Det hele startede med, at nogle gode vinvenner skaffede mig et økologisk gotlam. Ind i fryseren med det meste af det, men slaget og ribbenene var der ikke plads til. Min første idé var at lave en rullepølse, Danmarks bedste bidrag til verdens charcuteri, men den nødvendige presse, der minder meget om et torturredskab lå gemt væk i kælderen. “Sådan ét har vi aldrig haft” mente konen iøvrigt. Hunden stod og kiggede på mig og på de to slag, mest på det sidste, og dens blik spurgte, om der virkelig ikke var en bedre anvendelse af slaget end at bruge det til en rullepølse. “OK you win”. Slaget blev skåret i små stykker, ind på pande med lidt salt og timian og et par dråber olie. Blus på allegro-styrken, en sjat balsamico og tre tomater skåret i små stykker. Låg på. Efter blot en halv time skulle I have noget, der ligner dette her:
På det tidspunkt hvor dette billede blev taget, havde hunden Stella allerede prøvesmagt cirka halvdelen af pandens indhold. Resten blev gemt til en kommende spaghetti: “Der kommer altid en spaghetti og en pige til“ (citat filmen “De røde heste”). Imedens havde jeg masseret ribbenene godt med groft salt, timian, rosmarin og lagt dem i ovnen ved 175 grader.
Gotlamskød udmærker sig for sin fine smag og et fedtindhold, der er ti procent mindre end hos andre racer. Lammene slagtes i oktober måned, så vi var et par uger tidligere på det. Det generer ikke mig, da der sydpå er tradition for, at lammene slagtes noget tidligere end herhjemme. Der findes en Gotlænderforening, der er behjælpelig med henvisning til gårde, der sælger kød, selv om det er pelsen, der ser ud at være det mest indbringende for avlerne.
Nu ville jeg lyve, hvis jeg skrev, at jeg til de lækre og sprøde ribs I ser på billedet ovenfor havde smagt alle de seks Barolo, som jeg vil foreslå i denne mail. Jeg har kun smagt dem hver især på forskellige tidspunkter, men hvis I insisterer på, at jeg gør det, ja, så må jeg leve op til rollen som chefsmager. Heldigvis har andre gjort det før mig, og det er ikke anbefalinger, disse Barolo mangler. Især fra “hinsidan” men også fra Danmark af: på smagningen(*) den 30. maj blev Barolo 2008 både Cerrati og Vigna Cucco rost og forudbestilt.
Nu er alle årgangene på lager og jeg vil gerne foreslå en kasse indeholdende én flaske af hver af Barolo enkeltmark CERRATI i årgangene 2005-2006-2007-2008 og enkeltmark VIGNA CUCCO i årgangen 2007 og 2008.
Der er sat tohundrede kasser til salg: nok til alle, men hvis I tænker i firmagavebaner, så er tiden inde til at I skal være vaks ved tangenterne: prisen er af de helt suveræne!!!
< Forrige | Næste > |
---|