Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

09.12.2013 En havtaske

Kære Vinvenner,

I disse dage kan man ikke åbne en avis eller et ugeblad uden at blive påmindet om den helt rigtige måde at tilberede gås, and og flæsksteg på. I går ved lukketid cyklede jeg forbi fiskehandleren og så, at der var en flot havtaskehale mutters alene i vinduet. Købte to skiver af den og tilberedte en enkel marinering med olivenolie, et halvt glas prosecco, saltede kapers, senneppulver og lidt citronskal. Tyve-femogtyve minutter i ovnen på 175 grader. En enkel ret, uden liofiliserede grankogler, karameliserede, skovsyreblade og andre moderne ingredienser, som man skal have forklaret, for ellers ved man ikke, hvad man spiser.

Brok? Næ, jeg vil blot gerne kunne genkende maden, før den genkender mig. Et simpelt krav. Det samme som jeg stiller til de vine, som jeg importerer. Og dog, det var lige ved at gå galt med dagens (gode) overraskelse:

PUNTAY Gewürztraminer 2011 Südtirol/Alto Adige DOC, Erste & Neue

Lad mig sige det med det samme: det er ikke en vin, der vil tillade jer at nyde et glas eller to af den og så gå tilbage til arbejdsbordet. Det er en vin, der vil omfavne jer som en dyne og putte jer. Drik den når I vil, at verden skal være god ved jer, nyd den når I søger totaloplevelse og den blideste knockout. Overvældende, totallindrende. Faktisk på et tidspunkt tænkte jeg: "Denne vin er for meget. På grænsen af det vulgære." Men nej: en slurk til og jeg var igen i vinens vold, mindedes den varme sommer og de billedskønne vinmarker, der omkrandser Kalterer See i Sydtyrol, Tirolo Meridionale, Alto Adige, kald det hvad I vil. "So ein Ding...", ja, den skal I smage. Den er ikke engang billig, men oplevelsen er garanteret.

ERSTE + NEUE: en prøvekasse med gratis fragt

Det er et kooperativ lige uden for byen Caldaro ved Bolzano. Navnet stammer fra en fusion af to kooperativer: Erste Kellereigenossenschaf grundlagt i 1900 og Neue Kellereigenossenchaft fra 1927. Jeg har haft vinen derfra før, men det er kun i de sidste tre-fire år, at ledelsen har satset på en højere kvalitet. Resultaterne kan smages og vinguiderne begynder at opdage den kvalitet, som Erste + Neue står for.

Jeg har lokket producenten til at stå for fragten frem til den 31. ds. og kan kun varmt anbefale jer at prøve kassen med to af hver af de vine, jeg har valgt: udover ovennævte Gewürztraminer (et must!) er der en rød Caldaro Classico Superiore LEUCHTENBURG, der har modtaget tre røde glas i Gambero Rosso-vinguiden og en enkeltmark Blauburgunder MEZZAN. Caldaro er en vin for alle årstider: nydes gerne ved en 15-16 grader og byder på både saftighed og finesse. MEZZAN er i stil en nordlig pinot nero, hvor køligheden og finessen i udtrykket går godt i spand med en varm krop (14%). En lækker sag og lige som katten: sin egen! Prøvekassen med gratis fragt kan bestilles her:

Vinene kan også bestilles separat fra webshoppen:

Ciao, Carlo

Åbningstider på lageret Skovlytoften1 i 2840 Holte:

IDAG: Søndag den 8. december: 13:00 til 15:00
Mandag den 9. december: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 10. december: 14:00 til 17:00
Onsdag den 11. december: 14:00 til 17:00
Tordag den 12. december: 14:00 til 18:00 OBS Længere åbent
Fredag den 13. december: 14:00 til 17:00
Lørdag den 14. december: LUKKET
Søndag den 15. december: 13:00 til 15:00

Udenfor disse åbningstider: ring 45 85 19 78 eller skriv for nærmere aftale.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP