Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.01.2013 Pescotar

Kære Vinvenner,

“En af gæsterne er allergisk over for gluten og en anden er pescotar. Kan I klare det?” “Hvad er en ‘pescotar’?” spurgte Marco. “Det er en vegetar, der også spiser fisk.” “Ja, no problem. Som du ved, det her er en restaurant og ikke et spisested...” Marco grinte og hentydede til min tirade om forskellen på et almindeligt spisested og en restaurant - et begreb, der burde være beskyttet: Restaurant©.

Nå, men menu’en til “Wine Buyer Dinner” torsdag den 31. januar kan I se længere nede i mailen. Der er stadigvæk plads til atten-tyve gæster og det samme gælder til selve smagningen.

NÆSTEN-PESCOTAR KAMMUSLINGER

Til dem, der ikke kan deltage, kommer her et forslag på en hurtig pescotar-ret. Hvis man udelader “pancetta” vel at mærke!

Fjerner vi pancetta’en, kan “effekten” opnås ved at bruge lidt bitre grøntsager som for eksempel radicchio eller rucola, en smule chili og drysse det hele generøst med purløg.

Kammuslinger kan fås året rundt hos næsten alle fiskehandlere. Hvis de er store, skær dem blot i to. Andre ingredienser er: en kølig flaske Lambrusco “Il Fondatore” 2011 Chiarli (tre glas i Gambero Rosso), mens I tilbereder retten. Fire pæne skiver pancetta. Helst “tesa”, dvs. “strukket ud” som vist på billedet ovenfor. I mangel herpå kan den rullede “pancetta arrotolata” eller urøget bacon også gøre det. To store porrer, som skal skæres i ringe. Grønne ærter. Frosne er OK: de skal bare have kortere kogningstid end de friske.

Retten spiller på kontrasten mellem det søde fra ærterne og porrerne og det saltede/krydrede fra pancetta’en og kammuslingerne. Til sommer kan porrerne erstattes med grovthakkede nye løg og de frosne ærter med de friske. Til denne ret har I også brug for: olivenolie, en smule smør og vand.

Start med at skære pancetta’en i firkanter à to centimeter efter at have fjernet den hårde svær. Kom en smule olivenolie i en stor pande og kom pancettastykkerne i. Vent til de bliver næsten sprøde og kom nu porrerne i. Når porrerne er blevet lidt bløde, kom ærterne i og dæk ingredienserne til med vand. Lad det hele koge på medium blus for små 5 minutter.

Nu er panden klar til at modtage kammuslingerne, som ikke skal have meget mere end et par minutter. I pescotar-udgaven er det nu, at I skal tilsætte den grovthakkede rucola og/eller radicchio, den finthakkede chili og en smule smør.

Serveres varmt og husk godt brød til. Portionerne ovenfor er til to og retten kan serveres både som forret eller hovedret.

Anbefalet vin: I kan fortsætte med Lambrusco “Il Fondatore”, men ellers er retten lige som skabt til en sprød Orvieto eller en tør Sauvignon. Buon appetito!

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/37-lambrusco/991-2011-lambrusco-il-fondatore-di-sorbara-secco-doc-cleto-chiarli/

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/10-umbria/1179-2011-orvieto-classico-doc-la-carraia/

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/20-trentino/1352-2011-sauvignon-doc-/

MONTECUCCO 2009 Sangiovese DOC Campi Nuovi, Toscana

Nogle gange føles det meget rart, når nogle af de store vinpersonligheder “opdager” en vin, som jeg har i mit sortiment. Jancis Robinson er blevet meget begejstret for Campi Nuovis Sangiovese fra DOC distriktet Montecucco. Vinen, som jeg kun varmt kan anbefale, bestilles her:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/8-toscana/1346-2009-sangiovese-montecucco-doc/

eller som en del af testkassen Toscana:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/8-toscana/1556-test-kasse-bring-toscana/

(Testkassen Toscana: fragten i Danmark inkl. ikke-brofaste øer er 0,- kr.)

Jancis Robinsons artikel kan læses her:

http://www.jancisrobinson.com/articles/a20121227.html

Ciao, Carlo

Menu “Wine Buyer Middag”:

Antipasto/Forret:
"Prosciutto" d'anatra con salsa di fichi secchi
Langtidsbagt andebryst med sauce af tørrede figner

Pasta:
Cannelloni gratinati ripieni di carne di fagiano
Gratineret cannelloni (pastarør) med fyld af fasankød

Primo:
Spezzatino di capriolo al ragout e contorni di stagione
Småkød af dådyr i ragout med tilbehør

Dolce/Dessert:
Sorbetto di frutta
Hjemmelavet frugtsorbet

Spiedino di frutta fresca con salsa di cioccolato fondente
Spyd af frisk frugt med varm chokoladesauce

Vin: et glas nebbiolo og et glas pinot nero til hver ret og et glas dessertvin til desserten.

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/1555-nebbiolo-vs-pinot-nero-wine-buyer-middag/

ÅBNINGSTIDERNE: på Lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Søndag den 27. januar: 13:00 til 15:00
Mandag den 28. januar: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 29. januar: LUKKET
Onsdag den 30. januar: 14:0 til 17:00
Torsdag den 31. januar: LUKKET “Nebbiolo vs Pinot Nero”
Fredag den 1. februar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 2. februar: LUKKET
Søndag den 3. februar: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP