Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.09.2011 En apulisk studiekasse

Kære Vinvenner,

Her er de røde:

og her er de hvide:

HVAD NU?

Ja, nu er det op til de første tyve blandt de mest vinnysgerrige, blandt jer, til at skynde sig at bestille en test-kasse fra denne for os nye vinproducent. Jeg blev opmærksom på denne producent, da jeg læste om alle de vine de fremstiller. Som regel skal man vogte sig for vinbønder, der spreder deres arbejde over for mange vintyper: det er ikke en fast og stram regel, undtagelser findes, men så bredt et sortiment hører mere til aftappernes end direkte til vinbøndernes arbejdsområde. Noget går altid tabt.

“TUTTO NOSTRO”

Det vil sige “alt sammen vores” med henvisning til jorden og druerne. Det var det slet skjulte stolte svar jeg fik, da jeg telefonisk henvendte mig for at høre nærmere om sagen. Samtalen endte med, at jeg lagde en prøveordre ind, som nu er smagt, testet og gennemstuderet, som det også fremgår af de tomme flasker.

Jeg må indrømme, at der er mange gode vine, der kommer fra Villa Schinosa, som ejer tohundrede hektar ved vinbyen Trani, ved Barletta. Stilen er noget “cool”, dvs ikke nær så varm som vinene fra det sydlige Apulien, Salento halvøen. Noget af smagen kan skyldes vinmarkernes beliggenhed, ikke langt fra havet. Noget skyldes også den moderne indstilling til vinifikation: tiptop udstyr og enorme investeringer i mark- og kælderarbejde.

Villa Schinosa har formået at bevare druernes egen stil, uden at smagsprofilerne overlapper hinanden. Det betyder for eksempel, at Primitivo og Aglianico er helt forskellige fra de primitivo- og aglianicobaserede vine jeg har kendt indtil nu. Positivt ment!

Områdets signatur-drue er nero di Troia. I Villa Schinosas fortolkning giver den en vin, som er rank og blød med god duft af skovbær og dæmpede tanniner. Anderledes og interessant. Druen plejer ellers at optræde som blandingsdrue i mange apuliske røde som Castel del Monte, Caccia e Mitte, Rosso Barletta, Orta Nova og andre.

Blandt de hvide gjorde den tørre Moscato “GARBINO” størst indtryk. Stor og bred som en norditaliensk fadlagret chardonnay, varme og eksotisk frugt som en oversøisk vin, saftig som en apulisk rødvin. Fiano og Greco til gengæld er ikke fadlagret og, især for mig, nye, dejlige bekendtskaber.

HVIDE

I øvrigt: har I lagt mærke til, at de italienske hvide bliver mere og mere velmødt? Jeg sælger i hvert fald flere og flere. Tænker ikke kun på den enorme gode valuta-for- pengene Orvieto Classico 2010 DOC La Carraia, men også på den perlerække af hvide fra Trentino: Nosiola, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Müller-Thurgau Sauvignon, Traminer Aromatico, Chardonnay for ikke at tale om Friuliano, Passerina og Arneis, som næppe kan fås bedre og/eller billigere andre steder (*). Nå, men tilbage til Villa Schinosa: jeg regner med, at nogle af vinene vil indgå i det faste sortiment. Lige nu er der:

20 KASSER TIL “STUDIE-PRIS”

Der er tyve kasser til SÆRPRIS til de første tyve vinnysgerrige. I kassen én af hver af ovenstående vine, som alle er PUGLIA IgT (i den nye EU-fællesvinordning hedder det IGP: Indicazione Geografica Protetta)

røde:

(1) Aglianico Puglia Igt 89,- kr.

(2) San Valentino Rosso Puglia Igt 89,-

(3) Nero di Troia Puglia IgT 89,-

(4) Primitivo Puglia IgT 75,-

(5) Laghiglione Puglia IgT 55,-

hvide:

(6) Falanghina Puglia IgT 75,-

(7) Greco Puglia IgT 75,-

(8) Fiano Puglia IgT 79,-

(9) Garbino Moscato Secco Puglia IgT 115,-

(10) Biancone Puglia IgT 75,-

(11) Pezza del Vado Puglia IgT 55,-

mousserende tør:

(12) Falanghina Spumante Puglia IgT Tør 89,-

Pris: 960,- kr. “Studierabat”: 170,- kr. Pris: 790,- Fragt: 125,- kr.

For at bestille en kasse indeholdende én af hver af ovenstående vine, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “STUDIE” i Emne/Subject.

Kassens sammensætning kan ikke ændres og, da der kun er 20 kasser, gælder mundheldet: “Chi s’alza prima, si veste”.

Ciao, Carlo

PS

(*)Hvide som beskedent sagt er enorm god valuta for pengene:

(A) FRIULANO 2009 Collio DOC Villa Martina, Friuli: 40,- kr. (ENGROS: 29,50 ved mindst tres)

(B) ORVIETO CLASSICO SECCO 2010 La Carraia, Umbrien: 45,- kr. (ENGROS: 38,- ved mindst tres)

(C) PASSERINA Marche IgT 2010, Tavignano, Marche: 55,- kr. (ENGROS: 39,- ved mindst tres)

(D) ARNEIS 2009 Langhe DOC, Gemma: 85,- kr. (ENGROS: 65,- ved mindst tres)

Har I IKKE KØBT DISSE VINE FØR: kan I bestille en prøvekasse med tre af hver for 495,- kr. Fragt 125,- kr. For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “HVIDE-TEST” i Emne/Subject.

Se venligst også

PPS

UDSOLGT:

Brunello di Montalcino 2005 DOCG Quercecchio meldes nu udsolgt. Hvis/når der kommer de sidste to paller fra producenten, vil prisen være uændret (131,- kr.), men promotionsprisen (119,- ved køb af mindst seks) vil ikke gælde længere. Og ja: I har bekræftet, at den sandelig var et SCOOP. Årets SCOOP nr. 4 med ros fra alle kanter og “kontant” ros fra jer. Tak.

Her er link’et: http://www.villaschinosa.it/

ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Fra og med onsdag den 28. til og med fredag den 30. september: 14:00 til 17:00
Lørdag den 1. oktober LUKKET. Helsingør Vinfestival.
Søndag den 2. oktober: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP