Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

29.01.2012 Garantier

Kære Vinvenner,

En lille test. Hvordan vil I opfatte min garanti, hvis jeg skrev: “I finder ikke mine markedsførte tilbud billigere andre steder. Skulle en af mine kollegaer mod forventning markedsføre en af mine vine billigere end jeg gør, så sætter jeg min pris ned.”

Selv de mest distræte og sløveste padder blandt jer (hvis der findes sådan nogen) ville indvende:

  1. ja, og hvad med den vin jeg har købt hos dig?, får jeg pengene tilbage? får jeg godkendt differencen? eller skal jeg bare købe mere til den lavere pris, din “dygtigte” købmand?
  2. en del af de vine du importerer, importeres ikke af andre vinhandlere, derfor er det en garanti på et forholdsvis billigt grundlag.

Tager jeg fejl? eller er der nogen der tager jer ved numsen, med “garantier”? Kommentar udbedes.

KÆRLIGHED TIL VAREN

Nu er det espresso og cappuccino jeg drikker, men min bedre halvdel sværger til te og for et par måneder siden bestilte jeg noget te via internet hos Carstensens Tehandel i Aabenraa. Jo, der findes fremragende tehandlere i København, Perch’s og Østerlandsk bare for at nævne de første to, men det er Carstensens Earl Grey fruen foretrækker og så er det helt tilfældigt, at købmanden bor i fruens fødeegn: Sønderjylland.

Der lå et lille katalog i bunden af kartonen med te. Jeg havde overset den. På forsiden: “Carstensens Tehandel – Sønderjylland” med den lille formaning: “Tænk Te”. En rigtigt dejlig lille bog, fra før internets tiderne, da et katalog skulle være både en værdig præsentation af ens varer og en lille håndbog, hvor købmanden øsede af sit produktkendskab og sin kærlighed til de varer han solgte. I sin introduktion skriver P.H. Carstensen: “.... hvorefter jeg købte en specialforretning og har bygget mit eget teparadis op.”

Se: her tales der ikke om garantier og priskontrol. Her tales om et “paradis”. Lidenskaben, kærligheden til produktet driver værket. For mig er det den bedste og ultimative garanti. Min gamle lærermester sagde: “Kunderne er distræte og tit uvidende men aldrig dumme.”Gyldne ord men når jeg ser landsdækkende kampagner i fjernsyn og aviser, der lover prisgarantier og priskontrol på egne varer, spørger jeg mig selv, om der er nogen, derude, der prøver at gøre os, jer og mig, dumme.

DEN TOTALE GARANTI

Jeg vil helst give jer garanti på min kærlighed til varen. Jeg ved ikke, hvor meget I kan bruge den, men nu forholder det sig sådan, at når I handler her “kommer I et skridt nærmere de teplantager“ - altså vinmarkerne - hvor druerne vokser for at sige det igen med P.H. Carstensens ord. Mange af jer har hilst på vore producenter, flere har besøgt dem i Italien: kæden er kort, landbrugsindividualiteten stor. Det er jeres bedste garanti.
Så kan vi diskutere, om jeg rammer plet hver gang, om min smag rammer jeres smag. Det har jeg gjort bl.a. med Brunello 2006 Quercecchio. (Jeg nævner den her, fordi den er det seneste eksempel og fordi prisen stiger til 159,-/139,- ved 6 ens flasker fra 1. februar.)
Andre gange, heldigvis ikke så ofte, kan jeg komme i tvivl om det er et pletskud. Lad os tage et par eksempler.

BARBERA D’ALBA 2008 DOC CASCINA CUCCO 85,- kr.

Som billedet ovenfor beviser, skal jeg “studere” den igen, i aften eller i morgen til en solid ovnstegt lammekølle. Jeg synes det er en dejlig ung Barbera, der kærtegner ganen med sit liflige og bløde væsen. “Carlo, har du ikke en Barbera lige som den vi smagte dernede...?” Jo, det har jeg! Måske for ung, måske har I glemt hvordan en ikke-fadlagret Barbera skal smage. Måske har prisen været for tæt på Cascina Baricchis Barbera 2007 og 2008 (95,- for mindst seks). Der er mange “måske’er” men det kan også være, at tilbuddet har fortabt sig i mængden af julevinene. Derfor giver jeg den en chance til: For at bestille en kasse med seks flasker Barbera d’Alba 2010 DOC Cascina Cucco send blot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “BARBERA” i Emne/Subject.
Pris: 510,- (6 x 85,-). Fragt: fra 1 til 24 flasker: 90,- kr.

PLETSKUD

En vin, som er udtryk for producenten Luca Faccinellis kærlighed til sit område, Valtellina, er denne røde af nebbiolo druer. Den har ramt plet, i hvert fald hos Friadgangisterne, som fik førpræmiere på den:

ORTENSIO LANDO 2008 VALTELLINA SUPERIORE DOCG

Det er flasken til venstre for Barbera’en.
Druen, nebbiolo, præsenterede sig fra sin allerbedste side. Lyset i glasset, den funklende rubinrød, der sjældent kommer fra vine, som er andet end de bedste. Duften: ren, floreal, behersket. Smagen: blød, som kun de mest vellykkede eksemplarer af Barolo og Barbaresco kan præstere. Det var en stor nebbiolo vi havde i glasset: “dejlig i munden, behagelig i maven”. En nebbiolo hvis signatur er den, som vinelskerne kan genkende med det samme: klasse, elegance, fylde og “staying power”.

Druerne stammer fra Grumello kommunen. Vinen er blot anden årgang, som Luca Faccinelli frigiver til salg. Denne nebbiolo har allerede modtaget flere gode anmeldelser: check lige Luca Faccinellis sparsomme hjemmeside. Jeg mener i øvrigt, at denne nebbiolo’s moderate 13% gemmer flere kvaliteter end de aktuelle vurderinger fortæller. Kvaliteter, der vil komme til fuld flor over de næste tre-fire år.
Hvis man altså kan holde proptrækkeren væk fra denne 2008!

Der er p.t. kun 62 flasker. Prisen er 175,- kr. flasken.
Var det en Barolo, ville I synes, at det var en enormt fordelagtig pris.)

For at bestille send blot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “LANDO” i Emne/Subject.
Fragt 1 til 24 flasker: 125,- kr.
(ved bestilling sammen med Barbera Cucco gælder dennes fragtpris)

Ciao, Carlo

PS: Syv vinproducenter, der vil vise deres kærlighed til deres vine, kommer den 11. februar. Har I modtaget INDBYDELSEN: Valtenesi, til den 11. februar?? På grund af den store forhåndsinteresse har vi flyttet smagningen fra La Vela i Vedbæk til La Vela’s genbo, Hotel Marina. For at modtage indbydelsen send mig blot en svarmail med teksten “INDBYDELSE” i Emne/Subject.

La Vela tilbyder for den dag en fire retters menu for 389,- kr.
Bestilling og betaling direkte til 4566 1843 La Vela att. Marco Brebbia

PPS: RYD-OP sidste tre dage.
Forlang opdateret prisliste: send Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med “RYD-OP” i Emne/Subject

ÅBNINGSTIDERNE i butikken “Den lille Tykke” beliggende Øverødvej 79, 2840 Holte:

Søndag den 29. januar: 13:00 til 15:00
Mandag den 30. januar: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 31. januar: 14:00 til 17:00
Onsdag den 1. februar: 14:00 til 17:00
Torsdag den 2. februar: 14:00 til 17:00
Fredag den 3. februar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 4. februar: LUKKET
Søndag den 5. februar: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6