![]() |
Oliventræet var inde i varmen, væk fra vinterfrosten, men surmulede lidt: "Er det fordi han er af økologisk ædelgran, at han er så flot pyntet? Hvad med mig? Min familie forsyner dig med olivenolie året rundt: hvorfor skal jeg ikke pyntes?" "Fordi du stammer fra landene omkring Middelhavet og der er ikke tradition for at pynte. Sådan er det jo."
En historisk korrekt forklaring, men så lidt hjalp det. Jeg kunne ikke have et oliventræ med juledepressioner og så var gode råd dyre, det vil sige: billige. Fandt nogle cykellygter, tre gode flasker Frappato 2012 og vupti! var oliventræet glad: "Tak: så kan du glæde dig til den nye olivenolie, som mine slægtninger i Molise har sendt til dig i år:
![]() |
Det er den gode Tratturello fra Parco dei Buoi. Du kender den i den elegante grønne dunk: det er den samme olie, men i år har producenten villet understrege, at det er 100% italiensk olivenolie af bedste kvalitet og af egne oliven. Den fås som høst 2012 (mildere) og 2013 (mere krydret). Sidste salgsdato er hhv. december 2014 og maj 2015:
(På lager fra den 27. december)
Nogen vil have det bedste af det bedste, Champagne til hundredevis af kroner for eksempel. Andre indser, at når klokken slår midnat har man måske indtaget mad & vin nok til at det er kun boblerne, der gælder. Well, Champagne har vi af indlysende nationalpatriotiske grunde ikke, men ellers noget der smager lige så godt og noget som Champagne folket drømmer om: Lambrusco. Og nej, det er ikke et mareridt: for os, der kender the facts of life, er et køligt glas MUTINA den bedste, livlige, perlende, frizzante måde at hilse det nye år velkommen på. Her er et par boblende links til MUTINA og en virkelig god PROSECCO:
De sidste dage i december skænker vi et glas for at hilse godt nytår til de besøgende på lageret.
Næste > |
---|