Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

17.03.2013 Cabernet Franc

Kære Vinvenner,

Foråret banker på døren og nye årgange og nye vine er på vej. Det er tid til “forårsrengøring”, og i denne uge er turen kommet til det gode hus De Tarczal i Trentino regionen.

Der er en håndfuld flasker tilbage, som vil blive stærkt nedsat. Alle vine er testet og fundet drikkelige. Nogle af dem overraskende drikkelige produktionsåret taget i betragtning.

Kunne det tænkes, at det var “silikone” proppen, der har holdt vinene i en passende pæn form, siden Belvedere (en pinot bianco og incrocio manzoni hvidvin) er fra 2007 og den rosa Schiava er fra 2008? Jeg lover ikke, at I vil besvime af drikkeglæde, men jeg har solgt langt værre vine til jer, og alligevel fået jeres OK. Priserne er i hvertfald i RYD-OP kategorien. Se dem her:

CABERNET FRANC

De Tarczal’s Pragiara, Husar og Cabernet Franc er IKKE på resparti-salg. Blandt disse er Cabernet Franc 2007 en sand perle. Trofaste vinvenner ved, at i de sidste par år har jeg forliebt mig i de italienske pinot nero. Det samme har Fabio Simoncini gjort fra sin butik ‘Cibi e Vini’ på Christianshavn: “Måske skal vi kaste vores kærlighed på de italienske cabernet franc”, sagde jeg til ham, efter at jeg havde smagt på De Tarczal’s Cabernet Franc 2005. “Ork, jeg er allerede i gang...”, sagde han og nævnte tre eller fire navne, som han havde importeret eller smagt. Fabio Simoncini er manden, der i 1985 som den første fik den toskanske Paleo 100% cabernet franc til Danmark og importerede den til meget fornuftige priser, mens hans ven Eugenio Campolmi fra Le Macchiole endnu levede.

Cabernet Franc dyrkes hist og pist i Italien især i Friuli Veneto og Lombardiet, men det er i Toscana, at druen har givet de mest spændende resultater. Nok fordi den “bosatte” sig i disse regioner allerede i Middelalderen, da den blev kendt som “uva francesca”, dvs. den franske drue. Der er to mulige forklaringer på, at cabernet sauvignon har mere kommerciel succes end cabernet franc. Franc’en har mindre struktur end cabernet sauvignon, den er “mindre tyk”, noget spinklere og byder på de typiske urteagtige, grønne noter, der ikke plejer at charmere med det samme. “Med det samme”: her ligger hemmeligheden. Gode Cabernet Franc skal have tid. Tiden smelter det grønne og integrerer det i en vin, der hverken mister farve eller intensitet med alderen.

De Tarczal’s 2007 er derfor en grønskolling i den sammenhæng, og 2005eren begynder først nu at vise sin formåen. Så hvem ved? Belav jer på en kommende italiensk Cabernet Franc-smagning!!

Her er de vine jeg har, hvor I finder cabernet franc:

BAROLO-JALOUSI

Beholdningerne svinder ind (tak!). Til de priser ville det modsatte også være suspekt!!!

GRATIS FRAGT ved køb for over 2.500,- kr.

OBS: Fragtfriheden ved køb for minimum 2.500,- kr. gælder ikke: engros, tilbudskasser og rabatterede priser (dem med rød streg). Det “ved” webshoppens program ikke. Hvis I er i tvivl, om hvorvidt jeres bestilling skal belastes med fragt, kontakt venligst mig.

10% RABAT ved bestilling fra webshoppen

Når I betaler med dankort fratrækkes 10% herfra ved godkendelse af transaktionen. Jeg har mulighed for at nedsætte det beløb, som I betaler (ikke at sætte det op!). Det vil I straks kunne se fra jeres netbank.

Vælger I at betale ved kontooverførsel, skal I selv trække de 10% fra webshoppens pris, dog ikke fra engros, tilbudskasser og rabatterede priser (dem med rød streg). Og heller ikke fra fragten.

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE: på Lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Lørdag den 16. marts: LUKKET
Søndag den 17. marts: 13:00 til 15:00
Mandag den 18. marts: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 19. marts: 14:00 til 17:00
Onsdag den 20. marts: 14:00 til 17:00
Torsdag den 21 marts: 14:00 til 17:00
Fredag den 22. marts: 14:00 til 17:00
Lørdag den 23. marts: LUKKET
Søndag den 34. marts: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP