Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

02.10.2011 Passaparola

Kære Vinvenner,

Forst og fremmest lad mig sige” Tak for sidst!” til alle, der gæstede Helsingør Vinfestival igår. En stroppetur af dimensioner, oppe at stå og skænke vine fra klokken elleve til klokken nitten, men en oplevelse jeg ikke ville have været foruden. Sådan så vore kampklare line-up før en skøn blandning af lokale vinelskere, tilrejst københavnere og ditto skåninger invaderede det smukke Musikteatret og gjorde indhug i de generøst udskænkede smagsprøver.

Hvorfor “generøst” ? både min omkostningsbevidste medarbejder Tai (godt vi har én i slgsafdelingen, der er omkostningsbevidst) og mange gæster mener at jeg skænker for meget vin. Selv de svenske gæster sagde tit “Tack , inte så mycket”. Nogle af dem, tre i hvertfald. Mange vinhandlere er ret karrige med deres vine, især de dyrere af slagsen. Men at skænke for lidt vin i et smageglas kan vise sig at være et selvmål, for vinhandleren. Der skal en vis portion vin i glasset for at aromastofferne frigives på en ordentlig måde. Jo, man kan godt smage vinen med blot to tre centiliter i glasset, men man yder ikke vinen retfærdighed. Så er der også andre mindre vinvidenskabelige betragtninger: vinelskerne kommer for at smage på vin. Lad dem dog smage vinen ! Vinhandleren burde vælge, lige fra starten af, hvilke vine er med i smagningen og der skal ikke mangle vin. Intet irriterer mig mere end de fine vinmesser og manifestationer hvor kultvinene enten skænkes med pipette eller er “desværre udsolgt”. Der er også en sidste betragtning: hæld godt på gæsten ved din stand. Efter tre fire prøver Barolo, Brunello og et ordentligt skud Amarone, vil de ikke kunne sætte så stor pris på nabostandens vinene!........Nej, det var for sjovt. Og dog.

PASSAPAROLA

Ordbogen siger “passe-parole”, “løbeordre” men her betyder det bare “giv besked videre”. I har sikkert oplevet det, ved større vinsmagninger: efter nogen tid pludseligt alle anbefaler en bestemt vin til hinanden, og venner og bekendte bliver trukket til det bord hvor der skænkes den vin. Det var det, der skete i går og jeg kan love jer for at er blev sat fokus på Amarone Le Ragose 2002. Hvis I skulle tilfældigvis have “misset” denne vin, kan I stadigvæk nå at opleve den enten ved at bestille den eller ved at bestille Le Ragoses Jubilæumstilbud, som I kan se her :

http://www.carlomerolli.dk/index.php/alle-ugemails-mainmenu-93/2010-mainmenu-187/688-27102010-vindmr

HELSINGØRKASSEN

Andre vine som der blev sat kontant pris på var: Mermet 2005, Giffarró 2006 og naturligvis Brunello Quercecchio 2005 som vi havde tilmeldt kataloget, men som blev udsolgt inden igår. Gode råde er som bekendt dyre og for ikke at skuffe deltagerne tog jeg med nogle dobbeltmagnum af samme årgang. En svensker bemærkede at det var en tre liter “ lika som en bag-in-box” om det ikke var mere praktisk med en taphane. Jeg sagde at jeg ville viderebringe forslaget til producenten. Hvilket han ikke troede på, fordi “ næh, enligt lagan man får inte tappa DOCG vin på BIB”. Lektie nummer 1 ved vinsmagningerne: aldrig prøve at skippe let over en forklaring og aldrig skue svenkeren på håret.

Hvis I har lyst at lave jeres egne lille Helsingør Vinfestival derhjemme, kan I bestille de samme vine til den samme festivalspris. Det er otte vine til 833,- kr. (i stedet for 1.136,50): Barolo 2006 cru Cerrati, Barolo 2007 Cascina Cucco, Amarone 2002 Le Ragose, Prosecco Valdo Marca Oro, Verdiana Langhe Bianco 2007, Iltappocorona , Mermet 2005 Langhe Rosso DOC, Giffarró 2006.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “HELSINGØR” i Emne/subject. Fragt: 125,-kr.

MERE PASSAPAROLA

Følgende to tiltag skulle også give en del “passaparola”-aktivitet ude i de små hjemme og vinfirmaer:

(1) LAMBRUSCO : VINTERPRISER

Traditionen tro, fra 1. oktober til følgende 31. marts, går alle vore Lambrusco ned til vinterpris, som i år er 50,- kr. uanset tidligere pris. Benyt jer af søgefunktionen på webshoppen og slå jer løs. Bestillingerne: helst via webshoppen.

(2) HVERDAGSVINE

Der er noget praktisk og hyggelig ved at smutte ned til vinhandleren og købe en flaske eller to. Det er lige så praktisk at tage en flaske med ind i indkøbsvognen på supermarkedet. Ingen tvivl om det. Om det er billigere og bedre, end at købe hverdagsvinen her på nettet hos mig, vil jeg tillade mig at så en del tvivl om. Det var det som jeg beviste ved et konkret tilbud og en ret lang mail til nogle vinvenner der havde skrevet om emnet.

Tilbuddet går ud på 48 flasker vin, alle forskellige, for 2.500,- kr. (Fragt 220,- kr.) Bekvemmeligheden ved at få leveret vinen til døren kan ikke undervurderes. Økonomien eller ikke : matematikken siger 57,71 kr./ flasken leveret og 52,09 afhentet. Yderst konkurrencedygtig og pænt indenfor dagbladenes rammer for test af “ugens tilbud”. Ikke nok med det: mange af de vine i kasserne kan senere købes til engros pris, hvis man skulle falde for en af dem eller to. Det er sket før.

For at rekvirere den lange mail og tilbuddet send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “HVERDAG” i Emne/Subject

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

IDAG: Søndag den 2. oktober: 13:00 til 15:00
Mandag den 3. oktober, tirsdag den 4. oktober, onsdag den 5. oktober: 14:00 til 17:00
Torsdag den 6. oktober: LUKKET: Firmasmagning
Fredag den 7. oktober: 14:00 til 17:00
Lørdag den 8. oktober: LUKKET
Søndag den 9. oktober: 13 til 15.00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP