Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

01. 06.2011 Griil Èn Grill To Grill Tre

Kære Vinvenner,

togrilltre.jpg

Nu må vi have en alvorlig snak. Ikke så meget med jer, tifosi & aficionados og trofaste italiensk vin-elskere, der drikker alt fra Lambrusco til Bardolino.

Snakken vil jeg gerne have med alle de andre, de cognoscenti, der sværger til le Colline del Rodano, Côtes du Rhone, på prins Henriks sprog. Jamen, har jeg ikke fået nok? Og den lille producent mig dit og den fantastiske vinbonde mig dat, og peberfrugt og gummidæk og I shall nok komme after you. Hvad snakker vi om?

UNDSKYLD

Her, før jeg går videre, må jeg sige et stort og offentligt undskyld til Natale Simonetta, fra Cascina Baricchi. Han sagde: "Carlo, denne vin er måske for ung nu, men den vil belønne dine kunder, der kan vente på den"". Jeg svarede: "Måske, men : jeg er toogtres going sixty four à la when I get older: den eneste, jeg ville vente på, er Halle Berry, Eva Mendes eller Penelope Cruz, måske Charlize Teron, men jeg har på fornemmelsen, at ingen af dem har planer om at komme forbi Virum, i den nærmeste fremtid. Så......

Dog ville jeg tage Natale på ordet og tog en flaske hjem. Jeg underkastede den følgende “lyn-modning”s eksperiment: Trak en flaske op, tog et glas fra, proppede den hermetisk til med en champagne prop, pardon: Prosecco-prop. Og stillede flasken på vaskemaskinen. Varme og mikrorystelser kan skyde en hvilken som helst flaske vin “back to the future”. Opskriften for kunstig modning: lidt ilt, varme og rystelser. Det var for cirka tyve dage siden.

ÅBENBARINGEN

I aftes skænkede jeg mig et forsigtigt glas, lige i forbindelse med aftensmaden. Wow! Kapow! Er det den samme vin? Jeg prøvede igen lidt senere, en forsigtig slurk. Igen: wow! “Chokolademælk!”, sagde engang min uforlignelige medarbejder Freddy. For helt at ødelægge vinen hældte jeg en enkelt isterning (“aargh!! isterninger i vin! Helligbrøde!! Henret denne vinhandler!”) i glasset lige for at ødelægge vinen og se, hvordan den reagerede. “Get out of here!”

Det er her, at vi må snakke lidt alvorligt om sagerne: dette her er en vin, der fortjener at blive bedre kendt.Ikke nok med det: det er en 2008’er, den smager rigtig godt nu OG: den vil blive ved med at blive bedre og bedre de næste fem år!

SAMMENLIGNING

OK. I tager en hvilken som helst Côtes du Rhone op til 100,- kroners klassen. Gerne flere. Cuvée Petersen, cuvée Olsen, cuvée Larsen. Servér dem blindt og bland denne her ydmyge piemonteser i smagningen. I vil få øjne så store som tekopper, så godt den smager. Alle kan være med: både nørder og deres mænd, der kommer til smagningerne, blot fordi det skal man. Vineksperterne og vinbloggerne: alt andet end næsegrus beundring kan ikke bruges.

VINEN

Jeps: det er vor ølkapsel vin, ILTAPPOCORONA. Den grimme ælling, der aldrig har været grim og er blevet til den meget flotte svane og hvem kunne have spået det? Producenten, naturligvis: Natale Simonetta. Han vidste godt, hvilken syrah han havde brugt til denne vin, hvilke barbera, hvilke dolcetto og hvilke merlot. Håndværk af den bedste tradition!

Gode gamle Europa er spækket med skøre hoveder som Natale Simonetta. Vinproducenter der kender enhver centimeter af deres jord, der snakker med deres vinplanter. Jeg kan love jer, at... nej: jeg skal ikke love noget som helst. Køb, smag, sammenlign og nyd. Ideel til grillmad og skulle I finde ud af at drikke den solo – se på billedet – vil I ikke blive træt af den, selv efter flere glas.

PRISEN

IlTappoCorona Vdt
  • Stykpris v/1 stk.: 85,00 DKK
  • Stykpris v/12 stk.: 75,00 DKK
  • Engros: Stykpris ved minimum/60 stk.: 59,- DKK

BEHOLDNING

Der er ca. 1.000 flasker af vinen. Umiddelbart skulle man tro, at det er mange. Men de seneste erfaringer med jeres fælleskøb af Barolo og Mutina viser faktisk, at de 167 karton à 6 flasker meget hurtigt kan få ben at gå på. Mit beskedne forslag er en praktisk sixpack, men har I brug for en klassevin til små penge, væk jeres nabo og bestil engros. You will not regret it!

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “GRILL 1” i Emne/Subject.
Fragt fra 1 til 12 flasker: 125,- kr.

Og så har jeg et tilbud, som jeg har glædet mig hele vinteren til at sammensætte:

LAMBRUSCO eller GRILL 2

Er tiltænkt for alle dem af jer, de unge, de gamle, de dristige, de livskloge, der ikke er bange for at proklamere, at de kan li´ LAMBRUSCO! Her er der et sæt af mine bedste. Kassen koster 485,-, men 500,- kroner lyder meget bedre; et beløb, der er til at huske. Jeg & DA.LA.MI. (*) sponsorerer fragten for de raske seks flasker, som fra venstre er: MUTINA (55,-), STOPAI (69,-), FARESA (69,-), RUBIO (69,-), ROSSO TIRELLI (69,-), LA BATTAGLIOLA (85,-). Alle 2010, alle saftige og skummende. Mutina og Faresa har en smule frugtsødme (halvtør/halvsød), mens de andre er læskende tørre.

For at bestille de seks vitale vine send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “GRILL 2”. Fragt 0,- kr. overalt i landet. Kassens lækre sammensætning kan ikke ændres.

PJAT eller GRILL 3

togrilltre1.jpg

Nu er der altid nogle vinvenner, der tænker: “Sikke noget pjat! Lambrusco og Rhone-lookalikes til grill”. Dem har jeg også tænkt på, med en trio, der vil få geparderne til at smide pletterne og grillen til at danse tarantella. Lambrusco øv ..... Barolo 2006 enkeltmark Cerrati (165,-), Brunello di Montalcino 2005 Quercecchio (155,-), Amarone 2004 I Galli enkeltmark Leon (245,-): ialt almindelig pris 565,-, men bim bam bude så er tilbuddet ude: trio’en som vist 390,- kr. Fragt 125,-. Ved køb af to sæt er fragten 100,- kr. Ved køb af fire sæt er fragten 0,- kroner. Kassens ædle sammensætning kan ikke ændres.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “GRILL 3” i Emne/Subject. Husk venligst at skrive, hvor mange sæt I ønsker at købe.

Ciao Carlo

(*) DAnsk LAmbrusco MIssion.

OBS Torsdag den 2. juni skulle lageret have været lukket, men der har været flere svenske vinvenner og andre vinvenner, der har truffet aftale om at komme forbi for afhentning. Derfor åbent fra klokken 14:00 til 17:00.

Åbningstiderne på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.


Onsdag den 1. juni: 14:00 til 17:00
Torsdag den 2. juni: 14:00 til 17:00 (tillykke REPUBBLICA ITALIANA 65 år!!))
Fredag den 3.juni: 14:00 til 17:00
Lørdag den 4. juni: LUKKET
Søndag den 5. juni: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP