Jeg ved, at det snart er Jul og at I ikke har tid til at læse lange mails. Derfor vil jeg gøre det kort og godt. Vinene fra Judeka fra årgang 2010 var i forvejen ret gode. Da jeg var dernede ("dernede" er byen Caltagirone, midt på Østsicilien), smagte jeg fadprøver fra årgang 2012. Bedre end 2010, som var, som sagt, i forvejen ret gode. Nu er vinene på lager og testsmagt igen. Facit: køb dem nu!
Frappato 2012 DOC er noget af det mest lækre, ganesmygende og -kærtegnende bløde og dejlige I kan forestille jer. Drik den ved de klassiske 16-18 grader til......alt det I vil. Faren for overdrikning er nærliggende, men jeg stoler på jeres selvbeherskelse.
Storebroderen Cerasuolo di Vittoria 2012 er i kategori med de bedste nebbiolo og/eller pinot nero baserede vine. En elegance og en fylde som er i verdensklasse. Amen.
Zibibbo er en muskatdrue, der som regel anvendes til dessertvine. Judeka har forsøgt sig med produktion af en tør mousserende vin. Tør men mild: forestil jer en meget god Prosecco med meget fine bobler og med alle de middelhavske citrus- og blomsternuancer pakket ind i duften og i den vedvarende finish. Nytårsaften? Ja, lige den mousserende der skal til!
Jeg ved, at de stærke i troen vil skynde sig at købe nu. Til alle de andre er der en testkasse, så vi kan snakke igen om disse verdensklasse vine, engang vi har mere ro. Lad mig dog sige, at Cerasuolo di Vittoria 2010 eller 2012 vil være en glimrende bordherre til en hvilken som helst gås, and eller velstegt flæskesteg.
Det hat taget mig et par års mails frem og tilbage og en del overbevisningsarbejde. Hans svar var, at Amarone er en metode - ikke en cru - og at det derfor ville være svært at lave et Amarone cru-kort, som det fx er gjort for Barolo og Barbaresco. Til sidst lykkedes det mig, og nu er Alessandro Masnaghetti's Enogea cru kort over Amarone og Valpolicella på lager. Kan bestilles her:
(Kan kortet sendes sammen med bestilte vine, er fragten 0,- kr. Ellers forsendelse efter PostDanmarks tariffer.)
< Forrige | Næste > |
---|