Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

20.11.2013 Say no more, say no more

Kære Vinvenner

"Nudge, nudge, Say no more, say no more"

Formodentlig det bedste Barolo køb i Kongeriget Danmark. 125,- kr.: fast pris for enkeltmarks Barolo Vigna Cucco og Cerrati fra Cascina Cucco.

Bliver skænket lørdag den 23. og søndag den 24. ved vor stand på Garden Shop, Hørsholm Kongevej 35, 2970 Hørsholm, 11:00 til 16:00 begge dage. Gratis adgang,

BONUS 5%

Den sædvanligvis økonomisk velorienterede og altid kærlæste jyske vinven fra Herning & omegn skriver blandt anden ros, at han ikke synes, at 5% bonus, som jeg tilbød i min seneste mail, var meget at give som rabat.

Well, well, well: i mit regi er 5% en hel bunke penge, fordi jeg kører med fast lav-til-moderat avance. Jeg er klar over, at andre kollegaer tilbyder rabatter på op til 40%. Jeg ser også disse tilbud og tænker mit. Tænker dels på de stakler, der har betalt fuld pris, og dels på hvor meget avance, der i virkeligheden bliver lagt på vinene rundtomkring på nettet. Naturligvis skal der være plads til tilbud og promotioner, men 40% rabat? Jo, hvis man har lagt 120% på vinens pris i forvejen! Så er der også råd til gratis fragt!

Nå, efter et par dybdeborende mails lykkedes det mig at overbevise vor jyske Kinsey, at den 5% bonus, som kører på alt webshop-køb til og med den 30. november er, ak, ren foræring.

Bonus'en er UBETINGET og gælder alt webshop-køb en detail. Også vine, som i forvejen er nedsat og tilbudsvine? Ja, ubetinget og en detail. Gælder ikke fragt og dér, hvor der er forhandlet en engros pris og gælder heller ikke med tilbagevirkende kraft.

RISO ALLA MANDORLA eller RISO CON LE MANDORLE ?

Forleden prøvede jeg at fortælle lidt om danske juletraditioner til min romerske ven Paolo. Snakken kom til ris à l'amande og pludselig kunne jeg ikke fortælle ham, om navnet henviser til den enkelte mandel, der udløser mandelgaven, eller til de hakkede mandler, der blandes i risen. Paolo går meget op i mad, og spørgsmålet om det er en enkelt mandel eller flere mandler, rettens navn refererer til, må have givet ham søvnløse nætter: han ringede i går og spurgte, om jeg havde fundet ud af det. Det har jeg ikke, men da der er flere mandler i risen, må det være "Riso con le mandorle" - "Ris med mandler". Typisk fransk navneforvirring, selvom retten måske er det eneste indfødte danske bidrag til dansk Jul. Som bekendt kommer Julemanden fra Tyrkiet, juletrææet fra Tyskland osv. Den vin, der er den oplagte ledsager til "Riso con le mandorle", er traditionen tro portvinen. Jeg kender dog flere, der foretrækker den søde Recioto, og lur mig om jeg ikke lige har modtaget en portion af samme fra Marco og Paolo Galli, Le Ragose:

I øvrigt er der få vine i verden, der kan ledsage chokolade og chokoladeholdige kager og tærter: Recioto er én af disse. Serveringstemperatur ? efter behag. Nogen foretrækker den kølig (12-14 grader) andre stuetemperatur (ca. 20 grader). Det sidste især hvis Recioto'en nydes "solo", som meditationsvin.

NATURVINE ??

Ude i den store vinverden vrimler det med diskussioner om naturlige vine. Flere griner ad definitionen "naturlige vine" ved at bemærke: "Hvad er de andre så? Unaturlige?" Kært barn har mange navne og man slås for at finde den betegnelse, der bedst passer til vine, der er så lidt behandlet som muligt. Kravet om en vis renhed i vine (og i maden i det hele taget) stammer fra forbrugerne og dele af produktionsverdenen. Hvis der stadigvæk skulle herske nogen forvirring om begreberne, naturvine, økovine, biodynamiske vine, vil jeg anbefale læsning af følgende artikel, som forklarer det hele på godt og forståeligt dansk og med forbrugerbriller på:

Ciao, Carlo

Åbningstider på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte

Onsdag den 20. november: 14:00 til 17:00
Torsdag den 21. november: 14:00 til 18:00! OBS: længere åbning
Fredag den 22. november: 14:00 til 17:00
Lørdag den 23. november: LUKKET/ Smagning i 'Garden Shop' (tidligere 'Bo Grønt') i Hørsholm
Søndag den 24. november: LUKKET/ Smagning i 'Garden Shop' (tidligere 'Bo Grønt') i Hørsholm

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m... Ring: 4585 1978 eller send en mail

Jeg så selvfølgelig helst, at du, modtageren, videregav denne mail til vininteresserede bekendte, men: ønsker du derimod at framelde dig mine e-mails, kan du enten bruge nedenstående link eller sende mig en svarmail med teksten "Frameld" i Emne/Subject og - vigtigt: indikér venligst det tal/bogstav, der optræder på Subject/Emne-linjen.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP