Nu er vinen "gennemstuderet"!
Jeg tager alt det, jeg skrev om Rabosos vanskelige karakter i mig igen! I vil lappe denne rødvin i jer. Sort, fuldmoden og potent: I vil lede længe efter en vin, der er så ganekærtegnende og mavevenlig som denne 2007 Riserva.
Hemmeligheden ligger i de 70% senhøstede druer og 30% tørrede druer. Den rabiate Raboso er tæmmet: Ingen grænser til nydelsen og til kombinationerne: solo, til ristede kastanjer, til julemaden: ingen grænser.
Hver slurk en bølge af velvære.
Lad mig ikke gå i selvsving og skrive over mig, som jeg plejer: køb den nu!
Bliver der noget tilbage, skænker vi den i anledning af Julestuen den 23. november:(*)
![]() |
![]() |
![]() |
2009 | 2010 | 2011 |
Hvem siger, at det kun er med de "store vine", at man kan lave vertikalsmagninger?
Hvem siger, at de "små vine" ikke kan gemmes og blive bedre med tiden?
Det kommer an på vinen & producenten!
Som fx Luiano's 100% sangiovese. Husets benjamin, hvis fremstilling modtager lige så megen opmærksomhed som Luiano's Chianti Classico og Riserva. I kan læse mere om RossoAssai i linket nederst i mailen. Jeg talte med producenten i dag, Alessandro Palombo: han havde ringet for at høre, om vi er "dækket ind" for julehandlen. "Det tror jeg nok, vi er" mens jeg kiggede på lagerlisten.
Da jeg nævnte, at vi stadigvæk havde tredive flasker RossoAssai 2009, sagde han: "Det er lige før, at jeg vil bede dig om at sende dem tilbage: det er én af de bedste vine, vi har lavet....." "Til prisen?" spurgte jeg. "Nej, i det hele taget: vi brugte druer fra en nyanlagt vinmark, som senere gav os materiale til den gode Chianti Classico 2011. Der er altid gået gode sangiovesedruer i den "lille" RossoAssai."
Hans (selv)ros gav mig ideen om at lave en minivertikale med de tre årgange, der er på lager. Dejlige sangiovese-vine: enkle men ikke banale. Prima hverdagsvine!
(*)
Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m... Ring: 4585 1978 eller send en mail
Jeg så selvfølgelig helst, at du, modtageren, videregav denne mail til vininteresserede bekendte, men: ønsker du derimod at framelde dig mine e-mails, kan du enten bruge nedenstående link eller sende mig blot en svarmail med teksten "Frameld" i Emne/Subject og - vigtigt: indikér venligst det tal/bogstav, der optræder på Subject/Emne-linjen.
< Forrige | Næste > |
---|