Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

02.03.2014 Forårsrengøring 2

Kære Vinvenner,

Jeg ved ikke, om det samme sker for jer: når man rydder op, finder man næsten altid noget godt, en bog, en sweater, nogle fotos, som man havde glemt man havde. Noget man var meget glad for engang, og som så havde forputtet sig. Der samme sker her hos vinhandleren. Således er forårsrengøring ikke blot et påskud for at rydde op og få solgt nogle vine, men også en god anledning til at genfinde og revuredere de vine, som jeg har købt og været glad for. Et typisk eksempel er den hvide Palombaia.

Den smygende PALOMBAIA: Falanghina Sannio 2007 DOC Corte Normanna

Producenten havde sagt: "Den vin har en diesel motor." Jeg bemærkede, at associationen til diesel, olie og petroleum måske ikke var den mest heldige for en hvidvin. "Lad os sige, at det er en maratonvinder af en vin, nej bedre: det er en IronMan vinder". I torsdags da jeg så, at jeg stadigvæk havde 72 flasker af den, fik jeg lyst til at checke sandheden i producentens vudering. Pletskud. Tænk på alle de klassiske italienske unge hvide: Verdicchio, Orvieto, Frascati, Soave. Godt: vi er i den modsatte side af smagsskalaen. Det gælder både den gyldne farve, den fine bouquet af nødder og ferskner, den bløde, runde harmoniske smag, der smyger sig i ganen uden at efterlade andet end velvære. Intet spor af oksidering: sund og rask og "giv-mig-et-glas-mere-af-den" i sin ædle og selvbevidste stil. Det er vine som denne Palombaia, de fine restauranter serverer med andagt og opkræver en lille tusse for. Holdbarheden? 2007 til 2017 uden problem, men som sagt en nydelse lige nu.

UNDTAGELSEN DER BEKRÆFTER REGLEN

Derfor er der ikke nogen forårsrengøringsrabat på denne Palombaia men faktisk en lille..... prisstigning. En symbolsk hyldest til producenten og til vinen: et af de mange små "mirakler", som Italien gemmer for den sande og nysgerrige vinelsker. Førpris: 120,- NU: 145,-.

Det samme skulle jeg skrive om Savignola Paolina Riserva 2009 Chianti Classico: den burde koste noget mere, men her bremses jeg af den kendsgerning, at vinen stadigvæk er noget lukket. Lukket på den lidt strenge måde, der først belønner køberen efter en otte ti års lagring. Hvem har dog tid og lyst og penge til at vente på en Chianti Classico så længe? Næppe producenten, sikkert ikke vinhandleren: derfor et godt "incentiv" til at berige jeres samling med en klassisk Classico, i stand til generøs tilbagebetaling hvis vinen får den tid, som old-school vine skal have: Før 149,- NU: 119,-

SOLIDARISK MEN SKÅNSELØST

Med cirka femhundrede varenumre i vinbutikken er der altid nogle vine, der forsvinder fra jeres men sandelig også fra min radar. Derfor er tilbuddene på de mange følgende restpartier skånselsløst men også solidarisk nedsat: de hårrejsende priser gælder udelukkende ved køb af mindst 6 forskeliige vine. På den måde sikrer jeg mig, at alle vine flytter sig, og at rengøringen bliver så forårseffektiv som mulig. Det er en lang liste, så giv jer tid og god jagt (*):

IOPPA: 50% RABAT

Prøvekassen i den tilbudte sammensætning er nu udsolgt. Den nye sammensætning, stadigvæk med 50% rabat, kan ses og bestilles her:

(*) Ønsk aldrig "god jagt" (buona caccia eller buona pesca, god fisketur) til en italiener. Det er ildebringende. Man ønsker altid det modsatte "I ulvens mund" eller "I hvalens..... numse"...

Ciao, Carlo

Åbningstider på lageret Skovlytoften 1 i 2840 Holte

IDAG : søndag den 2. marts: 13:00 til 15:00
mandag den 3. og tirsdag den 4. marts: LUKKET
onsdag den 5. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 6. marts: 14:00 til 18:00
fredag den 7. marts: 14:00 til 17:00
lørdag den 8. marts: LUKKET. Tillykke Kvinder !
søndag den 9. marts: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP