Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

23.10.2011 Sundhed

Kære Vinvenner,

Som jeg lovede i min "tirade" (*) mod Sundhedsstyrelsen, kommer jeg her med et tilbud på en bastflaske, som er alt andet end en lyseslukker.

 

Den vil tænde glæde ved ethvert bord, uanset om I dækker op med rødternede duge eller med den fineste Georg Jensen damask.

 

Vinen i basten er en Riserva 2008 Chianti Classico fra Luiano: den vil gå fint til de lækreste, dyreste mørbrad lige som til spaghetti med meatballs à la Lady & Vagabonden.

SPAGHETTI MED MEATBALLS

I vil lede forgæves efter opskriften i de klassiske italienske kogebøger. Det er nemlig en nordamerikansk "variazione in tema". Ikke desto mindre er retten velsmagende og den forener hovedret og kødret i ét. Praktisk, ihvertfald.

For en dansker skulle det ikke være noget problem at tilberede meatballs, “polpette”, da det ikke er andet end frikadeller, eller noget der ligner i hvertfald. Sidste gang jeg smagte polpette, var de tilberedt af Angelo Paganini, køkkenchef på restaurant La Vela i Vedbæk. Da jeg spurgte ham om opskriften, svarede han “Paganini non ripete”.

PAGANINI NON RIPETE

“Paganini gentager ikke”. Det var det svar, som hans navnefælle, violinisten Nicoló Paganini, gav i februar 1818 til Piemontes arveprins Carlo Felice.

Prinsen ville have en da capo af den netop afsluttede koncert, men Paganini gav ham dette svar, der er gået over i historien og i det italienske sprogbrug. Det endte med, at violinisten blev blacklistet fra hoffet i et pænt stykke tid. Nemmere gik det ikke for mig, men da Angelo Paganini et par måneder senere rejste tilbage til Italien, gav han mig en kuvert med en opskrift, som han havde fået af sin mor, som havde fået den af sin mor, som havde fået den af sin mor........

BASTFLASKEN

Det er den knippelgode RISERVA 2008 af Luiano’s Chianti Classico. Og den tænder for alle stearinlys: ja, den smager så godt, at der burde være obligatorisk servering af den for hele Sundhedsstyrelsen: måske sender jeg dem én flaske som gave! Har smagt vinen fredag aften til en lasagne og en broccolisalat. Det eneste minus jeg kan finde ved denne Riserva 2008 er, at den vil være svær at finde plads til, hvis I har investeret i et vinkøleskab. Ellers er den nærmest perfekt. Riserva 2008 er lige frigivet og den fremstår i sin ungdoms dybe rubinrøde farve. Duften er i starten lidt neutral, mens smagen straks er blød og indtagende. Efter lidt tid begynder duften også at udvikle sig og man er straks klar over, at her har vi med en meget vellykket Riserva at gøre. En Chianti Classico af den fineste tradition som kan både nydes nu og følges i sin gunstige udvikling de næste fem-syv år. Velegnet til stort set alt men den skriger for rødt kød, grillstegt T-Bone steak og hårvildt af alle slags. Vi hældte direkte fra bastflasken, og den smagte godt, men dekantering en lille time før servering kan varmt anbefales.

CARLOMAGNO

Der er kommet 41 kasser à seks bastflasker, dvs. 246 bastflasker, alle navngivet, “Carlomagno” og alle nummereret. Prisen er uændret: 245,- kr. per bastflaske, som indeholder halvanden liter dvs. to almindelige flasker.
Ved køb af en kasse med seks flasker til 1.470,- kr. er der råd for fri levering. Ligeledes er der en afhentningsrabat.
Ved køb af en kasse med seks bastflasker: 1.315,- (219,- kr./bastflasken).

Er I meget glade for Chianti Classico, skal I snart holde fest eller har I anskaffet jer et særlig stort vinkøleskab, er der en engrospris på 199,- kr. bastflasken ved køb af mindst 36 ens.

For at bestille mit forslag, en rask sixpack, send blot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SUNDHED” i Emne/Subject.
Pris: 1.470,- kr. Fragt: 0,- kr.

Ciao, Carlo

(*) Den er lang og ikke særlig munter, men jeg sender den gerne til jer, hvis I vil orienteres.

PS Møde med vinbonden Natale Simonetta Cascina Baricchi den 31. oktober: Cascina Baricchi: der er stadigvæk en del ledige pladser. Har I ikke modtaget indbydelsen, kan den rekvireres ved at sende mig en svarmail med teksten “NATALE” i Emne/Subject.

Apropos smagninger: smagningen i mandags blev godt omtalt af vinhulen.dk

ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

IDAG: Søndag den 23. oktober: 13:00 til 15:00
Mandag den 24. oktober: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 25. oktober: 14:00 til 17:00
Onsdag den 26. oktober: 14:00 til 17:00
Torsdag den 27. oktober: LUKKET pga. smagning i Esbjerg
Fredag den 28. oktober: 14:00 til 17:00
Lørdag den 29. oktober: LUKKET
Søndag den 30. oktober: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP