Nu vil jeg ikke sige, at alle vine skal serveres kølige, men hvis jeg skulle vælge, hellere for kølige end for varme. En kølig vin bliver en grad varmere for hver ti minutter, men serveringstemperaturen afhænger også af andre faktorer: hvad man drikker, hvad man spiser, hvordan man selv har det, og temperaturen udenfor. Der er mange rødvine, der smager bedre, når de serveres kølige (14-17 grader), og det har alle de vinvenner sandet, der var med til vinsmagningen i onsdags. Tak for sidst. Ovenstående PRU, Portable Refrigerating Unit, eller på dansk FKE, Flytbar Køleenhed, er inspireret af den esbjergensiske model. Den blev brugt ved smagningen i onsdags og tak for sidst til alle deltagere. Der blev smagt på vinene fra den tilbudsaktuelle SOMMER-kasse(*). Da vi gjorde statistik over, hvad der blev smagt og købt, fandt vi ud af, at i lighed med Esbjerg iøvrigt var det Barolo, Ripasso og Amarone, der tegnede sig for det største antal solgte flasker.
Ingen klage herfra men er “danskerne” en befolkning af Amarone- Ripasso- og Barolonydere?? Jeg hader generaliseringer, men der er meget, der tyder på det. Uanset årstiden iøvrigt. Og hvad med vor “prima ballerina assoluta”: pinot nero?? Jeres forhold til mine italienske pinot nero er noget svært at tyde. Nogle af vinvennerne kommer og køber kassevis, andre har ordet “Bourgogne” ætset i smagsløgene, andre tør ikke hengive sig til pinot nero-nydelsen. “Kan det være, at de er for dyre i forhold til vore andre italienske vine?”, spurgte Fabio Simoncini fra cibievini.dk, der også har et flot sortiment af pinot nero. “Tja”, svarede jeg, “det ved jeg ikke; måske er vore pinot nero dyre i forhold til en Barolo 2008 Cerrati til 125,- men absolut ikke dyrere end de pinot nero, vi hellere vil sammenlignes med. Flere vinvenner har indrømmet, at de betaler tre eller fire gange så meget for de pinot noir, de plejer at kunne li’.” “Ja, måske er vi for billige til at blive taget seriøst af det seriøse pinot noir-folk”, var Fabio Simoncinis ikke helt ulogiske konklusion.”
“Ja, men hvis det kun er et spørgsmål om prisen, så laver vi en test og måler reaktionerne. Vi sabler avancen ned og promoverer vore bedste pinot nero frem til den 30. juni og måler, hvad der sker: 20% rabat:
Ved bestilling af mindst 12 flasker og mindst 6 forskellige PINOT NERO fra webshoppen trækker jeg 20% ved godkendelse af jeres dankort betaling. Betaler I ved bankoverførsel, skal I selv trække 20% fra prisen i webshoppen. Dertil skal lægges evt. fragt. Værsgo’:
Udenfor ovenstående tidspunkter: åbent efter nærmere aftale for afhentninger m.m... Ring: 4585 1978 eller send en mail.
< Forrige | Næste > |
---|