Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

26.05.2013 Konkurrence

Kære Vinvenner,

Fornylig var jeg på Sicilien og tog en tur med Circumetnea. Det er et tog, der tøffer 114 km fra Borgo-stationen i Catania til Riposto. Som navnet siger, kører eller bedre sagt: rasler, det omkring Etna. En behagelig og lidt doven måde at se vulkanen på, men også et dyk ned i en anden dimension, hvis man har tid og tålmodighed. Toget standser ved alle de små stationer, og der er mulighed for at stå af, besøge landsbyerne og stige på det næste tog. Banen er smalsporet, vognene mindre og siddepladserne derefter.

PASSAGERER

Da jeg kom ind i kupéen, var der kun én plads ledig. Jeg lod mig falde ned på den og alle mine rejsekammerater grinte, da de så det noget forskrækkede ansigt på den lille dame, som jeg havde sat mig ved siden af. Det første hun spurgte mig på sin korrekte engelsk var, hvor meget jeg vejede: til mit svar “ethundredeogsyv” sagde hun straks “fifty” og tegnede tallet 50 på ruden. Og smilede fornøjet. Et af plusserne ved sådan en togrejse i Italien er, at man nemt falder i snak med sine medpassagerer, hvis man vil og kan lidt af sproget. Den lille dame var måske lille og fnuglet men var ellers lavet af stål. Født i 1937 i Tokyo har hun oplevet krigens rædsler, set sit hus og sin famile gå op i flammer under bombardementerne og overlevet efterkrigstidens “mangel på alt”. Hun har ingen fotos og ingen andre minder om sin barndom, sine forældre. Det var måske derfor, at hun bar mere fotoudstyr med sig end man kan finde i en lille butik i provinsen. “Jeg havde et større fotoapparat før, men det er blevet for tungt for mine skuldre.” Hun fortalte, at hun har været enke og pensionist de sidste tyve år, og at hun har besøgt over et hundrede lande. Hun holder af at fotografere blomster og er vild med Italien og Sicilien især. “Mit eneste problem er portionerne: alt for store for mig!” Jeg gav hende det råd, at hun skulle pege på “Menu Bambino” og det blev hun begejstret for. Katsuko - det er hendes navn – bor uden for Tokyo, i en lille toværelses lejlighed med direkte syn på Mount Fuji. Derfor ville hun se på Etna, “også en vulkan”.

DE SEKSOGTREDIVE BILLEDER

Da toget nærmede sig Etna, fór hun op og tog et hav af billeder, mens hun talte ind i kameraet. Jeg huskede, at der var en eller anden japansk kunstner, som havde malet Mount Fuji set fra seksogtredive forskellige sider og spurgte hende, om hun vil gøre det samme med Mount Etna. “Oh nej, jeg vil tage mange flere: Hokusai – det var navnet på kunstneren – endte med kun at tage seksogfyrre.” Naturligvis havde hun billeder af “sin” Mount Fuji med og viste dem stolt frem. Hun var stadigvæk i gang med at spole fotoerne frem, da toget nåede Randazzo, hvor hun skulle af. Hun spurgte mig, hvad jeg lavede, og da jeg fortalte, at jeg var vinhandler, svarede hun, at “så må du tage mange billeder af dine flasker.”

EN FOTOKONKURRENCE

Jeg fortalte hende, at det gjorde jeg i forvejen og kom senere i tanke om, at det kun er mig, der tager billeder af vinene. Hvorfor ikke spørge vinvennerne om de ville deltage i en lille konkurrence? Lidt søgt måske, men hvorfor ikke? Mail mig et foto af MUTINA. I bestemmer suverænt “scenen”, bare der er én eller flere flasker MUTINA med. Jeg vælger de tre fotos, jeg bedst kan li’ og vil bruge dem til en af de næste mails.

Sidste frist for indsendelse er lørdag den 1. juni. Første, anden og tredje præmie: en kasse vin indeholdende 2 x MUTINA, 2 x Barolo 2008 Cerrati, 2 x Barbera Superiore 2010 DOC Cascina Cucco. Frit leveret til jeres adresse. Navnene på vinderne vil blive offentliggjort, medmindre jeg får besked på at lade være. © af billederne forbliver hos indsenderen, med undtagelse af det brug jeg kan gøre af dem på hjemmesiden og på mail. Størrelse på billedet 640 x 480.

I øvrigt: skulle I mangle “modellen”, kan den bestilles her:

SMAGNING den 29. maj:

Jeg er ved at skrive programmet og det vil blive sendt til de tilmeldte og til de vinvenner, der måtte ønske at se det. Send blot en svarmail med teksten “PROGRAM” i Emne/Subject.

Naturligvis er der strikket et fristende tilbud sammen for distant friends og alle de ande forhindrede vinvenner. Der er stadigvæk plads til fjorten deltagere og sidste frist er i morgen:

OPSAMLINGSKASSE:

For de vinvenner, der har været ud at rejse, har haft travlt eller bare været ... distræte, har jeg komponeret en opsamlingskasse med de seneste tilbud. Alle vine som vinhandleren mener: “I ikke burde gå glip af” (det skal han jo sige...):

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE: på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Søndag den 26. maj: 13:00 til 15:00
Mandag den 27. maj: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 28. maj: 14:00 til 17:00
Onsdag den 29. maj: LUKKET. Vinsmagning i Forum
Torsdag den 30. maj: 14:00 til 17:00
Fredag den 31. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 1. juni: LUKKET
Søndag den 2. juni: 13:00 til 17:00

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m... Ring: 4585 1978 eller send en mail.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP