Udover at være et VVS firma på Amager, et revisions- og bogførings firma i Viborg og navnet på kapelmesteren på Max Rebo Band af Star Wars berømmelse, er REBO også navnet på en drue og på en vin, som fremstilles af denne drue. REBO-druen er et kryds mellem de blå druer merlot og teroldego. En specialitet, sjældent set på vore breddegrader. Blød med tiltalende afstemt frugt. Serveres gerne noget afkølet. Navnet stammer fra professor Rebo Rigotti, som startede med at eksperimentere med krydsinger af merlot og teroldego netop ved Landbrugshøjskolen ved San Michele all’Adige.
  3. Brigante 2003 Langhe Rosso Pinot Nero Cascina Baricchi 165,- (132,-)
    “Maskulin” pinot nero, som først nu begynder at åbne sig med druens karakteristiske finesse. Natale Simonetta fremstiller vine for nydere, der kender kunsten at vente!
  4. Pinot Nero 2009 Trentino DOC San Michele 125,-
    “Feminin” pinot nero: elegant og “luftig” som de fleste forestiller sig pinot nero skal være, et sted mellem Bourgogne, Alsace og Tyskland. Men vi er i Italien og vinen har allerede vakt interesse hos de svenske vinvenner, der har smagt årgangene 2005 og 2006. Denne årgang 2009 er klar nu og vil holde sig i form de næste syv-otte år. En perle.
  5. Traminer Aromatico/Gewürztraminer 2010 DOC Trentino San Michele 125,- (115,-)
    Jamen, kan det passe? At man laver så god vin i Italien? Oh yes! That’s my baby, yes Sir. Snyd jer ikke for denne vinoplevelse. ( Kl 18:41, jer er lige i gang med at lave nogle moules marinières og smager igen på dette vidunder af en hvidvin! hold da helte ferie!..)
  6. Valpolicella Classico 2009 DOC Le Ragose 85,-
    Perfekt. Hvis det er tilladt at bruge dette ord, så er denne Valpolicella Classico den perfekte model på harmoni, smag, saft og bid. Drik nu, en anelse afkølet og inden 2014.

Pris for de seks vine er 840,- kr. Med lidt god vilje kan vi fejre den kommende lange weekend med en prøvepris på 600,-kr. Fragt 125,-kr. Ved køb af to sæt er fragten 100,- kr. Kassernes sammensætning kan ikke ændres.

OLIE & EDDIKE & CAPULIATO

Salattiden er over os og dansk skvalderkål, ramsløg, løvstikke og nyslået græs venter kun på at blive forfremmet til gourmetoplevelse af Majnonis Extra Jomfru olivenolie og af Giustis Balsamico. Begge 0,75, begge 169,- kr. flasken. Det lille glas, som I ikke ser på billedet, indeholder CAPULIATO: det er hakkede soltørrede tomater med basilkum. Fremstilleet af Maurizio Vulcano på Vulcano øen. Capuliato anvendes som pift til netop salater, saucer, crostini, smørrebrød (!!) Retten “spaghetti con capuliato og brødkrummer” er en klassiker i det sicilianske køkken. Prisen er 115,- kr. Et gratis glas til de første ti vinvenner, der bestiller ovenstående vine og/eller olie & eddike fra dagens mail.

Ciao Carlo

Åbningstiderne på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.

Søndag den 29. maj: 13:00 til 15:00
Mandag den 30. maj: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 31. maj: 14:00 til 17:00
Onsdag den 1. juni: 14:00 til 17:00
Torsdag den 2. juni LUKKET (*)
Fredag den 3.juni: 14:00 til 17:00
Lørdag den 4. juni : LUKKET
Søndag den 5. juni: 13:00 til 15:00
(*) dog åbent for svenske vinvenner, pilgrimmer og andre vinvenner, der træffer aftalen om besøg senest tirsdag den 31. maj.
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP