![]() |
Flere har spurgt, om jeg har nogle opskrifter med klipfisk. Tak for tilliden, men det ville tage en hel bog blot at fortælle om de væsentligste tilberedelser. Italien er det land, hvor der spises mest klipfisk i verden, lige efter Portugal. Hver italiensk region har sin opskrift og så er der Frankrig, Spanien, Brasilien........ Pudsig nok er det eneste land, som ikke er leveringsdygtig i opskrifter,....Norge. Det kan måske forklares med, at de har masser af torsk året rundt og behøver ikke bruge fantasien for at forvandle tørfisken til en spiselig delikatesse. Medmindre man vil henregne ludfisk blandt delikatesserne. Den eneste gang jeg har prøvet retten, smagte den for mig mere af kemi end af fisk, men det kan godt være, at den ikke var tilberedt efter alle kunstens regler. Siden har jeg altid forbundet udtrykket “at gå for lud og koldt vand” med nogle uartige norske børn, der skulle straffes.
Skulle jeg vælge en ret, så er det naturligvis baccalá alla romana, som på den skønneste måde forener Nordatlanten med Middelhavet og lidt af Arabien. Lidt mere om torsken kan I finde i bogen “Torsk – fisken som ændrede verden” af Mark Kurlansky, Multivers 1999.
Er I blevet torskenysgerrige? Det blev Mie fra Cibi & Vini ihvertfald og hun har derfor besluttet sig for at servere netop “Baccalá al forno con olive, acciughe m.m.” til smagningen nu på lørdag:
Vinsmagning STATE(ns) OF THE ART, lørdag den 21. januar. Mange af jer (Friadgangisterne) har allerede modtaget en kort kommenteret udgave af det foreløbige program. Der er stadigvæk plads til ti-femten deltagere og tilmelding kan ske ved at sende mig en svarmail med teksten “STATE” i Emne/Subject. Jeg vil herefter sende programmet.
Lige nu er vi fuldstændig koncentreret på smagningen nu på lørdag, men I kan stadigvæk nå at botanisere her:
http://www.carlomerolli.dk/index.php/alle-ugemails/2011/822-11012012-099-
og her:
< Forrige | Næste > |
---|