Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

03.08.2011 Kærtegn

Kære Vinvenner,

Apropos “Skolestart”-tilbud fra den seneste mail: flere opmærksomme vinvenner har skrevet for at pointere, at mere nunceret og udtømmende info om sangiovese-druen kan findes på Wikipedia og i øvrigt, at det er så om så med druens etruskiske oprindelse. Hvilket også bekræftes i den anden udgave af den glimernede bog “Italiens Vine”, Politikens forlag. (Må se at få den købt, jeg har kun den første udgave).

Ikke nok med det. Flere påpegede også fraværet i tilbuddene af den måske ypperste sangiovese-vin af dem allesamme: Brunello di Montalcino. Majestætsfornærmelse ? Eller bare et udtryk for min generelle skepsis over for Brunello-hypen ?

1.KÆRTEGN: Vinen

Nej, det var bare det, at jeg ventede på leverancen af Brunello di Montalcino 2005 DOCG fra vor mangeårige leverandør Quercecchio.

Værsgo’: her har I en fuldblods Brunello, kærtegnende drikkeglæde, enorm valuta for pengene. I bliver glade blot af at se vinens farve, mens I hælder den i en karaffel eller i glasset ! Kan måles og sammenlignes med en hvilken som helst anden Brunello, som I har smagt og kan lide. Holdbarheden ? Optimal nydelse nu til 2016. Måske et par, tre, år mere hvis opbevaret på et køligt sted.

2. KÆRTEGN: Prisen

Den almindelige pris er, eller bedre: var 155,- kr. Jeg har købt restpartiet og kommer ud med en pris på 131,- kr. flasken. Hvis I har smagt vinen i forvejen, hvis I er ”stærke i troen”og er brunellomaner, kan I godt begynde at hamstre. Hvorfor ? fordi ved køb af den praktiske sixpak er prisen 119,- kr. flasken.

For ikke at blive beskyldt for sygdommen “scoopitis”, har jeg undladt at udnævne denne vin som det, den virkelig er: årets 4. SCOOP. Det kan vi altid nå, som efterbevilling, engang, når I har tømt lageret for den. Hvilket jeg tør vædde på vil ske ret hurtigt.

3. KÆRTEGN: hvad andre mener, hvad jeg mener.

Når jeg smager en Brunello, ønsker jeg hverken overrristede kakao- & kaffetoner fra små egetræsfade eller mørke farver fra andre funky optional druer, som producenten måtte have fundet kreativt at plante i stedet for/ved siden af sangiovese. Brunello di Montalcino skal fremstilles af 100% sangiovese grosso. Mere er der ikke brug for: godt beliggende vinmarker og godt håndelag, noget som Maria Salvioni, Quercecchios ejer, unægteligt er i besiddelse af.

Indtil nu har I været ret tilfredse med den. Sidst skrev en vinven:

“Jeg åbnede Quercehhio ( ja, navnet er jo skrive- og mundret...) Brunello di Montalcino 2005, og det var i sandhed et scoop. Sangiovesedruen som jeg elsker den - og den kan nok ikke holde til 2020, but who cares, for den er væk længe inden da.”

En idé om vinen finder I her:

Tasted by lundsgaard http://www.cellartracker.com/user.asp?iUserOverride=51870 on 6/19/2011 & rated 90 points: - Garnet color and aromas of blackberry, mushroom and oak. It's somewhat balanced and has flavours of blackberry and mushroom with a medium/full body with a long finish.

Og især her :

http://www.vinkreutzer.dk/2010/11/brunello-i-god-og-saftig-stil/

For at bestille en kasse med seks flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “NR.4” i Emne/Subject. Pris 714,- kr . ( 6 x 119,-) Fragt 1 til 24 flasker : 125,- kr.

Ciao, Carlo

PS. Bortset fra de små San Marzano-tomater, som kan købes i Irma, kan I forlange en prisliste over billedets øvrige rekvisitter ved at sende mig en svarmail med teksten “GOURMET” i Emne Subject

ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

MEN: husk altid at læse de relevante åbningstider for den kommende uge i bunden af den seneste ugemail. Lagerets åbningstider kan skifte noget i forbindelse med vore aktiviteter, smagninger, rejser o.lign.

I DAG: Onsdag den 3. august: 14:00 til 17:00
Torsdag den 4. august: 14:00 til 17:00
Fredag den 5. august 14:00 til 17:00
Lørdag den 6. august: LUKKET
Søndag den 7. august: 13:00 til 15:00

Ferielukket? Nej: “Rust never sleeps”

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP