Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.06.2012 EXTRA MAIL: Danimarca - Portogallo

Kære Vinvenner,

Nu begynder det at være interessant .......... Der var tre, der gættede, at det ville ende 1-1 mellem Spanien og Italien og nu nyder disse Vinvenner en dobbelt-op Lykkekasse(*).

Som I ved, har jeg startet en serie af quizzer, og hvis I ikke er interesseret i fodbold, kan I roligt springe over her: der vil komme flere ....... men ellers er det nemt at deltage. Nu gælder det kampen mellem Danmark, her flot repræsenteret ved en kvart økologisk piskefløde, mod Portugal.

“Eins, zwei, drei, neguciant de portugaj”

Hvorfor er det en appelsin, der er symbolet for Portugal? Fordi på italiensk bruges ordet “portogallo” for appelsin, især på dialekterne. Det var Portugal, der havde handelsforbindelser med Kina, og det var netop via Portugal, at “det kinesiske æble” kom til Europa. Ordet bruges det i det piemontesiske børnerim ovenfor, hvor drei rimer med portugai, til det meget filosofiske neapolitanske “Simme tutte portualle!”

“Vi er alle appelsiner”: det siger man, når man vil have ufortjent del i andres succes, eller når man vil udnytte en almindelig positiv stemning til sin fordel. Sætningen skulle have været udtalt af tre lorte, der efter et skibsbrud kom til overfladen og flød rundt blandt appelsinerne, som skibet var lastet med.

På rigsitaliensk er det ikke almindeligt længere at høre “portogallo” for arancia, men hvis I er på markedet i Rom, vil I stadigvæk kunne se skilte med teksten “Portogallo”. Græsk, korsikansk og arabisk bruger også et ord, der stammer fra “portogallo”, mens i Venedig, der selv havde forbindelser med Østen, er appelsinen en “naransa” fra det arabiske navn “narang”.

Nu at vi ved det, bliver det nok nemmere at gætte resultatet af kampen. Det er ihvertflad meget nemt at deltage:

1. I bestiller en LYKKEKASSE (*)

2. I indbetaler beløbet på reg. 1471 konto 151 57 21 230 og skriver “EM” og jeres navn. I kan også benytte jer af betalingsmodulen online:

http://www.carlomerolli.dk/index.php/online-betaling

Når dialogboksen beder om et fakturanummer, skriv da jeres telefonnummer.

For at være sikre på at jeres deltagelse er gyldig, send gerne en afskrift af jeres indbetaling til mig. Gyldig deltagelse: mails og bevis på betalinger modtaget senest kl. 16:00 onsdag den 13. juni 2012.

3. I sender en svarmail med jeres gæt på slutresultatet af kampen: Danmark-Portugal

4. Hvis I gætter rigtigt, er det dobbelt-op: I får en ny LYKKEKASSE helt gratis.

For at bestille send blot en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “DK-PO” i Emne/Subject. Prisen 948,- kr. Fragt: 0,- kr. (ved afhentning er prisen stadigvæk: 948,- kr.)

Ciao, Carlo

(*) LYKKEKASSER aka KATTEN I SÆKKEN er kasser indeholdende tolv vine: prøver, lækre solister, nitter, gode vine med ødelagte etiketter, restpartier m.m.m. I hver kasse er der sikkert en Amarone og en Barolo og kassens pris “understiger” altid vinenes detailpris. Alle vine er “fit for human consumption” dvs.....drikkelige. Hvide og mousserende kan forekomme, dog max. én af hver per kasse.

LYKKEKASSEN kan naturligvis bestilles, selvom I ikke ønsker at deltage i quizzen.

ÅBNINGSTIDERNE: på Lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Mandag den 11. juni: 14.00 til 17:00
Tirsdag den 12. juni: 14:00 til 17:00
Onsdag den 13. juni: 14:00 til 17:00
Torsdag den 14. juni: 14:00 til 17:00
Fredag den 15. juni: 14:00 til 17:00
Lørdag den 16. juni: LUKKET
Søndag den 17. juni: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP