Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

08.02.2012 Montecucco

Kære Vinvenner,

Ordet “Cucco” henviser således hverken til solsorten, numsen eller profeten Abakuk, som af mig tidligere påstået. Det viser sig, at det er en "gøg”. Rettelsen skylder jeg en af disse trofaste utro og loyale jyske vinvenner, der ved meget mere om italienske forhold end deres personlige italienske vinhandler. Enten fordi de har ferieret Gardasøen tør, eller fordi de har sommerhus i Støvlelandet. Så Cascina Cucco betyder “Gøgens Gård” og “Gøgens Bjerg” er det toskanske vindistrikt, hvorfra ugens vine stammer:

MONTECUCCO

Jeg har lige modtaget den første sending fra en producent, som har fascineret mig med sine vines helstøbte, dejlige smag og vindende renhed: "Campi Nuovi". Montecucco, DOC-distriktet hvor gården er placeret, ligger i Grosseto provinsen, lige syd for Brunello og lige nord for Morellino.

Min begejstring kan ... risikere at smitte, så, til glæde for de vinvenner, der foretrækker korte mails, nøjes jeg med at henvise til hjemmesiden, som viser hvor engageret og omhyggelige producenterne Daniele og Nadia Riguccini er.

Hvis det kan tjene som anbefaling, så har Daniele været elev hos den nyligt afdøde Giulio Gambelli, en af sangiovese-mestrene og har arbejdet sammen med ham hos Gianfranco Solderas “Case Basse” i Montalcino og hos Fattoria Petrolo i Valdarno. Nadia har, lige som Daniele, en kandidatgrad i landbrugsvidenskab. Vingården er økologisk drevet. Lær dem bedre at kende på: http://www.campinuovi.com/ og ved at bestille en:

PRØVEKASSE

2 x Montecucco Rosso DOC 2009 à 99,-
2 x Sangiovese DOC 2009 à 119,-
2 x Sangiovese DOC Riserva 2007 à 165,-

For at bestille send blot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “GØG” i Emne/Subject.
Pris: 766,-. Fragt – delvis sponsoreret af Nadia og Daniele: 95,- kr.

OBS: Min fornemmelse er, at vi har “opdaget” et af de store sangiovese-navne, mens det stadigvæk er forholdvis ukendt. Toscana-freaks skal ikke tøve et sekund. De andre? Heller ikke!

VALTENESI: smagningen!

Nu er vinene kommet, sorteret og prøvesmagt: ikke alle, da der er over fyrre vine! De vinvenner, der har tilmeldt sig, vil modtage kataloget per e-mail, lige parat til at blive printet ud og taget med på Hotel Marina i Vedbæk nu på lørdag. Ostene og pølserne er også prøvesmagt. Nej, heller ikke det hele: der vil være nok til alle deltagere.

Det er sidste frist i dag for tilmelding og der er stadigvæk plads til en femten, tyve deltagere. Har I ikke modtaget indbydelsen, kan I stadigvæk forlange den ved at sende mig en svarmail med teksten “VAL” i Emne/Subject.

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE i butikken “Den lille Tykke” beliggende Øverødvej 79, 2840 Holte:

Onsdag den 8. februar: 14:00 til 17:00
Torsdag den 9. februar: 14:00 til 17:00
Fredag den 10. februar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 11. februar LUKKET. Smagning VALTENESI, Hotel Marina, Vedbæk
Søndag den 12. februar: 13:00 til 15:00

OBS!

Udenfor ovenstående tidspunkter kan I afhente betalte vine mellem 11.00 og 19.00 mandag til fredag: giv venligst besked herom, således at kassen/kasserne kan være klar.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP