Pecora betyder “får” og næsten alle ved, at “pecorino”er almindeligvis en ost af fåremælk.
De mest kendte er pecorino fra Sardinien og Latium men en ost fra fåremælk kan man jo fremstille hvor som helst. Pecorino er som regel lagret og ret saltet: spises revet på amatriciana, blandes med revet parmigiano i pesto og andre retter.
En forårsklassiker er pecorino med hestebønner. Lune hestebønner med baconterninger og mynte er en af de guderetter man kan spise alene eller blandet ind i kort pasta.
Tja, navnet stammer formodentligt fra den kendsgerning at fårene spiste gerne af druerne. I det gamle landbrugssamfund skulle der ikke meget til, før planterne, bjergene, ja hele naturen fik navne, der stammede fra bondens observation og fantasi. Pecorino-druen fik sin renaissance engang i nittehundredeogfirserne i Marche regionen, navnlig omkring byen Offida, hvis område er i dag ophøjet til DOCG. Udenfor Marche findes druen i den nordlige del af Abruzzo og i mindre grad i Lazio og Toscana. Det er en grøn drue og vinen er frugtrig, ret fyldig men fin balance mellem syrlighed og saftighed. Smagen er vedvarende og, som man siger, “hænger” vinen godt i glasset.
Pecorino er velegnet “tuttopasto” dvs til det hele: ideel til grøntsagsretter, omeletter og især til robuste fiskeretter og fiskesupper. Holdbarheden er 2011-ultimo 2013. Prisen, 65,- kr., er meget tiltalende men p.t har jeg hjemtaget kun ethundredeogtyve flasker, derfor burde de vinnysgerige og de vininteresserede ikke vente længe med at bestille Pecorino her:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/9-marche/1379-pecorino-2011-docg/Som “lanceret” i den seneste mail er der ti procent rabat at hente ved bestilling direkte fra webshop. Det gælder alle vinene og naturligvis er priserne stadigvæk de samme. Rabatten på ti procent - på i forvejen rimelige priser, har jeg hørt – kunne ligne velgørenhed. Det er det ikke: vi sparer en del penge i og tid i administration. Derfor den pæne rabat.
I kan naturligvis stadigvæk skrive og bestille via e-mail: rabatten 10% gælder dog kun bestillinger fra webshoppen. Rabatten 10% bliver kan I ikke se nogen steder ved bestillingen: beløbet bliver fratrukket herfra ved godkendelse af transaktionen.
Der er lovet et lille tillæg af sommer de næste par dage: Libenter 2009 “kører” allerede godt og flere af jer har sagt, at det er den perfekte vin til grill-retter. Måske har jeg en.... tolerant smag, men det er ikke lykkedes mig indtil nu at finde en vin, der ikke passede til grilretter. Grillretter er mange ting: kød, grøntsager, fisk. Jeg nyder gerne en Il FONDATORE (*) men må indrømme at Libenter 2009 har saft og kraft til at klare det meste: og til prisen er det noget af et fund. Bestil den her:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/9-marche/621-2009-libenter-rosso-piceno-doc-/Mens I er ved Marche-siden kan I måske fristes til at sammensætte jer en Tavignano-kasse med Husets gode Verdicchio, Rosso Piceno, Misco og Passerina ?? (Stadigvæk 10% rabat ved bestilling fra webshoppen).
< Forrige | Næste > |
---|