Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

04.03.2012 Små glas

Kære Vinvenner,Hvis I går ind i en af de mange genbrugsbutikker eller marskandisere, vil det måske slå jer, som det har slået mig, det antal brugte små glas, der er til salg. Det er som om ingen bruger små glas mere. Er det fordi det var et nøjsomt Danmark, der ikke eksisterer længere, eller er det måske fordi akvavit, vermouth, sherry og til dels portvin ikke længere er så populære, som de var engang?Eller er det fordi vi er blevet store i slaget og nyder alle vine fra store pokaler? Hvor blev “en lille én” af? Indrømmet: der er lidt “Arsenik og gamle kniplinger” forbundet med de små glas, men jeg synes at der er visse dessertvine, som er så intense, at en slurk eller to er tilstrækkeligt for at sætte pris på dem og afslutte en middag.

DESSERT VINE

Jeg skal være den første til at tilstå, at det ikke er meget jeg gør ved italienske dessertvine. Jeg har måske den forkerte opfattelse, at vinvennerne er ligeglade med de søde, de halvsøde og halvtørre vine, som kan nydes med og uden dessert! Og alligevel har jeg et meget pænt sortiment af dessertvine fra alle regioner. Er det så rigtigt, at “danskerne” ikke er så meget for italienske dessertvine, eller er det mig, der er en elendig sælger? Vi må lade det komme an på en prøve: gå til webshoppens dessertvins side, vælg jer seks forskellige dessertvine (ikke seks ens!), bestil og jeg vil trække 50% fra det beløb webshoppen beder jer overføre:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/30---dessertvine/#filter&

OBS: fra tilbuddet er undtaget Moscato Rinaldi, Brachetto Rinaldi og Regina di Felicitá. OBS: tilbuddet gælder uge 10 og 11, dvs. fra søndag den 4. marts til søndag den 18. marts. Der er ikke mange, der er opmærksom på det, fordi hvis jeg har en vin, sælger jeg den gerne til den tilbudte pris, men det er måske godt at huske engang imellem, at ifg. Handelsbetingelserne: "Alle tilbud gælder for den uge, de er tilsendt/opdateret og hele den følgende uge."

CHARDONNAY

Vinen i karaflen på åbningsbilledet er dog ikke en dessertvin, men resten af den Chardonnay, som jeg smagte i går til ovnstegt kulmule og ditto rødfisk. Det er en 2008 fra Villa Martina, en Friuli Igt fra regionens mest østlige bakker: Collio. Grænsen til Slovenien ligger knap tre kilometer fra vinmarkerne men bakkerne, druerne og traditionerne er de samme. Det er nogle af de bedste hvidvinsdistrikter i Europa både hvad traditionelle vine og eksperimenter med naturlige vine, lagring på lerkar osv. angår, begge sider af grænsen.

Villa Martinas Michela Sfiligoi har forelsket sig i Sydafrika og har sat gården til salg. Hvis I tænker på at købe hus i Italien eller at starte som vinbønder, er Collio distriktet ikke det kedeligste at vælge. Nå, men i forbindelse salget af vingården har jeg fået et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til: vinen solgte godt til 75,- kr. med forskellige kvantumsrabatter. Nu kan jeg sælge den til 35,- kr. godt nok ved køb af mindst tolv ens flasker, men alligevel en promotion der vil noget. Hverken kulmule eller rødfisk vil klage: denne Chardonnay 2008 spiller stadigvæk på lette noter af smør og citrus, har fylde og har et cremet vedvarende væsen uden forstyrrende fedmetoner fra fadlagring. Den vil gå fint til ovnstegt fisk, pandestegt laks, charcuteri, svinekoteletter og stort set til alle tilberedelser af hvidt kød uden for stærke og for krydrede saucer. Holdbarheden er også fin: ultimo 2013 men det er ikke en vin I burde købe med henblik på et langt kælderliv, selv om Villa Martinas hvide før har overrasket os netop for deres fine udvikling.

For at bestille send bot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CHARDONNAY” i Emne/Subject. Pris: 420,- (12 x 35,-). Fragt: 1 til 24 flasker: 160,- kr. Flere end 24 flasker: spørg venligst om fragtraten.

ÅBNINGSTILBUD

I forbindelse med åbning af butikken ‘Den lille Tykke’, Øverødvej 79, 2840 Holte, vil der komme en større annonce i Rudersdalsavis med en del vine til uhyggelige priser som åbningstilbud. Vinvennerne i Barsmark, Tommerup eller Hald Ege aner dårlig nok, hvor Rudersdal ligger, men derfor skal de ikke diskrimineres. Naturligvis vil de samme tilbud gælde ALLE vinvennerne. Listen er meget lang: der er cirka halvtreds af vore mest populære vine. Interesserede kan forlange listen ved at sende mig en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ÅBNING” i Emne/Subject.

RETTELSER

I min opskrift på “anatra all’arancia” kom jeg til at skrive, at stegetiden skulle være 25 minutter, men i den følgende opskrift skrev jeg så kun 20 minutter: en kvik vinven bemærkede, at den kortere stegetid skyldtes måske, at den anden opskrift gjaldt ikke hele anden men kun andebryst. Korrekt.

Mailen har i øvrigt forårsaget en sand faneflugt: hele fire vinvenner bad om at at blive slettet fra mailinglisten. Jeg spørger stort set aldrig om årsagen til framelding men kan gætte på, at enten var mailen for lang, for plat, eller for italianofil. Det bliver kun værre: en anden vinven påmindede mig om, at Caterina de Medici også lærte franskmændene at lave “la frittata”. Retten blev omdøbt til “omelette” og – et voilá - gik sin sejrsgang verden over.

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE i butikken “Den lille Tykke” beliggende Øverødvej 79, 2840 Holte:

Søndag den 4. marts: 13:00 til 15:00
Mandag den 5. marts: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 6. marts: 14:00 til 17:00
Onsdag den 7. marts: 14:00 til 17:00
Torsdag den 8. marts: 14:00 til 17:00
Fredag den 9. marts: LUKKET Vi er med på Vini d’Italia. Kbh.
Lørdag den 10. marts: LUKKET Vi er med på Vini d’Italia Kbh.
Søndag den 11. marts: 13:00 til 15:00
Mandag den 12. marts: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 13. marts: 14:00 til 17:00
Onsdag den 14. marts: LUKKET Pinot Nero-smagning: ca 30-35 plads tilbage
Torsdag den 15. marts: 14:00 til 17:00 LUKKET Firmasmagning
Fredag den 16. marts: 14:00 til 17:00
Lørdag den 17. marts: LUKKET
Søndag den 18. marts: 13:00 til 15:00

Betalte vine kan afhentes efter aftale i tidsrummet 11:00 til 19:00 mandag til fredag MEN husk venligst at give besked om hvilken dag og hvilket tidspunkt I agter at hente.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6