Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

16.02.2013 Om jyder og heste

Kære Vinvenner,

Mens vi forbereder os til vinsmagningen “Omkring en hund” (*), har jeg på en venlig men bestemt måde fået lidt “på puklen” af nogle jyske vinvenner. De vil være i København præcis weekenden før smagningen og ærgrer sig noget så grusomt over ikke at kunne være med. “Kunne jeg ikke prøve at anbefale nogle hverdagsvine, af den slags, som man ikke finder i helt almindelige supermarkeder og vinhandlere? Det ville ikke gøre noget, hvis priserne også var “jydevenlige”. “Jydevenlige? Det ved jeg nu ikke, ville helst finde nogle priser, der er “Carlovenlige”, men hvis I giver mig et par dage, vil jeg kigge lidt i sortimentet og komme med et forslag.”

Der er nu gået mere end et par dage, næsten ti tror jeg, men nu tror jeg, at jeg har fundet nogle vine, der forener pris, kvalitet og venlighed, både til jyderne og en smule også til Carlo. Det har taget mig så lang tid, fordi jeg bl.a. har været optaget af balladen omkring lasagnerne fra.... travbanen. I Italien spiser man i snit et kilo hestekød om året pr. indbygger. Det er mest sydpå, i Apulien, at hestekød er populært, men de bedste opskrifter finder man i Veneto. “Pastissada de caval” er en specialitet fra Verona, som ingen bør snyde sig for: langtidsbraseret marineret hestekød med krydderier. Et møde mellem den store hestetradition fra Østeuropa og Venedigs nærmonopol på handel med krydderier fra Østen.

DEKLARATIONER

Hvis man fik at vide, at en ret var lavet af hestekød eller indeholdt hestekød, ville der så være flere, der ville spise den herhjemme? Svært at sige men det undrer mig lidt, at der findes folk, der er parat til at betale melodiske summer for at prøve nynordiske myrer og fårekyllingemos men kvier sig ved at spise hestekød. Verden er smuk, fordi den er variereret. Sådan er også det sortiment af vine, som jeg har fundet til vore jyske venner.

VALUTA FOR PENGENE

For at få regnskabet til at gå op i en højere jysk enhed har jeg valgt nogle vine, som er klassiske og smager godt men er mindre kendt. Det er i denne katgori, at man som regel får størst valuta for pengene. Her en kasse med én flaske af hver vin samt en bonus flaske. Almindelig pris: 538,- minus jyskvenlig 148,- kr. rabat = 390,-. Listen af indeholdet finder I linket. Kassen kan bestilles her:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/34-tilbudskasser/1567-hverdagsvine-til-jydevenlige-priser/

Vinene kan naturligvis også bestiles særskilt fra webshoppen med den sædvanlige 10% rabat
(Husk dog at rabatten gælder ikke Tilbudskasser og vine, der er nedsat i forvejen (rødt streg).

BRUNELLO OG AMARONE

Hvad laver de i billedet? Er de med i den jydevenlige kasse ? Nej, det er de ikke, men de er begge to på promotion til en næstenjydevenlig pris. En MAGNUM Brunello 2007 fordi den vil passe glimrende til følgende hestefri hjemmelavede ret:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/8-toscana/1124--2007-magnum-brunello-di-montalcino-docg-15-liter-i-originale-traekasse/

og Amarone 2007 fra PROVOLO, fordi det er den oplagte vin til at marinere (og ledsage) hestekødet til nationalretten i Veronas “Pastissada de caval”. Retten er ikke svær at tilberede, og man kan naturligvis også bruge oksekød. Opskriften, som jeg har fra salige Marta Galli (der ikke var vild med den alligevel) sendes på forlangende. En kortvarig promotionspris på den stærkt nedsatte gode Provolo Amarone 2007 finder I her:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/1362-2007-amarone-docg-provolo/

Ciao, Carlo

Aftensmad:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/1562-aftensmad-hos-rabes-have/

Der er i skrivende stund plads til 38 deltagere til smagningen og lige så mange til aftensmad

ÅBNINGSTIDERNE: på Lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Lørdag den 16. februar: LUKKET
Søndag den 17. februar: 13:00 til 15:00
Mandag den 18. februar: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 19. februar: 14:00 til 17:00
Onsdag den 20. februar: 14:00 til 17:00
Torsdag den 21. februar: 14:00 til 17:00
Fredag den 22. februar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 23. februar: LUKKET
Søndag den 24. februar: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP