Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

16.02.2014 Oliven og vin

Kære Vinvenner

De sidste par mails snak om balsámico og olivenolie (*) har påmindet mig, at jeg har en velsignelse af taggiasche: det er udstenede oliven fra Liguria i extra jomfru olivenolie. Olien er så god, at I kan si den fra og bruge den med fordel til ethvert køkkenbrug.

Disse oliven er fulde af smag og de kommer nu på et opsigtsvækkende tilbud: benyt denne lejlighed for at fylde fadeburet op!

Taggiasca oliven er forholdsvissmå og bruges i salater, i saucer og som snaks. Hvert glas indeholder 55% udstenede Taggiasca oliven, 45% jomfru olivenolie og urter fra Ligurien. Et lækkeri! Opbevares i køleskab efter åbning, men det er sjældent, at der er noget tilbage i glasset, også selvom man skulle være "single". Nettovægt 170 gr. Drænet vægt 100 gr. Sidste salgsdag: 30. november 2014.

Prisen: ved 12 glas: 45,- kr. glasset. Pris ved 24 glas (en karton): 30,- kr. glasset. (Alm. pris 65,- kr.)

UNDER HALV PRIS: HVORFOR SÅ STOR EN NEDSÆTTELSE?

Fordi efter det første tilbud for nogle måneder siden havde jeg glemt at slette aktiveringsknappen (den funktion der sætter datogrænse for tilbuddene) og olivene var ... forsvundet fra webshoppen! Jeg undrede mig over, at ingen købte dem og det var derfor!

LIGURIA

Når nu vi taler om taggiasche (oprindeligt fra området omkring byen Taggia, i Imperia provinsen), er det oplagt at tale om vinene fra Liguria. Det er ikke dem, der fylder på kollegaernes prislister, og allerede det skulle være stof til lidt refleksion: er det fordi liguriske vine ikke er opdaget endnu eller er det, fordi de ikke er værd at drikke? For mig ligger svaret et andet og helt tredje sted: dyrkning på de stejle liguriske bakker er vanskelig og resourcekrævende; produktionen er lille og prisen er nok højere end tilsvarende vine fra steder, hvor det er nemmere af dyrke druerne. Et slag på tasken, koster det en tyve procent mere i snit. Turismen og de lokales forbrug gør det sådan, at behovet for at eksportere ikke er så stort som for andre vinregioner. For de lidt ekstra penge får man vine, der nyder godt af vinmarkernes ekceptionelle beliggenhed: hældningen forhindrer den billigere maskinhøst men er ideel for dræningen og kvaliteten af høstarbejdet; lyset, det store antal solskinsdage og havbrisen har hver især en meget gunstig effekt på druernes modning og derfor på vinenes kvalitet. Det er vine med karakter.

VEST & ØST

Liguria og dets Riviera har altid været stedet, hvor forkølede og rige nordboere, englændere især, valgte at overvintre. Hvis klimaet er godt for menneskene, må det også være godt for druerne og afgrøderne, ikke sandt? Der er dog stor forskel på vinene fra de to Riviera: Riviera di Ponente - vest for Genova - og Riviera di Levante øst for Genova. I vesten har vi - generelt sagt - vine, hvis stil, mineralitet og på en måde lethed minder en smule om de lettere men fyldigere Piemonte vine: de unge nebbiolo, dolcetto, den hvide arneis. I østen hældes der noget til Toscana med den grønne vermentino som hoveddrue. Blandt de blå druer finder vi sangiovese netop fra det tilgrænsende Toscana samt lokale druer som masseretta og vermentino nero. Stilen på de røde er noget "strengere" og byder på fin frugt godt pakket ind i klasssik sangiovese-bid. De hvide vermentino kan være lidt for lette og derfor mest værdsat lokalt, men dem, jeg har fundet, stammer fra gamle vinstokke: det er hvide, der vil overraske positivt selv blandt de mest skeptiske af jer. Fyldige, tørre, lang smag med antydninger af salt, urter, nødder og strejf af honning. Det er vine for dig og mig, der kan li' en helstøbt hvid, med personlighed og høj nydelsesgrad, vi som i øvrigt er nogenlunde ligeglad med trends og parkerpoints.

NEMT VALG

I webshoppen kan I vælge både de enkelte vine og/eller de to prøvekasser til en særdeles fordelagtig pris.
Tøv ikke! Især prøvekasserne vil åbne horisonter:

Når I bestiller en testkasse eller andre vine fra Ligurien, vil I finde et glas oliven i kassen som en hilsen fra mig.

Ciao, Carlo

Åbningstider på lageret Skovlytoften 1 i 2840 Holte:

I DAG: søndag den 16. februar: 13:00 til 15:00
mandag den 17. februar og tirsdag den 18. januar: LUKKET
onsdag den 19. februar: 14:00 til 17:00
torsdag den 20. februar: 14:00 til 18:00 OBS Længere åbent.
fredag den 21. februar: 14:00 til 17:00
lørdag den 22. februar: LUKKET Tillykke Jara!
søndag den 23. februar: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP