Som optakt til Virginia Wolf (*) smagningen den 3. februar på Rabes Have har jeg talt lidt med Pietro Majnoni. Godt Nytår, noget om høsten 2013, lidt small talk og især om det, der er modeemnet: naturvine, biodynamiske vine, økologiske vine. Han fortalte mig, at for ham - der udover vin - producerer olie, korn og både har kvæg og skovbrug, var økologien en naturlig følge af det, han så i sine marker. Ingen ideologi, ingen forudindtagede meninger endsige politiske ståsteder.
Hønsene ville sige, at det er logik for mennesker, at man burde holde naturen og det man spiser så rent som muligt. "Så fandt jeg også ud af, at jeg sparede en del penge i forhold til den kemiske gødning og andre midler, som man skulle købe, før jeg gik over til økologi." Fukuoka, Rudolf Steiner, Demeter, Naturvine, Triple A: nej, det er ikke et spørgsmål om at melde sig under den ene eller den anden fane og skilte med det. Det er et spørgsmål om almindelig anstændighed og godt håndværk.
Jeg har det lige som Pietro eller som vor svenske vinveninde, der skriver:
"Alle ved, at jeg sætter pris på naturvine, økovine og biodynamiske vine, så længe de er gode. Ligeledes bifalder jeg producenternes idealisme og deres lidenskab men føler en lille usikkerhed, når kategorierne bliver til skilte foran selve vinen. Ta' for eksempel helten Didier Barral og hvorfor ikke Domanine de La Romanée Conti, en af verdens dyreste vine: de undgår at bruge argumentet, at de er økologiske, for at sælge. God vin er god vin, helt enkelt."
Pietro Majnoni lavede glimrende vine også før han gik over til økologisk drift. Nu er de bare bedre. I mit sortiment og i Italien er der et utal af vinproducenter, der arbejder "rent", både i vinmarken og i kælderen. Uden at de ønsker at skilte med det. Behovet for renere vine, økologien, startede nedefra: forbrugerne var godt trætte af industri-vine. På et eller andet tidspunkt må der have været nogen, der har følt ubehag - eller værre: ingen fornøjelse - ved at drikke masseproducerede industrivine og var begyndt at lede efter noget mindre "behandlet". Det er en kontant efterspørgsel, der blev kontant besvaret af producenterne. Nogen gik endnu videre, biodynamisk landbrug og nu, det som alle snakker om: naturvine.
Pietro Majnoni siger: "Udbuddet af vine i verden er enormt. Indtil nu er der ingen lov, der bestemmer, hvad forbrugeren skal synes om. Hvis du kan lide Tavernello (**), godt for dig. Hvis du finder behag i usvovlede naturvine, også godt for dig. Der er plads til alle."
..... der er til gengæld kun plads til halvtreds gæster på Rabes Have, hvor jeg blandt andre vine også vil præsentere Pietro Majnoni's økologiske vine og ditto orgasmiske olivenolie af høsten 2013. Derfor har jeg aftalt med Pietro at lave en Pietros kasse til en særlig god pris for Distant Friends og alle andre. Tilbuddet er stærkt men tidsbegrænset. Fra nu til og med søndag den 26. ds. Vær ikke sene om at slå til: det er ren drikkeglæde for virkelig små penge.
Rabatten er noget mindre i forhold til Pietros kasse, men vinene kan naturligvis også bestilles særskilt:
Blandt mine "sure" rutinemæssige opgaver er der også den at skulle tjekke status og standen på vinene på lageret. I aftes smagte jeg Refosco Riserva 2008 "Vigna degli Amanti" - De elskendes Vinmark. Vinen er der, hvor billedet viser:
det vil sige, lige på vippen. Året ud og til sommeren 2015 vil den sikkert kunne klare, men ellers fejler den ikke noget. Vi startede med 3.000 flasker og vinen har fået megen ros, som I kan læse på hjemmesiden. Da der stadig er en pæn sjat på lageret, slagter jeg prisen og forsyner jeg med en glimrende hverdagsvin. Serveres kølig, 16-17 grader, og bestilles her:
Der er gratis deltagelse i aftensmaden på Rabes Have (med én ledsager) til den første vinven, der gætter hvor i verden den bygning ligger, der er afbildet ovenfor.
Betaler I med kontooverførsel, skal I selv trække 8% fra vinkøbet (ikke fra fragten). I tvivl? skriv eller ring 4585 1978.
< Forrige | Næste > |
---|