![]() |
Som vejret er i dag, har man mest lyst til varmegivende vine, men januar i det hele taget er en "hvid måned" med lange løbeture, kødannelse i fitness centrene og i det hele taget en vis mådeholdenhed hvad nydelse af mad og vin angår. For nogen, lader jeg mig fortælle. Til "formålet" har jeg to vine, som er lige som skabt til at forene letheden, drikkeglæden og sidst men ikke mindst kærligt hensyn til pengepungen. Den første har I her:
Denne piemontesiske røde har sit navn mod sig: Dolcetto. Hvor mange gange har vi ikke læst, at "det er druen, der er sød: vinen er rød og tør". Godt: jeg kan lige så godt blive ved at gentage det, fordi der er altid nogen, der spørger: "Er den sød?" Hvem kan klandre den, der spørger, når de fleste ved, at "dolce" betyder "sød" på italiensk?(*)
Heldigvis finder den, der smager Dolcetto, hurtigt ud af, at det er en god anvendelig "bedre-hverdagsvin". Ugens Dolcetto stammer fra Cascina Cucco's egne vinmarker i Serralunga.
Ungdommelig, frisk, duftende og især: harmonisk. Med sine 14% er den ideel til hele måltidet: takket være balancen af alle komponenterne lader den sig også nydes solo. En virkelig fin Dolcetto. Som en svensk vinven skrev: "Enkelt, lättdrucket, matvänligt och därtill gott. Ett vin för vardagsbruk. Vi drack det till en Spaghetti Bolognese och de var som gjorda för varann."
Udenfor Alba dyrkes dolcetto druen flere steder i Piemonte, Lombardia og Liguria, hvor den er kendt som Ormeasco. I kommunen Dogliani, ikke langt fra Alba, Piemonte, er Dolcetto Superiore og DOCG. En vin der i al sin enkle pragt fortjener at blive opdaget af vinelskerne. Prisnedsættelsen frem til den 31. ds tjener også til at få vinen kendt blandt de vinvenner, der indtil nu har været ... bange for navnet!
Indbegrebet af "bedre hverdagsvin". Denne rosso er godt beskrevet i webshoppen og derfor nøjes jeg med at indsætte linket for videre oplysning. Til prisen finder I næppe noget mere læskende og januarlet:
![]() |
De fire roséer, som I ser på åbningsbilledet, er lige som selvskrevne ind i kategorien "Januarlette". Året rundt faktisk. Jeg ved, at de fleste af jer har et anstrengt forhold til rosévine, og derfor finder I her et lille incitament til at prøve fire fine rosé vine fra Trentino (Schiava Valdadige), Marche (Le Rose di Settembre, af den lokale drue lacrima) og Puglia (to negroamaro).
Heldigvis er der flere andre af jer, der er ret glade for gode og vellavede rosévine, derfor er der kun få flasker af hver type. Vinene kan købes særskilt med rabat frem til den 31. ds:
(Alle roséerne er testet: sprællevende og drikkedejlige)
Programmet er ved at tage form og jeg kan allerede nu afsløre, at der vil blive skænket vine fra Erste+Neue (Pinot Nero, Gewürztraminer, Lagrein), Ca´di Rajos Raboso, liguriske vermentino rosso og vermentino bianco, Roccese vine fra La Trincea, Pietro Majnonis nye årgange, m.m. Bestillinger her:
Vi er allerede femogtredive Lambruschisti. Den første dedikerede mail er på vej. Lambruschisti? Hvad er det for noget?
Hermed officiel dannelse af en uofficiel gruppe "LAMBRUSCHISTA". For at tilmelde dig gruppen, send blot en svarmail med teksten "BRUS" i Emne/Subject. Det koster ikke noget men forvent særmails om Lambrusco, særpris på indbydelser til Lambrusco smagninger, Lambrusco festivaler, introduktioner til Lambrusco-producenter i Italien og sidst men ikke mindst pønser jeg på en first-choice og særrabat ved køb af de tilbudte Lambrusco vine.
Vi fighter årets første sne og til alle Lambrusco-tifosi altså: Lambruschisti, er der en klækkelig 20% rabat ved bestilling af følgende Lambrusco:
![]() |
En glimrende anledning for at stifte bekendtskab med Lambrusco eller for at fornye det!
Udenfor disse åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for nærmere aftale.
< Forrige | Næste > |
---|