Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.07.2011 Mere Barolo og mere Syd

Kære Vinvenner,

BAROLO SCOOP’ET: SVAR TIL MANGE

Årets 2. SCOOP, Cascina Cucco tre Cru vine, er nu blevet købt af så mange af jer, at der melder sig to problemer. Godt nok luksusproblemer, men alligevel:

(1) der er knap firs kasser tilbage og jeg ved ærlig talt ikke, om jeg kan lokke Pierangelo Franchi til at give mig et nyt tilbud, især fordi Cerrati 2006 stort set er udsolgt fra producenten. Når jeg skriver “stort set”, er det fordi de nok har gemt nogle få hundrede flasker til gårdens “arkiv”, til smagninger og til kontrol, men vinen er taget af salgslisten. I betragtning af ferieperioden kan og vil jeg reservere ubetalte bestillinger for de ferierende vinvenner, men efter den 1. august vil ubetalte bestillinger blive solgt til dem, der måtte spørge.

(2) flere, der allerede havde fourageret nok af 2006 Cerrati, har spurgt, om man kan nøjes med kun at købe de to Cru marker fra 2007: Vigna Cucco og Cerrati. Ja, det kan man: producenten har sendt et antal kasser à seks flasker indeholdende tre af hver af 2007 cru. Prisen er den samme: 714,- kr.

CERRATI & CERRATI VIGNA CUCCO

I den sammenhæng en forklaring: Cerrati er en samlet vinmark, der ejes i “monopole” (100%) af Cascina Cucco. Vinmarken ligger lige bag ved Cascina’en, hovedgården, og er beplantet med nebbiolo i sin helhed bortset fra nogle få “striber” dolcetto i den lavere sydøstvendte del af vinmarken. Vigna Cucco er således navnet på den del af Cerrati marken, som er plantet på den højeste (390 meter over havets overflade) og mest gunstigt beliggende del af den østvendte Cerrati mark. Derfor læser I på etiketten “Cerrati Vigna Cucco”: Vigna Cucco er en “underzone” af Cerrati-marken. Vinene fra Vigna Cucco burde være mere kompakte og byde på en længere holdbarhed: siden Barolo med ægte landbrugsprofil ikke laves vha. kopimaskine fra år til år, kan der forekommer variationer i tema. En opdagelse som jeg med glæde overlader til vore vinvenner og vinanmeldere at finde ud af. Jeg synes godt om disse Barolo og fra de første genbestillinger fra vinvenner, der allerede har smagt på vinene, at dømme, er der også flere andre, der synes om de tre Barolo i dette sæt. Solsorten fløjter videre.

SOLSORTEN, NUMSEN ELLER ABAKUK?

På italiensk er solsorten fuglen “merlo”, men på forskellige dialekter er det nemlig “cucco”. Nu er det ikke sikkert, at navnet stammer fra fuglen. Det kunne lige så godt være, at gården ejedes af en meget gammel mand: “cucco”, fra det bibelske navn Abakuk, profeten der altid var afbildet som olding med langt hvidt skæg. I Centrumitalien og især i Toscana siger man “vecchio come il cucco”. Her er det lidt tricky, fordi det kunne godt være, at det var Abakuk man henviser til, men det kunne også være en henvisning til numsen (“cucco” på toskansk), fordi den altid har siddet dér, hvor den sidder!.. Hvis I hører ordet “cuccare”, betyder det at “score” både i dating sammenhæng og i al almindelighed. “Questo me lo cucco io” dvs. “jeg nupper denne her”. Og det er faktisk det I er ved at gøre ved Cuccos CRU-sæt!

For at bestille SCOOP’et, send blot den sædvanlige svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CRU”, hvis I ønsker kassen indeholdende 2 x Cerrati 2006, 2 x Vigna Cucco 2007, 2 x Cerrati 2007. Pris 714,-.

For at bestille send blot den sædvanlige svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CUCCO”, hvis I ønsker kassen indeholdende 3 x Vigna Cucco 2007, 3 x Cerrati 2007. Pris 714,-.

Fragten fra 1 til 24 flasker er en delvis sponsoreret sommerfragt: 125,-. Gælder til 1. august.

UDSOLGTE NORMANNERE .......

Imedens vil jeg fortælle lidt om de ... udsolgte Normannere, dem fra én af de seneste mails: Aglianico og Guiscardo er spredt over det ganske land. Bogstaveligt talt: bestillingerne er indløbet fra Esbjerg til Bornholm. Lageret ser p.t. således ud:

  • (A) 36 x Greco Sannio 2007 DOC hvid 65,- (60,-)
  • (D) 110 x Tre Pietre Aglianico Sannio 2006 DOC 115,- (106,-)
  • (E) 136 x Novello Sannio 2010 IgT 75,- (59,-)
  • (F) 69 x Palombaia Falanghina Sannio DOC 2007 115,- (103,-)
  • (G) 84 x Porta dell’Olmo Sannio 2007 DOC 125,- kr. (119,-)

Tilbuddet går ud på, at I kan bruge priserne i parentes til at sammensætte jer en kasse med mindst tolv af ovenstående vine blandet efter jeres hjerte. For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SANNIO” i Emne/Subject. Skriv bogstaverne og antallet på de vine, I ønsker at bestille. Fragt fra 1 til 24 flasker: 125,- kr.

OG MERE SYD

Selv om I har været nogle værre tøsedrenge og tøsepiger og kun bestilt otte flasker Novello (ak! en kølig flaske Novello 2010 er noget af det bedste hverdagsvin I kan forlange af sommerlivet!), har der været flere, der har været glade for tilbuddet og efterspurgt mere fokus på vine fra Syditalien.

Derfor har jeg besluttet at fortsætte sydpå og jeg har strikket endnu et tørstvækkende tilbud sammen. Vinene produceres af den calabriske gård San Francesco i Ciró. Tilbuddet sker efter samråd med Francesco Siciliani (det er ikke ham, der er den Hellige i firmanavnet: gården har til huse i et gammelt munkekloster indviet til nemlig Den hellige Frans af Assisi). Francesco var i godt humør og synd for de vinvenner, der er på ferie:

FATTORIA SAN FRANCESCO, Ciró, Calabria

Der er tale om fire vine, som fra venstre af i ovenstående billede er:

84 x (1) Pernicoló 2009 Calabria IgT hvid 115,- (85,-) Af 80% greco og 20% chardonnay. En overraskende mineralsk men også rund vin. Med sine harmoniske og runde krop (12%) er den den perfekte ledsager til en del fiskeretter og til mere krydrede pastaretter. Drik nu, ikke for kold og de næste par år.

70 x (2) Donna Madda 2007 Calabria IgT 125,- (89,-) Af druerne gaglioppo, magliocco og for en mindre del merlot. Varm, blød og tiltalende: en traditionel favorit. “Madda” for Maddalena, navnet på Francescos kone og Nicoló ( Per Nicolo´= til Nicoló) er deres fælles søn. Et “touch” af familiær venlighed kan godt beskrive denne vin. I starten var den af 100% gaglioppo druer, men i takt med at vinstokkene blev ældre, er gaglioppo brugt til Husets “visitkort”-vin, Ronco dei Quattro Venti, og Donna Madda har bevaret sin “strengmilde” stil ved brug af den lokale drue magliocco og af en smule merlot. Bedst nu og inden ultimo 2013.

92 x (3) Ronco dei Quattro Venti 2005 Ciro Rosso Classico DOC 135,- (119,-) Det er først nu, at denne vin fra “De fire vindes bakke” begynder at åbne sig og byder sig til med al sin solfyldte energi og varme. Vi er i klassen med de gode Barolo og vinen præsterer at pakke den samme tanniske rygrad i et komplekst væv af både frisk og tør frugt og af andre smagsindtryk, som stammer fra den lange og nænsomme lagring på barriques. Livspån: 2005 til 2015 men formodentlig et par år mere under optimale opbevaringsforhold. Gerne dekantering en time i forvejen og gerne serveret til no-nonsens rødt kød og lagrede oste.

85 x (4) Ronco dei Quattro Venti Rosato 2009 Ciró Rosé DOC 115,- (85,-) Dette er en specialitet og produktionen er begrænset. Med sine 13% og den samme gaglioppo drue som ophav er denne vin i familie med de store apuliske rosé’er, med visse Tavel og med alle harmoniske fyldige rosé, der skal nydes kølige (14-15 grader) til regulær mad: fra skaldyr og grillstegt fisk til alle retter fra det middelhavske køkken. En nydelse.

Vi præsenterede vinene i oktober ifjor: Ciró er nu en ret kendt vin. Den har været i omløb i omtrent tretusind år, stort set med uforandret stil. Francesco har givet mig frie tøjler for at promovere restpartiet af de fire ovenstående vine, som er gårdens stolthed.

Stift bekendtskab med disse dejlige vine ved at sammensætte en kasse med mindst seks flasker gerne blandet af ovenstående fire: ved køb af mindst seks blandet efter jeres hjerte betaler I prisen i parentes.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CIRÒ” i Emne/Subject. Fragt fra 1 til 24 flasker er 125,- kr.

Ciao, Carlo

Hvis I undrer jer over, at afsnittet ‘Bananhandel’ er forsvundet fra den nye hjemmeside www.carlomerolli.dk er det kun, fordi vor udmærkede webmand Finn P. (hvor P. står for præcis, pålidelig og pbillig, ihvertfald prisfornuftig) ikke har taget sig sammen endnu til at indkode dette afsnit. Det kommer igen efter sommerferien, muligheden for at bananere sig til en bedre pris end den, som jeg forlanger.

Hvis I er nye og jeres ansigt ligner et stort spørgsmålstegn
- hvad har alle disse bananer med vin at gøre, er der hjælp at hente her...

Åbningstiderne på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.

I DAG: Onsdag den 13. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 14. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 15. juli: 14:00 til 17:00
Lørdag den 16. juli: LUKKET
Søndag den 17. juli: 13:00 til 15:00

Ferielukket? Nej: “Rust never sleeps”

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP