Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

03.04.2013 Fugle

Kære Vinvenner,

Jeg har altid været fascineret af alt det, der holder i tiden. Det skyldes nok, at jeg er vokset op i Rom. I Rom er man konstant omkrandset af bygninger, der var nye engang. Så blev de ødelagt af barbarerne, romerne selv, og af tiden. Og så blev der bygget ovenpå dem igen, en kirke, et teater, en beboelsesejendom. Sådan er det også flere andre steder i Italien, hvilket kan bevidnes af alle dem, der har overværet en opera forestilling i Veronas Arena. Til dem der ikke har: sæt det på kalenderen uanset om I holder af opera eller ej; det er en oplevelse for livet. Og så holder restauranterne åbent efter forestillingen, lige til klokken et eller to i de lune julinætter.

OM KUNSTEN AT JAGE MED FUGLE

Ting, der holder, inkluderer alt: en gammel T-shirt, et stykke møbel man har arvet, ens favorit kop og naturligvis også litterære værker. Klassikerne. Jeg har brugt lidt af påskeferien til at læse en bog, der må siges at være noget af det mest holdbare i sin genre: fagbøger. Det fascinerer mig, at en håndbog skrevet i 1240, for næsten otte hundrede år siden, kan bruges, og faktisk bliver brugt, den dag i dag(*).

Hvad skal jeg bruge det til? Jeg er hverken jæger eller holder falke, men kan love jer for, at emnet er fascinerende. Bogen er en moppedreng på over et tusind sider, så der er nok til flere påskeferier, men hvis I vil vide alt om både byttet først og så om jægeren, er bogen meget spændende læsning. Den starter med at beskrive byttet: fasaner, agerhøns, ænder, hejrer, krager, kaniner, harer for at gå videre med jægeren: falke og høge af alle arter.

FUGLEVILDT, HÅRVILDT

Nu er der ikke meget fuglevildt, der spises om foråret, men hvis I vil lægge nogle gode flasker i kælderen til efteråret, er der lige en fadlagret Barbera d’Alba fra 2010, der vil genoplive både fasaner, ænder og sågar gæs. Vinen, (som kommer uge 15 fra Cascina Cucco sammen med Barolo Cerrati 2007 og 2008), KAN nydes nu, men jeg ville give den endnu et par måneders flaskelagring og vente med at nyde den til sommerens første grillaftener. Kan I ikke vente på det, er en tur i karaflen og to timers luft det, der skal til for at mildne, hvis ikke ligefrem tæmme, Barbera’ens flotte og noget svulstige frugt lige nu. Kan forudbestilles her til den humane pris af 94,50,- kr. (alm. pris: 105,-: 10%-rabatten ved bestilling fra webshoppen er allerede fratrukket).

VINSMAGNING den 22. april. Forårsnyhederne !!

Denne Barbera, hvis der er noget tilbage, vil blive skænket ved vinsmagningen den 22. april sammen med en række andre nyheder. I kan glæde jer til en del nye vine, der fylder nogle huller i mit sortiment: Taurasi, Aglianico, Primitivo, den hvide Fiano, nye årgange af Amarone og Valpolicella Ripasso, Bardolino, Barolo 2008 fra tre forskellige producenter samt naturligvis hele San Gervasios toskanske produktion med den sjældne I Renai og, befri mig vel, et udvalg af italienske cabernet franc! Det hele ledsaget af Kanalens saftige og velsmagende carvery. Deltagelsen kan bestilles her:

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE: på Lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Onsdag den 3. april: 14:00 til 17:00
Torsdag den 4. april:14:00 til 17:00
Fredag den 5. april: 14:00 til 17:00
Lørdag den 6. april: LUKKET
Søndag den 7. april: 13:00 til 15:00 Tillykke Christina!!!

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m... Ring: 4585 1978 eller send en mail.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP