Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.07.2011 Superiore

Kære Vinvenner,

Så var det den onsdag, da bastflasken ville ud i det fri igen. Ligeglad med regnen og tordenvejret: “Jeg kan ikke få luft! Jeg trænger til at være alene! Det er uretfærdigt!” Bastflasken var noget mopset over al den opmærksomhed, som den simple Chianti 2010 havde fået. "Nok er vi fra samme gård, men 2010 kan ikke sammenlignes med mig! Den skal drikkes indenfor tre-fire år fra høsten og har ikke set skyggen af et træfad! Min årgang 2009 er lige så god som 2010 og jeg kommer fra de bedste parceller på godset. Jeg er en SUPERIORE og har tilbragt et år på store egetræsfade af slavonsk eg, forstår du ædelt slavonsk egetræg! Ikke noget med bare store beholdere af rustfri stål".

Jeg kunne se, at der var lagt op til skænderier, men prøvede at stryge Chiantien med basten: “Det er da lidt af din egen skyld. Du ville vente med at komme på markedet og nu er sommeren næsten ovre. Du kunne have deltaget i mange grillaftener, men nu......”

“En SUPERIORE kommer først ud, når den er klar! Ikke noget hastværk her: og med den sommer du har haft, er det ikke mange grillaftner jeg er gået glip af og i øvrigt hvor mange gange skal jeg gentage det? Kan du ikke få det ind i din tykke knold, at jer er en SUPERIORE? All weather, allrounder 24/7/365?!!”

“OK, OK, ingen grund til at hidse sig op. Du er god, du er en SUPERIORE, hvad end det betyder men: der er ikke særlig meget jeg kan gøre for dig og dine 14,5%. Jeg kan holde samme pris som ifjor og sende en mariehøne afsted: det kan være, at når Vinvennerne kommer tilbage, får de tid og lyst til at servere dig ved grillen...”

“Argh!!*#!!!**%€!!... du og din grill!! Jeg vil helst serveres til lækre smækre lasagner, jeg befinder mig bedst i selskab med osso buco, med gulasch, med entrecote, jeg er den perfekte ledsager til ovnstegt svineskank og til ditto svinekam med rosmarin, til bistecca fiorentina. Basta!”

Basten sagde basta. Det lød mere bestemt end ellers. Han ville på bordet. Hvem kan fortænke ham i det? En 2009 Superiore på 14,5%: den vil kunne klare lidt af hvert, selv retterne af den finere madlavning. Uhmmm: “Hvis du vil drikkes ung, må du slå dig til tåls med grillaftener og hverdagsmad..” “Jeg vil aldeles ikke drikkes ung! Jeg er klar nu men kan holde til 2014-15 og jeg skal i hvert fald omhældes i en karaffel før servering. Ikke noget med at komme direkte ud af flasken som din almindelige 2010. Sikke noget!”

“Vil det sige, at du ikke er den gode gammeldags lette bælleChianti, som de fleste har hørt om? Kan du ikke bælles? Giver du ikke lige så megen drikkeglæde som 2010’eren? Er du ikke et scoop?”

“Du kan selv være et scoop! Jeg er en fyldig, robust og solid Chianti Superiore som.....”

Jeg gav mig. Her er tilbuddet og ikke et ord mere om grillaftener:

For at bestille en kasse med seks bastflasker, ups! seks Chianti Superiore 2009 DOCG i bast à 1,5 liter fra Majnoni, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SUPERIORE” i Emne/Subject.
Prisen: uændret 750,- kr. for 6 bastflasker. Fragt: 0,- kr.
Pris for én bastflaske à 1,5 liter er 139,-.

Ciao, Carlo

PS: Ifølge den italienske vinlovgivning kan en vin betegnes som SUPERIORE når: den har en alkoholstyrke, som er højere end den, som den almindelige årgang af samme vin har, og/eller når den har en længere lagringstid end loven befaler. Forudsætningen for at opnå Superiore-kvalitet er et omhyggeligt og ikke-kvantitetsorienteret arbejde i vinmarken.

Åbningstiderne på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.

I DAG: Onsdag den 27. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 28. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 29. juli: 14:00 til 17:00
Lørdag den 30. juli: LUKKET
Søndag den 31. juli: 13:00 til 15:00

Ferielukket? Nej: “Rust never sleeps”

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP