Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

10.11.2013 Forloren and

Kære Vinvenner,

Der er sikkert mange blandt vinvennerne, der er vegetarer, og derfor har jeg tænkt på en klassiker fra det toskanske køkken, der snildt kan erstatte Mortens And: "Anatra Scappata" dvs. "anden, der stak af".

Da det ikke er nemt af forklare, hvor anden skulle være taget hen, især hvis den var anskudt, oversætter vi rettens navn med det gode danske "Forloren and". Ingredienserne kan I se ovenfor. Cheddar osten er ikke med for at give retten et nordeuropæisk touch: den afløser blot en toskansk mellemlagret fåreost, pecorino, som jeg var løbet tør for.

Opskriften finder I i alle de traditionelle køkkenbøger og der er flere varianter at finde på Google. Det eneste, der ikke må udskiftes, er de skråtskårne "penne". "Penne" betyder "fjer", og netop fuglefjer var alt, hvad der er tilbage af anden, der stak af. Penna betyder i øvrigt også "penne", skriveredskab: i de gamle dage var det netop fuglefjer (som regel fra gæs), som man skar på tværs og dyppede i blæk for at kunne skrive.

Til denne bastante efterårsret har jeg valgt en karakterfuld og velsmagende Chianti Classico 2010: den vil på glimrende vis også klæde den uheldige and, der blev på sin plads, andestegen og alle slags vildt- og rødt kød:

JUBII!: DISPENSATION:

I betragtning af at der kun er knap to måneder til, at Julebastens Chianti kan kvalificere sig til Riserva, har Pietro Majnoni fået dispensation til at sælge det parti, der skal til Danmark, med netop RISERVA-betegnelsen på etiketten. Endnu en grund til at glæde os til Julebasten!!

Læs hele den gode historie her:

FRA VOR VERDEN

En god vinven skrev forleden, at jeg måske skulle tilbyde jer mulighed for at modtage mails med langsommere frekvens end to gange om ugen: han har formodentlig ret, men der er så mange kollegaer, der gør det i forvejen. Hver vinhandler har sin stil, sit sortiment og sin historie at fortælle.

To gange om ugen er måske for meget, men husk at der er vinvenner, der har givet mig tilladelse til at skrive til dem, så tit som det passer mig, når der sker noget nyt. Det er gruppen, som hedder "Friadgangisterne". For at prøve gyset send blot en svarmail med teksten "FRI" i Emne/Subject. Det tager ingen tid og man kan lige så hurtigt framelde sig, hvis det bliver for meget.

En anden vinven anbefaler en "segmentering": at lave en særlig database for dem, der er specielt interesserede i fx Barolo, Pinot Nero, Lambrusco (lille database) osv. Alt kan lade sig gøre og det er sikkert en klog disposition, men jeg foretrækker min lidt primitive måde: en demokratisk mail for alle, og så må modtageren plukke det ud, der passer vedkommende. Jeg ved godt, at mine mails ikke er kommet ud af it-stenalderen endnu, fordi i dag kan man hive en hel masse data fra forskellige mailprogrammer. Man kan se, om I har åbnet mailen eller strintet den væk, om I er mand kvinde eller alt det andet midtimellem, hvad tid mailen bliver læst og hvornår I drikker kaffe eller er på toilet. I realiteten ville jeg ikke selv bryde mig om, at man vidste som meget om mine "adfærdsmønstre". Derfor vælger jeg den kristelige approach - ikke at gøre mod andre, det du ikke vil have, at de andre gør mod dig. Det betyder også, at jeg ikke bruger cookies. Det vil sige: min server har dem sikkert på min hjemmeside, men jeg aner ikke, hvordan man konsulterer dem, og hvis jeg vidste det, ville ikke bruge min tid på det.

Og mens vi er ved det, for en god ordens skyld: jeg kører en meget streng "permission sales", så der er kun tre muligheder for at komme på min mailliste:

at man tilmelder sig
at man har handlet her
at en ven/kollega videresender mine mails

Jeg så selvfølgelig helst, at du, modtageren videregav denne mail til vininteresserede bekendte, men: ønsker du derimod at framelde dig mine e-mails, kan du enten bruge nedenstående link eller sende mig blot en svarmail med teksten "Frameld" i Emne/Subject og - vigtigt: indikér venligst det tal/bogstav, der optræder på Subject/Emne-linjen.

Let's keep it simple!

Ciao, Carlo

Julestue:

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Lørdag den 9. november: LUKKET
Søndag den 10. november: 13:00 til 15:00
Mandag den 11. november: LUKKET
Tirsdag den 12. november: LUKKET
Onsdag den 13. november: 14:00 til 17:00
Torsdag den 14. november: 14:00 til 18:00 OBS : Længere åbningstid!
Fredag den 15. november: 14:00 til 17:00
Lørdag den 16. november : LUKKET
Søndag den 17. november: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m... Ring: 4585 1978 eller send en mail

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP