Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

05.06.2011 Sommerlæsning ( 1. del)

Kære Vinvenner

sommerlaesning

“Parliamo italiano?”

Den originale danske tekst står nemlig side om side med den italienske oversættelse. Det er ikke bare en oversættelse af mine såkaldte digte fra 1975 til 2005 (*), men en italiensk gendigtning foretaget af .... mig selv. På den måde er der kun én, jeg kan beskylde, hvis den italienske tekst ikke skulle være tilfredsstillende eller helt fejlfri. Den originale danske tekst er blevet revideret af to gode og kompetente vinvenner, Beny Steen Møller og Peter Haystrup, så I får den danske tekst med i købet: det ..... bedste af begge verdener.

Fakta: bogen er på 128 sider ISBN 978-87-991118-2-4. Første (eneste og sidste?) oplag er på tohundrede eksemplarer. Jeg nævner det, fordi - for at bruge salige Massimo Troisi’s replik - “I vil ikke finde den i de bedste boghandlere. Og heller ikke i de værste”. Alm. pris 129,- kr. inkl. forsendelse.(**) For at bestille bogen send mig blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “POESIE” i Emne/Subject.
Husk venligst at indikere, om I vil have bogen dedikeret og til hvem.

ANMELDELSER?

Professor Hans Brix (1870-1961) var – med god grund – en frygtet litteraturanmelder. Et kendt eksempel på hans sylespidse stil lyder således: ”Anmelde denne bog? Det skulle da være til politiet!” Gudskelov er ingen anmeldere kommet til samme konklusion efter at have læst ”Vinhandlerbreve 2000-2010”. Faktisk har modtagelsen ikke blot været nådig – men også ganske positiv.

sommerlaesning

”Vinhandlerbreve 2000-2010” er en antologi på 128 sider, hvor cand.mag. og højre back, Benny Steen Møller, har udvalgt og tematiseret de bedste ugebreve gennem 10 år og knyttet en indledning til de enkelte kapitler. Der er kapitler om Italien, min fødeby, Rom og en italiensk indvandrers syn på Danmark og danskerne. I slipper heller ikke for essentielle emner som fodbold, kunst, historie, smag og behag samt fortællinger om vine og vinproducenter med deres helt eget særpræg.

Til gengæld har redaktøren brutalt fraklippet alle vintilbud, så læseren slipper for den ”kommercielle” side af mine nyhedsbreve. Afslappet, informativ og underholdende læsning siger pålidelige kilder. Resultatet er i hvert fald blevet godt modtaget, som det fremgår af nedenstående anmeldelser:
www.vinavisen.dk, uge 52 2010 ”Bogen, der er en fornøjelse at læse, kommer ud i mange hjørner med indfald og udfald, minder og anekdoter, og den bygger i vid udstrækning på forfatterens baggrund og kultur som italiener. Han skriver om sin barndom og ungdom i en romersk forstad, om sin kærlighed til kunst, det italienske køkken, vinen og fodbolden. Benny Steen Møller har med omhu udvalgt de mest interessante ugebreve og med hård hånd klippet al salgssnakken fra. Her gælder det læsning, ikke salg af vine.”

www.debedstevine.dk, 28.01.2011 ”Det er de færreste salgsbreve forundt at ende i en bog, men det er lykkedes for Carlo gennem en lykkelig kombination af eget forlag og gode venners indsats – og tak for det. Det er en læseværdig lille bog, der er kommet ud af det. Så lær noget om vin, en masse om italiensk gastronomi – se Danmark gennem en italiensk indvandrers vinbriller, og nyd Carlo på slap line.”

Sommelier nr. 1, 2011”Underholdende stunder: Carlo Merolli, italiensk vinhandler og fabulerende skribent, er af én af sine veteranfodboldvenner blevet overtalt til at udsende et udvalg af sine uge-nyhedsbreve i bogform. Det lyder prætentiøst sådan at bevare nogle skriverier for eftertiden, som i bund og grund skal få folk til at købe vin. Men Carlo skriver jo ikke almindelige – læs: kedelige – salgsbreve, så tanken er ikke helt tosset.”

Frederiksborg Amtsavis, 02.01.2011” Den italienske vinhandler i Virum, Carlo Merolli, har en sjælden forfatteråre. Når han skriver ud til sine kunder, er det ikke blot med en enkel forherligelse af den vin, han gerne vil promovere, men også et lille brev, der i sin grundsubstans kan handle om noget helt andet.  Det er underholdning, og det er oplysning. Om hans opvækst i Rom, familien, kvarteret og kulturen. Om en italiensk indvandrers tanker om Danmark og danskerne.”

Det Grønne Område, 14.02.2011 ”Benny Steen Møller har samlet et udpluk af disse fabulerende, underfundige og ofte meget humoristiske mails i bogen ”Vinhandlerbreve 2000-2010”. Intet emne er for stort, småt eller helligt til at få en plads vinhandlerbrevene. Rom, mænd og lambrusco, fodbold, bastflasker, romerske guder og helte, vinbønders liv og levned og musik er for Carlo Merolli naturlige emnevalg.”

Lokalavisen Brønshøj, 26.04.2011 ”Med sine vinhandlerbreve bevidner Carlo Merolli, at kortfattede fortællinger kan være storartet litteratur. Og det er netop hvad redaktøren, cand.mag Benny Steen Møller, har sandet og værdsat. Det er sket med en lille bog, der på det bestemteste kan anbefales. Under læsningen kan man ligefrem få den mistanke, at Carlo Merolli kun sælger vin for at få lejlighed til at fortælle en god historie.”

For at bestille ”Vinhandlerbreve 2000-2010” send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “BREVE” i Emne/Subject. Pris 129,- inkl. forsendelse.

Jeg vil undlade at nævne den stribe af anledninger, som bøgerne er lige som skabt til: sommerlæsning, studenterhuen, konfirmationer, svigermors runde fødselsdag, naboen der går til italiensk aftenundervisning, “companion” til den næste rejse i Italien. Som cofee-table book er den glimrende (fortrinlig til små sofaborde).

Ciao Carlo

PS:
(*) Frygt og bæv: perioden 2005-2011 er i opsejling
(**) Der gives ikke rabat ved køb af flere bøger, men ved køb af både “POESIE” og “BREVE” er forsendelsen stadigvæk inkl. i prisen. Hvis I vil helst være fri for at bruge penge på kultur, læs venligst også søndagens mail nummer 2, som også er et
slags kulturelt tilbud...
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP