Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

06.11.2013 Om vin og køkkenvask

Kære Vinvenner,

Når der er flere, der ikke fanger betydningen af noget med det samme, er det som regel "kommunikatørens" skyld. Min kone spurgte, hvorfor der var et billede af køkkenvasken i mailen i søndags (*)..... "Er vinene så dårlige?.... "Nej, tværtimod: det er noget af det lækreste Piemonte for pengene". "Hvorfor så køkkenvasken?" "Har du ikke set mærket på bundproppen?: 'JUVEL'. Præcis som i den tilbudte kasse: ofte kan vi ikke se de "juveler", vi har lige foran øjnene og lige så ofte skjuler juvelerne sig, hvor vi mindst forventer det". "Meget filosofisk, men jeg tror ikke, det vil sælge, det billede." "Måske nej, ikke lige med det samme, men når vinvennerne opdager, hvor fordelagtigt det er, og hvor godt de seks Piemonte-vine smager, så ..... iøvrigt er prisen lige under SKAT's grænse for firmagaver...."

MATCHEN

For at undgå køkkenvaskmisforståelser bringer jeg billedet af dagens følsomme vin i selskab med en lige så følsom "rigatoni". Den rillede korte pasta møder her en sauce af kapers, tomater, rosenkål og lammerullepølse. Det dristige i match'et ligger ikke så meget i rosenkålen, bare I snitter den ultrafint og ikke bruger mere end to styk, men i kødet.

Det skal skæres meget fint i ujævne stykker og tilsættes som sidste ingrediens på panden. På den måde vil det kun afgive smag men ingen salt, og da der er salt nok i kapers, skal hverken vandet eller retten saltes. "Soul food" tænkte jeg. "Bravo Mr. Jardex! Nyt nordisk køkken igen!"

MONTESCUDAIO

Vinguderne må have været enige med mig, fordi Montescudaio passede perfekt til retten. Genkendelsens glæde: en vin med umiskendelig toskansk personlighed og en selvbevidst tålmodighed. Årgang 2011 her er drikkeklar men kan også vente to-tre år til, at I endelig vil opdage, hvor godt den smager. Ganen bliver hilst af et godt skud sangiovese (80%), som rundes af af 10% montepulciano for farven og 10% malvasia nera for frugt og et strejf af aromatik.

Denne klassiske “tuttopasto” vil med sine 14,5% kunne ledsage alle slags retter. Inklusive Mortens And? Ja, inklusive Mortens And. Den og dens sauce klares med bravour af Montescudaio. Dertil gavner vinens høje alkoholstyrke, fordi alkoholen er forbilledligt pakket ind i en frugt, hvis integritet er et kendemærke for alle vine fra Fattoria di Sorbaiano.

Drik nu og de næste to-tre år og glæd jer ved hver slurk ved tanken om, at I kun skulle betale 75,- kroner for denne trofaste røde. Producenten (og jeg) anbefaler 18 grader som serveringstemperatur. Bestil uhæmmet her:

Ciao, Carlo

(*)

OBS: JUVEL-kassen er også omtalt i ugemailen til Friadgangisterne igår. Hvis du ikke har modtaget den, er det fordi serveren har drillet: tilmeld dig venligst som Friadgangist igen ved blot at sende en svarmail med teksten "FRI" i Emne/Subject

Ciao, Carlo

Julestue:

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

I dag: Torsdag den 7. november: 14:00 til 18:00. OBS: Længere åbningstid
Fredag den 8. november: 14:00 til 17:00
Lørdag den 9. november: LUKKET
Søndag den 10. november: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m... Ring: 4585 1978 eller send en mail

Jeg så selvfølgelig helst, at du videregav denne mail til vininteresserede bekendte, men: ønsker du at framelde dig mine e-mails, brug venligst nedenstående link eller send mig blot en svarmail med teksten "Frameld" i Emne/Subject og vigtigt: indikér venligst det tal/bogstav, der optræder på Subject/Emne-linjen:

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP