Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

19.02.2014 Sixpence, udfordringer, frameldelser og burkasmagninger

Kære Vinvenner,

Naturligvis skal man altid passe lidt på med, hvad man siger og skriver, når man som købmand skal leve af kundernes, alle kundernes, gunst. På den anden side er vinhandleren også et menneske med sine forkærligheder og sine aversioner. Dem skal man helst holde for sig selv, ja, men en gang imellem "slipper" de ud, og så må jeg leve med konsekvenserne. Derfor vil jeg i dag bruge lidt af jeres tid med denne mail - der ellers slutter med et kanontilbud!

1) Kokke med sixpence:

Nu er det blevet trendy med kokke med kasket på à la Andy Capp, Kim Larsen, en sixpence altså. Selvom kokken måtte råde over et utal af kasketter, og selvom han skifter dem ud hver dag - selvom... - er det stadigvæk en uskik. Godt nok falder der intet hår i suppen - måske fordi kokken er skaldet i forvejen (derfor kasketten), men hygiejnisk er det ikke. Kokkens hvide "tocque" har to funktioner: den holder kokkens hår væk fra maden og den tillader luftcirkulationen, så kokkens hoved ikke bliver ophedet og sveden ikke havner i maden. Tocquen - kokkehuen - er af let luftigt stof hvis ikke ligefrem af papir. Den skal vaskes/skiftes stort set hver dag. Ja, det ved jeg godt: der er værre problemer i verden end kokke med sixpence. Men nu er det sagt.

2) Udfordring

Landet har ikke længere problemer: landet har kun udfordringer. Fra smarte sælgeres jargon for tre fire år siden er ordet 'udfordring' flydt over i den brede befolkning. Dette ord bliver brugt i tide og utide, tit med komiske effekter men altid med en forarmelse af kommunikationen: hvis den vin, I har bestilt, ikke kommer til tiden, har jeg en udfordring. Nej: jeg har et problem, fordi I har betalt og jeg har bare at levere til tiden. Hvis katten har lavet i lagkagen, har vi en udfordring. Nej, vi har en opgave: ud at købe en ny kage. (Eksemplet er kun fiktivt: vores kat er ualmindelig velopdraget og giver os nul udfordringer.) Skal vi tilbage til at kalde en spade for en spade?

3) Sure frameldelser

Ingen grund til at være uhøflig, anklage mig for spam og andre trusler om anmeldelse til ombudsmanden, politiet, PET, FET eller Frelsens Hær: hvis man ikke ønsker at være med, skal man blot gøre brug af frameldelseslinket. Tørt og anonymt og alle er glade. Især Carlo her: jeg vil helst arbejde for kunder, der er både motiverede og interesserede.

Jeg har sagt det før men gentager det gerne: der er kun tre måder, hvorpå du kan modtage mine mails:

A) du har selv tilmeldt dig og/eller givet mig dit udtrykkelige samtykke
B) du har handlet her
C) en - forhåbentlig velmenende - ven/kollega har videresendt dig min mail.

Og det er - endnu - gratis.

4) Vinsmagninger/vinklubber kun for kvinder

En kollega (dansk!) sagde engang:
"Ved vinsmagninger er kvinder enten for mange eller for få". Jeg blev aldrig helt klar over, hvad han mente med det. Nu er jeg i den alder, hvor det (desværre) også er ligemeget, men for år tilbage, hvis der var kvinder til en vinsmagning, var vinens smag det ..... sidste, jeg tænkte på. Engang blev jeg hyret til at holde en vinsmagning for ca. trehundrede kvindelige erhvervsledere i Malmö. Vidunderlig oplevelse. Er stadigvæk her for at fortælle om det. Men hvad er det, jeg har imod denne opdeling af vinsmagninger for kvinder og for mænd? Intet i realiteten, men hvis det er kommet så vidt, er det nok fordi foredragsholderne ikke har været i stand til at kommunikere på en sådan måde, at ALLE, uanset kønnet, kunne forstå og føle, at de var med.

Det kan være nok så trendy med vinsmagninger og vinklubber kun for kvinder, men for mig er det noget overflødigt noget, et påfund der fortæller mere om vinbranchens måde at bekæmpe krisen på end om noget virkeligt behov. Faktisk er risikoen, at man kommer til at tale ned til deltagerne: og så er vi tilbage stille og rolig ved adskillelse af kønsrollerne. Er det det, det drejer sig om? "Blondinesmagninger"? "Burkatastings"? Det kan være, at jeg tager fejl, men de kvinder jeg kender, som kommer til mine smagninger og som handler hos mig, har fuld forstand på vin og ser ikke ud til at behøve særbehandling. Måske er jeg bare heldig.

SPAR TO TILBUDDET

Nu at I har døjet med lidt af min galle-light, får I her et tilbud, der siger spar to: frem til den 28. februar er der hele 20% rabat på de pinot nero (der ikke er i forvejen nedsat). Den store rabat gælder ved køb af mindst 6 forskellige pinot nero. Find dem på deres dedikerede side, stift bekendtskab med den store variation af typen, når den dyrkes i Italien eller check hvordan de har udviklet sig, dem I kender og har smagt. Tyve procent men kun til den 28. februar!

Kan snildt bestilles sammen med balsamico, oliven og olivenolie:

Ciao, Carlo

Åbningstider på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte

IDAG onsdag den 19. februar: 14:00 til 17:00
torsdag den 20. februar: 14:00 til 18:00
fredag den 21. februar: 14:00 til 17:00
lørdag den 22. februar: LUKKET. Tillykke JARA!!!
søndag den 23. februar: 13:00 til 17:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP