Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

05.06.2013 Gratis fragt og kvinder

Kære Vinvenner,

Ordet “BAROLO” fangede min opmærksomhed på et af de gratis postkort, der hang på min klubs væg: “Husk at ilte din BAROLO – hvis ikke, så svarer det til at putte din cashmere cardigan i tørretumbleren.” Bagsidens kort holdt i sart lyserød farve agiterede for en ren kvindevinklub. Jeg grinte lidt ved mig selv og tænkte på den “Frejas Sal”, en aften som jeg organiserede for mange år siden med middag og vinsmagning kun for kvinder.

HAT & BRILLER

Det endte ikke så.... professionelt, fordi i stedet for at passe gryderne ville den mandlige vært blande sig i det tiltrækkende selskab, nogle kvinder ville danse, andre skulle pludselig nok skynde sig hjem. Siden har jeg droppet den diskriminerende idé og uden at underskrive værtens konklusion, at “Kvinder ved vinsmagninger: enten er de for få eller for mange” ville jeg sige, at ja, der er måske brug for en vinklub kun for kvinder, men ikke de kvinder, der modtager mine mails! Jeg ved ikke, om de kvinder, der handler her, er en minoritet, men jeg opfatter dem som sikre i deres smag, korte og kontante, og lige til sagen. Mindre boglige i deres vinviden måske, men mere beslutsomme, om hvad de kan li’ og især hvad de ikke kan li’. En lise for en vinhandler. Det, der fangede mig ved kortet, var dog henvisningen til cashmere cardigan’en.

ILT DIN BAROLO ?

Bortset fra at den sidste jeg har set fylde godt i en cashmere cardigan var Kim Novak og hun måtte gerne have puttet mig i sin tørretumbler, vil jeg faktisk fraråde kvinder, mænd og alt andet køn at ilte deres Barolo. Hvorfor? Fordi I vil gå glip af den udvikling, der sker i glasset og derved blive frarøvet godt tredive procent af oplevelsen. Mange Barolo i dag bliver fremstillet sådan halvmoderno, på en måde, der gør vinen hurtigere drikkeklar end det var tilfældet tidligere: det betyder, at de er nydeklar med det samme. Selv ved de Barolo, der vil have godt af ilten, lige som alle vine iøvrigt, er I bedst tjent med at følge denne fremgangmåde: anskaf jer et stort glas, jo større jo bedre, fyld det halvt op og begynd at drikke omgående. Efter denne første slurk vil I finde ud af, om det er en wham-bam-thank-you-Barolo og nyde dens saftige råhed med dejlig nebbiolofrugt, eller om I foretrækker at vente lidt: den mængde Barolo, der i “baljen” vil være udsat for tilstrækkelig luftpåvirkning og hurtigt nok for at I kan følge vinen i al sin pragtfulde udfoldelse.

I kan starte øvelsen her med tre forskellige årgange 2007, 2008 og 2009 fra én af de “monopole” enkeltmarker i Serralunga: Vigna Cucco, toppen af Cerrati-vinmark. Iøvrigt til en pris, der burde skabe kødannelse, kvinderne først, værsgo:

CHARDONNAY ?

En anden vin, der risikerer at please alle køn, er Cascina Cuccos CHARDONNAY Langhe DOC. Den fremstilles af druer fra fireogtyve år gamle vinstokke og den forener alt det, I elsker og hader ved denne vintype: godt smager den dog og til introduktionsprisen (85,- kr. i stedet for 115,-) er den et fund. Især når I husker, at ved bestilling af tolv blandede flasker (altså ikke tolv ens) er der gratis fragt frem til den 9. juni.

Også for mænd.

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE: på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

I DAG!!! Onsdag den 5. juni ÅBENT: 14:00 til 17:00
Torsdag den 6. juni. LUKKET: Smagning i Esbjerg
Fredag den 7. juni: 14:00 til 17:00
Lørdag den 8. juni: LUKKET
Søndag den 9. juni: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m... Ring: 4585 1978 eller send en mail.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP