Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

20.07.2011 Chianti 2010 DOCG. Årets 3. SCOOP

Kære Vinvenner,

Kig venligst nøje på denne etiket:

Den sidder på et SCOOP. Årets 3. SCOOP.

Det er ikke min skyld: scoop’erne kommer, når scoop’erne kommer. Etiketten er klistret på en flaske, der indeholder noget af den bedste Chianti ever.

Har vi hørt det før?

Sådan en påstand? Formodentlig ja, men siden påstanden er så påståeligt fremsat, skal der mere end vinhandlerens sædvanlige skråsikkerhed til for at retfærdiggøre positionen som “noget af den bedste”.

Det er den læskende, lindrende, virkelig runde Chianti, som de fleste kun har hørt om: vinelskernes drøm. Nyd den fra nu til “kingdom come”, fortab jer i denne ikon af en vin, den evige model for alle Chianti: denne vin er kærtegnet, som jeres gane altid har ventet på og måske også fortjent.

Hvorfor så god?

2010 årgang – en toskansk top-årgang - og en forklaring som kommer fra producenten selv, Pietro Majnoni:

“Du ved,

at de fleste samvittighedsfulde vinproducenter foretager en “grøn høst”: dvs i juli måned går de i vinmarken og frasorterer ved klipning de klaser, der er i overskud eller som ikke lover godt. Siden 2002 har jeg droppet “den grønne høst” og opererer nu med “den dobbelte høst” især for mine yngre og mest frodige vinmarker. Det betyder, at jeg høster cirka halvdelen af druerne, såsnart som de er modne. I samme omgang eliminerer jeg de klaser, som ingen “ambitioner” har og de klaser, der er angrebet af mug eller svampe. Femten eller tyve dage senere høster jeg igen de druer, der nu er tilbage: derved opnår jeg en afgørende forbedring, der forfremmer mine ellers rustikke tanniner til superligaen af de vine, der bliver bedre med flaskelagring.

For fire år siden

– med årgang 2006 – begyndte jeg at foreslå denne type vin til mine europæiske importører og jeg har opdaget, at der faktisk findes en interesse for Chianti fremstillet med håndværksmæssig omhu. Vinen har nu fundet en fast kundekreds af tilhængere og høsten 2010 har sat kronen på værket. 2010 bliver modellen, ikonen, for mine Chianti for alle de kommende vinhøster. Min ideelle Chianti”.

Jeps:

genkomsten af den genuine Chianti. Engang I har smagt den, vil I købe flere. I vil fortælle om den til jeres venner og kollegaer, når de kommer tilbage fra ferie. I vil anbefale den til jeres nygifte børn. Alle vil takke jer. En Chianti 2010 med pergola-garanti: efter den første slurk vil I tro, at I sidder hos vinbonden, der skænker jer sin bedste vin. Smagen, stilen, prisens rimelighed: alt bidrager til at gøre denne Chianti 2010 DOCG til et SCOOP. Det, at vinen fremstilles af økologisk dyrkede druer, er kun et plus.

PRISFORHANDLINGER

Jeg sagde til ham:

“Pietro, jeg slipper ikke levende fra at sælge en almindelig Chianti til femogfirs kroner.” Pietro, som også er cool jazz trompetist, svarede meget cool: “Nå, hvis du mener det er en ‘almindelig’ Chianti, så skal du ikke købe den.” “Nej: den er alt andet end almindelig, undskyld: det er håndværk, det er renhed, det er sand drikkeglæde. Men der står stadigvæk Chianti DOCG på etiketten. No way kan jeg få distant friends og de jyske prisbevidste vinvenner til at betale ottetifem kroner plus fragt. “Carlo, den samlede produktion er på cirka sekstusind flasker. Hvor mange flasker havde du tænkt dig at købe?” “Hvis prisen er sådan, at jeg kan erklære vinen for SCOOP, kan jeg også købe dem allesammen”. “Nej: det får du ikke lov til, fordi jeg har også andre kunder, der kan smage på vin. Hvad koster det dig at sende vinen?” “Cirka sytten euro kassen”. “Jeg ringer tilbage.”

Det gjorde han også

dagen efter. Hans forslag gik ud på max. totusindfirehundrede flasker og en rabat, som jeg kunne bruge til fragt. Jeg nappede med det samme. Vine som denne her er “sket” kun en ti, femten gange i denne vinhandlers liv.

SCOOP’ET

Prisen blev 75 kr. flasken. Salgsfragten er delvis sponsoreret for de vinvenner, der bestiller minimum tolv og maximum fireogtyve flasker.

For ikke at forfordele de “lokale” vinvenner, der finder vejen til Skovlytoften 1 i Holte, er der afhentningsrabat 75,- kr. ved køb af mindst tolv flasker. Afhentningsrabatten gælder kun i perioden frem til og med søndag den 7. august.

For at bestille en kasse med 12 flasker CHIANTI 2010 DOCG Majnoni send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CHIANTI”. Prisen er 900,- kr. (12 x 75,- kr.) Fragt 1 til 24 flasker: 75,- kr.

Ciao, Carlo

PS Parmigiano-Reggiano igen i kølerummet: uændret kvalitet og pris. 250 kr/kg. Stykker a ca. 1 kilo. Kan den sendes med vinen er fragten for Parmigiano 0,- kr.
ROSA-tilbuddet fra sidste mail er nu udsolgt i den oprindelige sammensætning. (nogen gange overrasker I mig: jeg troede at I ikke var rosévenlige!...)

Åbningstiderne på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.
I DAG: Onsdag den 20. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 21. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 22. juli: 14:00 til 17:00
Lørdag den 23. juli: LUKKET
Søndag den 24. juli: 13:00 til 15:00
Ferielukket? Nej: “Rust never sleeps”

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP