Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

06.03.2013 Zanovello

Kære Vinvenner,

Jeg sagde et eller andet med, at næste gang, når solen flytter lidt mere permanent til Christianshavn, så holder vi en Lambrusco fest i Rabes Have. Værtinden Caroline og hendes effektive medhjælper reagerede spontant som billedet viser. Bag dem, linet op i Georg Stages rummet, kan I se de treogtredive vine, som Fabio Simoncini og jeg havde valgt som gode repræsentanter for begrebet “hverdagsvin”. Nu har vi allesammen forskellige hverdage, derfor strak vinene sig fra 39,- kr. til 135,- kr. flasken. Med de passende rabatter, som I kan se nederst i mailen.

“APARTE VINE Aps”©

Når jeg skriver “tak for sidst til alle deltagerne” er det ikke bare høflighed, men også fordi i går lærte jeg, eller fik bekræftet, et par af mine fornemmelser:

For at få en vin med en vis personlighed skal man i dagens Danmark bevæge sig op og omkring hundredelappen.

2.Vær lidt mistroisk over den vinhandler, der reklamerer med lutter succesvine. Ikke fordi han/hun lyver, men fordi der kun bliver tænkt på “vinene alle ka’ li’”. Vinens verden byder på mere end det. Nu er det ikke sådan, at man skal importere vine, som folk ikke “ka’ li’ “, men vi er alle sammen forskellige: en portion eksperimenteren og jagt på randdistrikterne skal der til. Og, ser man det? Selv “umulige” vine ender med at finde deres tilhængere.

Det blev kontant bevist i går, hvor vine som Vespolina og Groppello, som er alt andet end “crowd pleasers”, blev nydt, diskuteret og købt. På et tidspunkt blev tanken luftet om at stifte et importselskab, der kun beskæftiger sig med de vine “de andre ikke kan li’”: “Aparte Vine Aps©”. Det bliver ved tanken. P.t. ihvertfald.

RABES HAVE

Det var et skønt gensyn med en af “the locals” fra dengang jeg boede i Dronningensgade. Billiardbordet midt i stuen er væk, men der er kommet en kok af karat: lammeragouten var så velsmagende og mør, at den kunne spises med ske. Appelsinsalaten klædte den perfekt. Det er det, jeg kalder “MAD”: vellavet, godt, fuld af smag og i de rigtige portioner. Priserne er også fornuftige, nu at vi taler om gode hverdagsoplevelser. Kunne Rabes Have sælge charme, ville de blive millionærer. Virtus Schade, Georg Stages gamle matroser, arbejderne fra sukkerfabrikkerne, kvarterets drenge Gasolin...... Det er få beverdinger, der kan prale af et digt komponeret, nej ikke af mig(*), men af en af nordens store troubadurer. Den hollandsk/svenske Cornelis Vreeswijk har haft sin gang i Rabes Have og sin faste siddeplads i en krog ved vinduet “åt solsidan”:............................

Der växer blommor utanfor huset,
där sjunger fåglar, som ingen ser.
Och genem trädkronor faller ljuset
på Havens gäster - och så, vad mer?
Den ene dricker, - den andra sjunger
och tar sin älskede i sin famn.
Jeg har en stamkrog, jag har en stamkrog.
Och Rabes Have är värdshuset namn”

HVERDAGSVINE

Jeg kan ikke bekræfte, om det var Groppello eller Vespolina, der blev nydt dengang, men de var netop to af de vine, der blev krydset af og købt godt af igår. Det kan måske skyldes, at det netop er to vine, hvis frugtsyre har haft brug for et par års flaskelagring for at “bløde op” og udvikle alle de fine nuancer. Den anden sikre vinder var jeres all-time-favourite Zanovello. Her har I dem til samme pris som i går. OBS! Denne promotion, som er specielt dedikeret til Distant Friends, gælder for Zanovellos vedkommende kun til og med søndag den 10. marts !

“CODA ROSSA” Vespolina 2010 DOC Colline Novaresi, Ioppa, Piemonte Alm. 85,- NU: 65,-

GROPPELLO 2009 Garda DOC, La Básia, Lombardia Alm. 80,- NU: 65,-

ZANOVELLO 2009 Veneto Igt, Franco Zanovello Alm. 85,- NU: 65,-

ALLE DE 33 VINE

Er I interesseret i at studere listen med alle de 33 vine og de relative tilbud, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “HAVE” i Emne/Subject. Mange gode fund: både fra regulære vine og “aparte” vine!

Ciao, Carlo

(*) Lidt har også ret: hvis I skal finde en gave til en, der læser italiensk, så er min POESIE DEL VINAIO/Vinhandlerdigte med dansk og italiensk tekst noget af det mest oplagte!
Den kan fås som papirsudgave her:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/18-olie-eddike-gavekarton-boeger-vinkort-proptraekkere-vintasker/1180-poesie-del-vinaio-1975-2005/
og som e-book her:
http://www.bookrepublic.it/search/?query=merolli

ÅBNINGSTIDERNE: på Lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Onsdag den 6. marts: 14:00 til 17:00
Torsdag den 7. marts: 14:00 til 17:00
Fredag den 8. marts: 14:00 til 17:00
Lørdag den 9. marts: LUKKET
Søndag den 10. marts: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP